Beşiktaş’tan El Shaarawy Bombası!

Beşiktaş'ın transfer listelerinin üst sıralarında, Roma'nın yıldız ismi Stephan El Shaarawy bulunuyor.

shaarawy 1

Beşiktaş’ta Ocak ayı transfer döneminin araştırmaları tüm hızıyla sürüyor. Şampiyonluk yarışındaki yerini korumak isteyen siyah beyazlı ekip; devre arasında kadroya maliyeti düşük bir şekilde katılabilecek yıldızları inceliyor. Bu nedenle ağırlıklı olarak Haziran’da kontratı bitecek yıldızların son durumunu soran Beşiktaş yönetimi; Dünya Kupası‘ndan hemen önce göreve gelen Şenol Güneş’in istediği profildeki oyuncuların takıma katılması için elinden geleni yapıyor. Siyah beyazlıların ilk önceliğinin savunma takviyesi olduğu bilinirken; orta saha ve hücumda da sürpriz gelişmeler olacağı duyulmaya başlandı.

Bir süredir savunma hattının her bölgesi için transfer araştırmaları yapan Beşiktaş; hücumdaki gereksinimleri de tamamlamak adına çalışmalarını hızlandırdı. Takımın ileride daha üretken bir yapıya kavuşması için oyun kurucu ve kanat oyuncusu transfer isteyen Şenol Güneş; Beşiktaş yönetimine net bir isim vermedi. Yönetimin de maliyeti düşürmek adına kontratının sonuna yaklaşan oyuncuları istediği bilinirken; bu isimler arasında iki ismin öne çıkmaya başladığı görüldü. Orta alana Fenerbahçe’den Miha Zajc’ı isteyen Başkan Ahmet Nur Çebi ve ekibi; kanatta ise Roma’dan ayrılacağı kesinleşen El Shaarawy’i takıma katmayı planlıyor.

Skorer Orta Saha Takviyesi Zajc

Şenol Güneş’in skorer orta saha talebini az efor sarf ederek yerine getirmek isteyen yönetim; Fenerbahçe’nin kontrat görüşmelerinden henüz bir sonuç almadığı Zajc’la masaya oturmayı amaçlıyor. Sarı lacivertlilerin de kısa vadeli bir kontrat önerdiği bilinse de, uzun süreli kontrat isteyen Zajc’ın Beşiktaş’a daha yakın durabileceği gündemde. Ahmet Nur Çebi ve Ali Koç’un da, transferi Ocak ayında tamamlamak için bir araya geleceği ve pazarlık sürecini başlatacağı öngörülüyor.

Bu transferde İtalyan ekiplerini de geçmeye çalışan yönetim; bir yandan da diğer hedefleri için çalışmalarına devam ediyor. El Shaarawy’nin önerilmesi sonrası Şenol Güneş’ten de onay alan yönetim; Mısır asıllı İtalyan yıldızı kadroya katmak için ilk temasları kurmaya başladı.

El Shaarawy Bonservissiz Gelebilir!

Roma’daki ikinci döneminde beklentilerin altında kalan El Shaarawy; Jose Mourinho’nun hiç düşünmediği isimler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezon aynı kulüpten Davide Santon’u isteyen yönetim; kulüpteki transfer sorumlularıyla iyi ilişkiler kurdu. Santon’un futbolu bırakma kararı sonrasında transferi tamamlayamayan Başkan Çebi ve ekibi; El Shaarawy’de ise sonuca ulaşmak için temaslarını hızlandırdı. Roma yönetiminin ve teknik heyetinin de bir an önce göndermek istediği yıldız isim; bonservissiz olarak da kulübe kazandırılabilir.

Sezon sonunda kontratı bitecek olan 30 yaşındaki hücumcunun da, Türkiye kariyerine olumlu yaklaştığı öğrenildi. Yönetimin ve teknik heyetin de El Shaarawy’nin oyununu kolaylaştıracak hamleler yapacağı konuşulurken; yıldız ismin de Müslüman bir ülkede kariyerini tamamlamaya sıcak baktığı iddia ediliyor. Beşiktaş ve Roma yönetimlerinin Ocak’ta transfer sürecini netleştirmesi bekleniyor.

Genoa ve Milan’da kariyerini parlatan Stephan El Shaarawy; Milano devindeki inişli çıkışlı dönem sonrasında 2016’da Roma’nın yolunu tutmuştu. Roma döneminde bir süre önemli işlere imza atan ve İtalyan Milli Takımı seviyesine çıkan 30 yaşındaki oyuncu, 2019 yazında ise 16 milyon euro karşılığında Shangai Shensua’ya satılmıştı. 2021 Ocak’ta Çin’den tekrar Roma’ya dönen El Shaarawy; bu süreç sonrasında takımın rotasyon oyuncusu oldu.

Exit mobile version