Chelsea çeyrek finalde!

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Chelsea, Stamford Bridge'de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Borussia Dortmund'u 2-0 yendi ve Şampiyonlar Lig'inde çeyrek finale yükseldi.

Chelsea ceyrek finalde Habermeydan

Chelsea çeyrek finalde!

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Chelsea, Stamford Bridge’de 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Borussia Dortmund’u 2-0 yendi ve Şampiyonlar Lig’inde çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısının büyük bir bölümü golsüz berabere devam ederken, Raheem Sterling, Dortmund karşısında 44. dakikada golünü atmayı başardı. Chilwell’in çevirdiği topu ilk seferinde ıskaladı, ancak ikinci fırsatta affetmedi ve topu ağlara göndererek skoru 1-0’a getirdi.

İlk yarı bu skorla kapandı.

Chelsea, ikinci yarıda maçın 53. dakikasında penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına Havertz geçti. Havertz, atışını kullandı topu direğe nişanladı. Ancak yapılan VAR kontrulunda Salih Özcan, ceza sahasına penaltı vuruşundan önce girdiği için penaltı tekrarlandı. Havertz aynı hatayı yapmadı ancak aynı vuruşu yaptı. Bu sefer top ağlara gitti ve Chelsea 2-0’lık üstünlüğü sağladı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca,üstünlüğünü koruyan Chelsea, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı ve Şampiyonlar Lig’inde çeyrek finale yükseldi.

 

Exit mobile version