Beşiktaş’tan Şok Puan Kaybı: 3-3

Alanyaspor ve Beşiktaş'ın karşılaştığı bu mücadele, son zamanların en farklı Süper Lig maçlarından birine sahne oldu.

alnbjk1

Süper Lig‘in 2. haftasında, geçtiğimiz sezonlarda da ilginç maçlarda karşılaşan Alanyaspor ve Beşiktaş’ın mücadelesi gündeme damga vurdu. Hakem performansı ve her iki takımın da savunma problemleriyle çok konuşulan bu maçta, puanların paylaşılması da en büyük şoklardan birini yaşattı. Maçın ilk yarım saatinde 3 farklı üstünlük yakalayan siyah beyazlılar, müsabakanın devamında ise üstünlüğü kaybettiler. İlk iki haftanın ikinci 6 gollük mücadelesi, 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş Hızlı Başladı

Ligin ilk maçında Kayserispor’a karşı 96 dakika boyunca skor bulamamasıyla konuşulan Beşiktaş; bu maçta ise gollerini erkenden bulmayı başarmıştı. Siyah beyazlıların ilk ataklarından birini gole çeviren Kevin N’Koudou, takımı adına bu sezonki ilk golünü kaydetmiş oldu. İlk golün ardından Alanyaspor’un baskı oyunu dikkat çekse de, savunmada yaşanan problemler sayesinde Beşiktaş’ın daha üstün bir oyun sergileme imkanı oluştu. 21. dakikada kontratak fırsatı yakalayan Beşiktaş; Salih Uçan’ın ayağından gelen golle farkı 2’ye çıkardı. Bu golle birlikte Beşiktaş’ın oyun üstünlüğünü de yakaladığını görmek mümkündü.

30. dakikada N’Koudou’ya ceza sahası içerisinde faul yapan Targhalline, takımının bir kez daha golle burun buruna gelmesine neden oldu. Penaltı kazanan Beşiktaş’ın vuruşunu Rachid Ghezzal gole çevirdi ve 31. dakikada fark 3’e çıktı. Ancak maçın 37. dakikasında yaşanan bir pozisyon, her iki takım için de beklenmedik şeyler olmasını sağlayacaktı. Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıkan Emrecan Uzunhan, yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gördü. 10 kişi kalan Beşiktaş, oyun üstünlüğünü Alanyaspor’a kaptırdı. 45+3’te Efkan Bekiroğlu’nun attığı frikikle skor 3-1’e geldi ve Akdeniz ekibi bu golle umutlandı.

İkinci Yarıda Alanya Oynadı

Maçın ikinci yarısına başlanırken, Beşiktaş’ın yaptığı savunma ağırlıklı değişiklikler çok konuşuldu. Salih, N’Koudou gibi skorda etki eden isimlerin çıkması; taraftarlar tarafından tepkiyle karşılanmasına neden oldu. Necip, Montero, Kenan gibi oyuncuların oyuna alınması ise; Valerien Ismael’in skoru koruma girişiminde başarısız bir performans göstermesinin birinci nedeni olarak değerlendirildi. 80. dakikaya kadar skoru 3-1’de tutan Beşiktaş; kullanılan bir kornerde topu çizgiden çevirmesinin hemen ardından kalesinde golü gördü. Savunma oyuncusu Saiss’in topu uzaklaştırma çabasında yaptığı hata, farkın 1’e inmesini sağladı.

Golle birlikte oyunun kontrolünü daha da ele alan Alanyaspor; 87. dakikada bir sürpriz pozisyondan daha yararlanamadı. Ancak hemen sonrasında Zinedine Ferhat’ın ceza sahasında Gedson Fernandes tarafından düşürülmesi; Akdeniz ekibinin skoru eşitleme şansı yakalamasını sağladı. Penaltı atışını gole çeviren Candeias, skoru 3-3’e getirdi ve Alanya adına tarihi bir geri dönüşe imza attı.

Valerien Ismael: Sorumluluk Benim

3-3 sona eren Alanyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Valerien Ismael; her iki maçta da kırmızı kart görmelerinin kendilerini zorladığını ve sonuçlara da yansıdığını söyledi. Maçın kontrolünün kırmızı karta kadar kendilerinde olduğunu belirten Beşiktaş teknik direktörü, sonrasındaki süreçte de gollerin yenmesinin sebebinin kendileri olduğunu dile getirdi. Rakibe bir penaltı ve kendi kalelerine gol atma şansını sunduklarını açıklayan Ismael; takımın yorgunluk nedeniyle de bu gibi hataları yaptığını söyledi.

İlerleyen maçlarda kontrolü ellerinde tutmak adına çabalayacaklarını söyleyen Valerien Ismael; ilk yarıdaki oyunu maçın tamamına yaymayı amaçladıklarını da basın mensuplarıyla paylaştı. Fransız çalıştırıcı; önümüzdeki hafta oynanacak Karagümrük mücadelesinde de bu maçtaki güçlü başlangıcı test etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Exit mobile version