Chelsea, Enzo Fernandez ile Premier Lig Rekorunu Kırdı!

Benfica'dan Enzo Fernandez'i transfer eden Chelsea; 125+10 milyon euroluk bedel ile Premier Lig rekoru kırdı.

enzo

Ocak ayı transfer döneminin en hızlı takımı Chelsea; hücum hattının neredeyse tamamını güncelledi. Devre arasında yapılan transferlerde harcanan parayla rekor kıran Maviler; kadronun yapısını tamamen değiştirecek dokunuşlar yaptı. Defansta ve orta alanda da birtakım eklemeler yapan yönetim; transferin ilk günlerinde Mudryk’in imzasıyla birlikte iddialı hamleler yapacağını göstermişti. Bu transferle Ocak ayına sükseli bir giriş yapan Chelsea; Joao Felix, Noni Madueke, Benoit Badhiashile, Malo Gusto, Andrey Santos, Datro Fofana gibi isimleri kadrosuna kattı. Ancak transferin son gününde gelen hamle, ligin bonservis rekorunu kırdı.

Ocak ayının ilk günlerinden bu yana Chelsea’nin transfer listesinde yer alan Enzo Fernandez; transfer tahtasının kapanmasına saatler kala imzayı attı. Bir süredir Benfica’yla pazarlık yapmaya çalışan Chelsea yönetimi; Portekiz devinin serbest kalma maddesi ısrarında takılmaktaydı. 125 milyon euroluk serbest kalma maddesini karşılama kararını son günlerde alan Chelsea cephesi; Benfica’nın transferde kolaylık sağlayabilmesi adına 10 milyon euroluk bonus planını da kontrata ekledi. Anlaşmanın sağlanmasıyla birlikte; Premier Lig’in bonservis rekoru bir kez daha Chelsea tarafından kırılmış oldu.

Geçtiğimiz sezonun başında eski oyuncusu Romelu Lukaku’ya 115 milyon euro ödeyen Chelsea; Premier Lig’in bir önceki rekorunu da bu şekilde elde etmişti. Yaklaşık 1,5 yıl sonra rekoru güncelleyen Maviler; uzun yıllar sonra giriştiği transfer bombardımanından olumlu sonuç almayı hedefliyor. Dünya Kupası’ndan bu yana Avrupa futbolunun dikkatle izlediği Enzo Fernandez’i alarak, kadrosunu bir seviye daha öne çıkaran Chelsea; bu sezonki başarısız gidişatı engellemek ve bir sonraki yılın şampiyon kadrosunu oluşturmayı amaçlıyor.

Transferin Şampiyonu Chelsea!

Sezon başından bu yana birbiri ardına yapılan transferlerle dikkatleri üzerine çeken Chelsea; Enzo Fernandez transferiyle birlikte toplamda 609 milyon euro harcamış oldu. Son yılların en büyük bonservis rakamlarını bir dönemde ödeyen İngiliz devi; Abramovich dönemi sonrasında önemli bir zihniyet değişimiyle karşı karşıya kaldı. Rus milyarderin savaş nedeniyle kulüpten gönderilmesi sonrasında takımı alan Todd Boehly; takımın yapılanmasını adeta sıfırdan dizayn etti. Transfer döneminde yaşanan kadro değişiklikleriyle de göz önüne serilen bu durum; yeni dönemde Chelsea’de yaşanacakların merakla beklenmesini sağlıyor. Enzo’nun transferiyle birlikte Chelsea, bu sezonki 16. imzasını attırdı.

Enzo Fernandez Kimdir?

Futbolculuk kariyerine River Plate’te başlayan Enzo Fernandez, bir yıllık Defensa dönemi sonrasında River’ın A Takım’ında görev almayı başardı. River kadrosundaki ilk tam sezonunda dikkatleri üzerine çeken Arjantinli yıldız; milli takım ve Avrupa kapısını kısa sürede araladı. Temmuz 2022’de 14 milyon euro ve yüzde 25 sonradan satış payıyla Benfica’ya transfer olan Enzo; buradaki ilk aylarında da fark yaratmayı başardı. Takımın şampiyonluğa giden sürecinde en öne çıkan isimlerden olan 22 yaşındaki orta saha; bu performansla Arjantin Milli Takımı’nda da yer almayı garantilemişti.

Arjantin’le yaşadığı Dünya Kupası macerasıyla birlikte tüm Dünya’ya yeteneklerini gösteren Enzo Fernandez; ülkesinin Dünya Kupası’yla olan hasretini gidermesine yardımcı oldu. Messi’nin önderliğindeki ekibin sivrilenlerinden olan genç yıldız; gösterdiği performans ile Avrupa’daki tüm devlerin ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Exit mobile version