Brezilya Milli Takımı’nda Jorge Jesus Sesleri Duyulmaya Devam Ediyor!

Fenerbahçe'nin başarılı teknik direktörü Jorge Jesus'un, Brezilya Milli Takımı için kulis yaptığı iddiaları ortaya atıldı.

jesus 01

Bir süredir performansı tartışmalara konu olan Fenerbahçe’de, teknik direktör Jorge Jesus’un geleceği de merak konusu. 68 yaşındaki teknik adamın kontratının yalnızca bu sezonu kapsaması ve yeni sözleşme görüşmelerine dair hiçbir haberin çıkmaması; taraftarlar nezdinde akıllara önümüzdeki sezonda Jesus’un olup olmayacağını getirdi. Brezilya basınında Tite’nin ayrılığı sonrasında milli takım için en çok konuşulan isimlerden biri olan Jorge Jesus’un; sezonun bitimiyle beraber Güney Amerika’da tekrar görev almak için çalışmalara başladığı iddia ediliyor.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre; Jorge Jesus’un teknik direktörlük koltuğuna oturması adına hummalı bir çalışma yürütüldüğü iddia edildi. Özellikle de Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı (CBF) Ednaldo Rodrigues’in de, adaylar içerisinde Jorge Jesus’u en üst sırada tuttuğu öngörülüyor. Geçtiğimiz aylarda Brezilya Milli Takımı için Carlo Ancelotti ve Luis Enrique isimleri gündeme gelirken; CBF Başkanı’nın her iki ismin de Brezilya’da görev yapmaya olumlu yaklaşmayacağını ve bu sebeple teklif götürmediği de konuşulan iddialar arasında.

“Jesus’un Fenerbahçe’yle Olan Kontratı Sorun Değil!”

CBF Başkanı Ednaldo Rodrigues’in göreve getirmeyi çok istediği öngörülen Jorge Jesus hakkında; Brezilya basınında konuşulan iddialardan bir diğeri ise, tecrübeli teknik adamın bu göreve sıcak baktığı oldu. Güney Amerika’daki kariyerinde büyük başarılar elde eden Portekizli çalıştırıcı, kariyerine bir de Dünya Kupası eklemek adına Brezilya’nın yapacağı teklife olumlu yaklaşabilir. Kariyerinde Copa Libertadores zaferi ve UEFA Avrupa Ligi finali gibi başarılar bulunan Jorge Jesus’un Brezilya’da da karşılığının olması, bu ihtimali daha da güçlendiriyor.

Öte yandan Brezilya basınında yer alan bir diğer iddia ise; Jesus’un bu görev için kulis yaptığı oldu. Başarılı çalıştırıcının; kendisinin göreve gelmesi için Brezilya’daki yakın çevresine lobi yaptırdığı ve göreve gelme iddiasının bu sayede gündemde kaldığı da konuşulmakta. Fenerbahçe’yle olan kontratı Haziran 2023’te sona erecek olan Jesus’un, bu görevi alması halinde sezon bitmeden dahi ayrılabileceği de Brezilya basınındaki iddialar arasında yer aldı.

Rivaldo Ziyareti Bir İşaret Mi?

Geçtiğimiz günlerde Jorge Jesus ve Brezilyalı futbol efsanesi Rivaldo’nun Türkiye’de buluştuğu fotoğraflar basında yer almıştı. Rivaldo’nun Jorge Jesus’un oynattığı oyun anlayışını çok beğendiği ve bu sebeple tanışmak istediği söylense de; Brezilyalı kaynaklar içerisinde milli takım iddiaları çok daha güçlü bir şekilde yer aldı. Brezilya basını nezdinde bu fotoğraf, Jesus’un Brezilya’daki ikinci dönemi için ilk temas olarak yorumlandı. Jorge Jesus’un; efsane isim Rivaldo’nun da görev alacağı bir yapının başına geçmesi ihtimali, yerel basında da çokça dillendirilen bir iddia oldu.

Fenerbahçe’deki görevinde başarılı bir performans sergileyen Jorge Jesus; takımının UEFA Avrupa Ligi son 16 turuna kalmasını sağlamıştı. Lig yarışında son haftalarda alınan kayıplarla 4 puan geriye düşen sarı lacivertliler; özellikle de Jorge Jesus’un Dünya Kupası öncesindeki performansını övgülere boğmuştu.

Exit mobile version