Chelsea Tuchel’i Gönderdi!

Sezona beklenenden daha düşük bir seviyede başlayan Chelsea; Alman teknik adam Thomas Tuchel'le yollarını ayırdı.

tuchel1

Premier Lig‘in devlerinden Chelsea, 2022 yılını birbiri ardına yaşadığı krizlerle anmak durumunda. Ukrayna – Rusya Savaşı’yla alakalı çıkan yaptırımlar sonrasında Roman Abramovich’in yönetimi devretmek zorunda kalması; Chelsea’nin yılın ilk aylarında yaşadığı ve tarihindeki en büyük şok oldu. Sonraki süreçte hükûmetin kayyum politikalarıyla mücadele eden Tuchel ve ekibi; takımın yeni sahibi Todd Boehly gelene kadar oldukça tartışmalı bir dönemi geride bıraktılar. Boehly döneminin başlangıcından hemen sonra sezonu bitiren Chelsea; kadrosunda yeniden yapılanma sürecini başlattı.

Bu süreçte birçok yıldız ismin ayrılmasıyla büyük bir şok yaşayan yönetim ve teknik heyet; yerlerine gelen yeni isimlerle kadronun eksiklerini tamamladı. Ancak takımın son haftalarda aldığı sonuçlar, yönetim kısmını memnun etmemeye başladı. Ligde birbiri ardına alınan kötü sonuçlar ve oyunun umut vermemeye başlaması; Thomas Tuchel döneminin sorgulanmasına neden oldu. Dün akşam oynanan Dinamo Zagreb maçından 1-0 yenik ayrılan Chelsea; bugün yaptığı bir açıklamayla Alman teknik adamın görevine son verildiğini açıkladı.

Chelsea’nin yeni sahiplerinin aktardığı açıklamada; değişim zamanının geldiğini gördükleri ve bu nedenle Tuchel’le yolları ayırma kararı aldıkları belirtildi. Tecrübeli antrenöre verdiği emek ve kazandığı başarılardan dolayı teşekkür eden Chelsea yönetimi; yeni antrenör konusunda da arayışların sürdüğünü aktardı. Chelsea’de görevi devralacak yeni isim için açıklama yapılmazken; adaylardan birinin geleceği süre zarfına kadar kulüp içerisinden çözüm bulunacağı düşünülüyor. Teknik ekip içerisinde görev alan Claude Makelele veya John Terry’nin bu süreci götüren isim olması bekleniyor.

Tuchel Yerine Potter Geliyor!

2021’in ilk günlerinden bu yana Chelsea’yi çalıştıran Alman teknik adam; bu süre zarfında elde ettiği performansıyla takdir toplamıştı. Ancak oyunun gelişememesi nedeniyle yoğun bir eleştiri bombardımanıyla karşılaşan 49 yaşındaki çalıştırıcı; özellikle de temponun istenen seviyede olmaması eleştirisini çokça duydu. Bu sezon ligin ilk haftalarında karşılaştığı Tottenham maçında 3 puanı kaçırması ve Antonio Conte’yle yaptığı tartışma da çok konuşuldu. Bu dönemden itibaren koltuğunun yönetim nezdinde sorgulandığı düşünülen Tuchel; geride kalan dönemde de istediği sonuçları elde edemedi.

2021’de kazanılan Şampiyonlar Ligi’nin ardından 2021-2022’yi kupa anlamında boş geçiren Tuchel; takımın Dinamo Zagreb’e yenilmesi sonrasında görevden alındı. Takımın kendisinden birkaç seviye geride bir ekibe yenilmesini kabul etmeyen yönetim; tecrübeli çalıştırıcıyla vedalaştı. Geçtiğimiz yıllarda Jose Mourinho’nun Tottenham’dan gönderilmesine de yol açan Dinamo Zagreb ise; Premier Lig’de iki kez teknik direktör değiştirtmesiyle tarihe geçti.

Thomas Tuchel’in yerine gelecek isimler için ise tartışmalar hemen başladı. Tuchel’in oyunundan daha iyisini oynattığı düşünülen Brighton menajeri Graham Potter; listenin en üst sırasında bulunuyor. İngiliz menajer tercihi yapmaması da gündemde olan Boehly ve ekibinin; Zinedine Zidane ve Mauricio Pochettino’yla da temas kuracağı öğrenildi. Yönetimin karar verme sürecinin ay sonunu bulmayacağı, en geç iki haftada sürecin tamamlanacağı iddia edildi.

Stuttgart ve Augsburg alt yaş takımlarında antrenörlüğe başlayan Thomas Tuchel; Mainz ve Borussia Dortmund’da Jürgen Klopp’un halefi oldu. Her iki görevde de beklentileri karşılayan işler yapan Tuchel; Dortmund döneminde ise yönetim ve oyuncularla yaşadığı sorunlar sebebiyle takımdan ayrıldı. 2018-2020 arasında PSG’nin başında görev alan Tuchel; 2020 yazında Fransız ekibini Şampiyonlar Ligi finaline çıkardı. 2021 Ocak’ta Chelsea’ye imza atan Tuchel; burada kariyerinin ilk Devler Ligi zaferini yaşadı.

Exit mobile version