Beşiktaş’tan Karagümrük’e Farklı Tarife: 4-1

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Karagümrük'ü ağırlayan Beşiktaş, rakibini 4 golle geçti.

bjkvfkg

Süper Lig‘in 3. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü ağırlayan Beşiktaş, gösterdiği performansla taraftarlarını mest etti. İki İstanbul ekibininin karşılaştığı bu mücadele; siyah beyazlı ekibin 4-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. 90 dakikanın sonunda 3 puanı alan taraf olmayı başaran Beşiktaş; özellikle de ilk yarıda gösterdiği performans sayesinde taraftarın takdirini kazandı. Yeni transferlerinin başarılı bir maça imza atmasının sevincini de yaşayan ekip; rakibinin tüm çabalarını boşa çıkardı.

İlk yarıda istediği baskı ve tempoyu oluşturmayı başaran Beşiktaş; gole giden sürece dek iki net pozisyondan yararlanamadı. Temponun seviyesini N’Koudou ve Rosier’in performanslarıyla daha da arttıran siyah beyazlılar; 17. dakikada ilk golü filelere yolladı. Takımın hücumdaki yeni yıldızı Wout Weghorst, Rosier’in ortasına yaptığı kafa vuruşuyla Beşiktaş formasıyla golle tanışmayı başardı. Golden dört dakika sonra ise, 8. dakikadaki Weghorst’un girdiği pozisyonu hatırlatan bir an yaşandı. Salih Uçan’ın şutunun da direkten dönmesi, vodafone Park’taki Beşiktaş taraftarını epey üzdü. Ancak ikinci goldeki isim, bu üzüntünün geçmesini sağladı.

34. dakikada N’Koudou’nun uzun pasıyla ceza sahasına inen Rosier, topu alanda bulunan Salih Uçan’a gönderdi. İlk şutu direkten dönen Salih, bu pozisyonda ise topu N’Koudou’ya yolladı ve farkı 2’ye çıkaran gol geldi. Maç boyunca performansıyla dikkat çeken N’Koudou ve orta sahada fark yaratan Salih Uçan; bu goldeki işbirlikleri sayesinde ilk yarının skorunu tayin ettiler.

İkinci Yarıda Karagümrük Çabası!

İkinci yarıya başlanırken Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael’den herhangi bir değişiklik gelmedi. Fatih Karagümrük teknik direktörü Andrea Pirlo ise, takımını daha hücumcu bir mantaliteyle sahaya sürdü. Ancak Karagümrük’ün maç boyunca ısrar ettiği geriden oyun kurma pratiği; Beşiktaş’ın önde pres anlayışına çok daha uygun bir oyun bulmasını sağladı. İkinci yarıda da pres kalitesini rakibine pek çok kez hissettiren siyah beyazlılar; 50. dakikada yakaladıkları duran top sayesinde farkı 3’e çıkardı. Kullanılan kornerde topa kafayı vuran Jackson Muleka; Beşiktaş’taki ilk golünü kaydetti ve takımı için galibiyeti büyük ölçüde kesinleştirdi.

İkinci yarı itibarıyla skoru değiştirebilmek adına çaba gösteren Fatih Karagümrük; yakaladığı şansların tamamını değerlendirmeye çalıştı. Özellikle de kontrataklarda rakibini hırpalayan İstanbul ekibi; 53. dakikada ise eline geçen duran top fırsatını sonuçsuz bırakmadı. Caner Erkin’in kornerinde düzgün bir vuruşla golü atan Mbaye Diagne; farkın 2’ye inmesini ve deplasman ekibinin umutlanmasını sağladı. Ancak Beşiktaş’ın temposunun düşmesi ve daha sakin bir oyun anlayışı benimsemesi; rakibin istediği atakları yapmasına engel oldu.

86. dakikada karambole giren bir pozisyonda Karagümrük’ten Ricci şutu çıkaran isim oldu. Ancak Ersin Destanoğlu’nun kurtarışı, Beşiktaş’ın son anlarda sıkıntı yaşamasının engelledi. 90. dakikada ise pas oyununda tempoyu arttırmaya başlayan Beşiktaş; Kartal Kayra Yılmaz ve Rosier işbirliğinden son golü çıkardı. Fransız sağ bekin attığı gol, maçtaki skoru netleştirdi: 4-1

Beşiktaş Lider!

Spor Toto Süper Lig’de 3. haftasını tamamlayan Beşiktaş, 7 puanla zirve yarışında en üstte yer almakta. Dün akşam karşılaştığı Karagümrük ise oynadığı 2 maçtan da puan çıkaramadı. Bu maçın ardından lig fikstürüne odaklanmaya devam edecek Beşiktaş’ın rakibi; yine iç sahada Sivasspor olacak. Fatih Karagümrük’ün 4. haftadaki eşleşmesi ise, Ankara’da Ankaragücü’yle olacak.

Exit mobile version