Cengiz Ünder İçin Galatasaray Hamlesi

Marsilya'dan ayrılacağı söylentileri dolaşan Cengiz Ünder'e Galatasaray'ın da teklif yapacağı öğrenildi.

cengiz1

Transfer çalışmalarına yüksek perdeden devam eden Galatasaray; son günlerde yıldız bir ismi gündemine aldı. Ağustos ayının son günlerine yaklaşıldığı bu dönemde, yönetimin fırsat transferleriyle kadroyu daha da güçlendirmek istediği konuşulmakta. Yerli ve yabancı tüm opsiyonları araştırdığı konuşulan sarı kırmızılı ekip; Marsilya’dan ayrılma ihtimali konuşulan Cengiz Ünder’in transfer şartlarını da incelemeye başladı. Dursun Özbek ve ekibinin kısa bir süre içerisinde Marsilya’ya teklif götürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Geçtiğimiz sezon Roma’dan Olympique Marsilya’ya kiralanan milli oyuncu, bu sezon ise satın alma opsiyonunun kullanılmasıyla birlikte Fransız ekibinde kaldı. Ancak takımı bu sezon devralan teknik direktör Igor Tudor’un, Cengiz’i ana planda düşünmediği ve göndermek istediği iddia ediliyor. Bu nedenle de Marsilya yönetiminin gelen teklifleri değerlendirmeye başladığı ve en iyi opsiyonu seçmek için çaba gösterdiği bilgisi öğrenildi. Galatasaray yönetiminin de resmi teklifi sunmak için maddi şartları değerlendirdiği konuşuluyor. Satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapması beklenen sarı kırmızılılar; daha iyi bir teklif gelmemesi halinde yıldız ismi kadroya katabilir.

Igor Tudor’un Marsilya’da kurmak istediği oyun yapısına uymadığı düşünülen Cengiz Ünder; gönderilme isteği sebebiyle menajeri aracılığıyla kendisi de kulüp bakmaya başladı. Galatasaray’ın teklif yapacağı bilgisini alan 25 yaşındaki kanat oyuncusu; kendisini kariyerine Avrupa’da devam etmeye yakın hissediyor. Ancak Galatasaray yönetimi ve teknik direktör Okan Buruk’un kişisel temasları hızlandırması, Cengiz’in kariyer planında en az bir sezonluk bir değişiklik yapmasına neden olabilir. Sarı kırmızılı ekibin satın alma opsiyonlu kiralama seçeneğine daha sıcak baktığı öğrenildi.

Cengiz Gelirse Kim Gidecek?

Cengiz Ünder’i Galatasaray haricinde Fenerbahçe ve Trabzonspor da istiyor. Öte yandan Avrupa’daki pek çok ekip de yıldız ismi kadrosuna katma konusunda iddialı. Sağ kanatta eksiği olan tüm ekiplerin transfer şartlarını araştırdığı bilinen milli oyuncu; ağırlıklı olarak Avrupa tekliflerini değerlendiriyor. Ancak Avrupa’da kalınamaması halinde Galatasaray iddiasının gerçeğe dönüşme ihtimali yüksek görülüyor. Yıldız ismin Galatasaray’a imzası durumunda ise; sarı kırmızılı ekipte rotasyon problemi ortaya çıkabilir.

Yıldız oyuncuyla aynı mevkide oynayan Yunus Akgün ve Emre Kılınç gibi isimlerin olması, Galatasaray teknik heyetinin transfer sonrasında zorlanabileceğini gösteriyor. Özellikle de bu sezon yalnızca ligde mücadele edilmesi ve Yunus’un da ilk 11’de oynama isteği; Galatasaray cephesinde Cengiz transferini daha zor bir konumda tutuyor. Bu ihtimalde Emre Kılınç veya Emre Akbaba’nın kiralanması muhtemel görülürken; Milli Takımımız’ın iki sağ açığı olan Yunus ve Cengiz’in de rotasyona girmesi seçeneği değerlendirilebilir.

Bucaspor ve Altınordu alt yapılarında eğitim alan Cengiz Ünder; Altınordu’yla gösterdiği performans sayesinde Süper Lig ekiplerinin radarına girmişti. 2016 yazında 4.8 milyon euroya Başakşehir’e imza atan milli oyuncu, oynadığı tek sezonda takımının zirve yarışına büyük katkılar sundu. Sonraki süreçte kendisini Avrupa’ya taşıyacak teklifi alan Cengiz; 14 milyon euro karşılığında Roma’ya transfer oldu. Roma’da sakatlıklar nedeniyle inişli çıkışlı 3 sezona imza atan Cengiz, takımın en başarılı yılında Şampiyonlar Ligi yarı finali gördü. 2020’de Leicester’a, 2021’de Marsilya’ya kiralanan yıldız oyuncu; bu sezon itibarıyla bonservisiyle Fransız ekibine geçti. Marsilya’yla 49 maça çıkan Cengiz Ünder, 13 gol 6 asistlik skor katkısında bulundu.

Exit mobile version