Chelsea Çağlar Söyüncü’yü İstiyor!

Leicester City'den ayrılma ihtimali gitgide yükselen Çağlar Söyüncü, Avrupa'nın üst düzey ekiplerinin radarında!

caglar transfer 1

Leicester City formasıyla büyük başarılar elde eden Çağlar Söyüncü; son dönemde teknik direktörü Brendan Rodgers’ın gözüne girememekte. İngiliz çalıştırıcının takımın seviyesi için yeterli görmediği milli oyuncu; sezon sonunda bitecek kontratını yenilememe kararı aldı. Bu kararın Rodgers’ın görevde kalma durumuna göre değişkenlik gösterme ihtimali olsa da; Çağlar’ın da yeni bir maceraya atılmak istediği biliniyor. Takımdaki birçok yıldızın ayrılması sonrasında gündemde daha çok yer kaplayan bu ihtimal; Çağlar’ın bir sonraki sezonda veya Ocak’ta başka bir Avrupa devine geçme şansını arttırıyor.

Leicester City’nin ligdeki kötü durumunun da etkisiyle, takımda düşünülmeyen Çağlar’ın talipleri çoğaldı. Takımın küme düşmeye doğru emin adımlarla ilerlemesi ve Çağlar’ın kontrat sezonunda olması; savunmasına takviye isteyen takımların iştahını açtı. Ocak ayında cüzzi bir bonservisle veya Haziran’da bedelsiz olarak transferi tamamlamayı düşünen ekipler arasında Chelsea, Villarreal ve Inter’in olduğu iddia edildi. Her üç ekibin de savunmadaki takviye ihtiyaçlarının bariz oluşu da; Çağlar’ın bu listede ilk sıralara çıkmasına neden oldu.

Teknik direktör Brendan Rodgers tarafından “Çağlar Söyüncü oynamıyor çünkü şu anda istediğimiz seviyenin yakınında dahi değil.” sözleriyle itham edilen 26 yaşındaki stoper; Mevlana’dan “Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir” sözünü sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Kulüpte gergin bir durum içerisinde olduğu netleşen başarılı savunmacı; takım arkadaşı ve stoperdeki partneri Fofana’nın Chelsea’ye gitmesine rağmen forma şansı bulamıyor. Çağlar’ın yönetimle kontrat için kurduğu ilk temasın da olumsuz sonuçlanması, transfer söylentilerini daha da artmasına yol açtı.

Chelsea Çağlar Transferinde İddialı!

Çağlar’ın takımdan ayrılma süresinin Rodgers’ın geleceğiyle endeksli olduğu öngörülüyor. Rodgers’ın ayrılması durumunda, Çağlar’ın Haziran ayında ayrılacağı ve bu süre zarfında takımın küme düşmeme savaşında yardımcı olabileceği iddia ediliyor. Brendan Rodgers’ın takımda kalması halinde ise; Çağlar için gelen tekliflerin Ocak ayında kabul edilmesi ve bu mücadele içerisinde yer almaktan vazgeçmesi ihtimali de yüksek görülüyor. Şu anki durumda ikinci ihtimale daha yakın görülen tecrübeli stoper; teklif yapan üç takımdan birini Ocak ayında da seçebilir.

Stoper hattının en önemli iki parçasını kaybeden Chelsea; Çağlar transferindeki en iddialı aday olarak görülüyor. Thiago Silva’nın sezon sonunda ayrılacak olması, Çağlar’ın stoper rotasyonu için düşünülen isimler arasına girmesini sağladı. Ayrıca Chelsea’nin yeni transferi Fofana’yla birlikte uzun süre forma giymiş olması da, Çağlar’ın bu hamledeki en önemli avantajı konumunda. Milan Skriniar’ı satması beklenen Inter’in ve Raul Albiol’ün yaşı nedeniyle stopere takviye arayan Villarreal’in de; Çağlar’ı almak için büyük bir çaba göstermesi bekleniyor. Milli oyuncumuzun bir sonraki transferindeki başlıca amacı; ilk 11 oynama ihtimalinin yüksekliği olacak.

Çağlar Söyüncü Kimdir?

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği en önemli savunmacılardan biri olan Çağlar Söyüncü; İzmir kulüplerinin alt yapılarında eğitim gördü. Menemen, Buca, Aliağa alt yapılarında görev alan milli oyuncu; profesyonel seviyeye çıktığı Altınordu’da gösterdiği performans sayesinde scout ekiplerinin radarına takıldı. 2016’da Freiburg’dan aldığı teklifi kabul eden başarılı savunmacı; 8 milyon euro karşılığında Alman ekibine imza attı. Freiburg’un alt yapıdan veya transfer ettiği isimleri parlatma geleneğinin bir parçası olan Çağlar; ikinci sezonunda Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı. 2018’de Leicester’ın 21 milyon euroluk teklifini kabul eden milli oyuncu; İngiliz ekibinde 5. sezonunu geçiriyor. Milli Takım’ın en önemli isimlerinden biri haline gelen Çağlar Söyüncü; 6 yılda 49 kez ay yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

Exit mobile version