Beşiktaş’ta Şenol Güneş ve Sergen Yalçın’ın İsimleri Öne Çıkıyor!

Fernando Santos'la yollarını ayıran Beşiktaş, yeni sezon için Şenol Güneş veya Sergen Yalçın'ı göreve getirebilir.

senol 1

Beşiktaş’ta yeniden teknik direktör sorunu ortaya çıktı. Bu sezona Şenol Güneş’le başlayan siyah beyazlılar, üç geçici antrenörlü bir sürecin ardından göreve Fernando Santos’u getirmişti. Portekizli çalıştırıcıyla geçen sürede ilerleme kaydedemeyen Beşiktaş’ta taraftarların tepkisi son haftalarda yeniden yükseldi. Ligin bitimine 6 hafta kala tecrübeli antrenörle yollarını ayırma kararı alan yönetim, yeni sezon için teknik direktör arayışlarına başladı. Sezonun geride kalan döneminde ise, U19 takımının teknik direktörü Serdar Topraktepe’nin takımı çalıştırmasına karar verildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan olağanüstü kongre ile görevi devralan Hasan Arat ve ekibi, ilk günlerinden bu yana teknik direktör ve kadro sorunuyla boğuşmakta. Bu dönemde Rıza Çalımbay ve Fernando Santos’la çalışan yönetim, her iki isimden de beklediğini bulamadı. Yeni sezonda mutlaka başarılı bir takım oluşturmak isteyen ve bu başarıyla olağan kongreden de galip ayrılmayı hedefleyen Beşiktaş yönetimi, teknik direktörlüğü ilk etapta 1 yıllığına kabul edebilecek isimleri araştırıyor. Sözleşme süresinin kısa olması nedeniyle yabancı alternatiflerin büyük bir kısmının elendiği düşünülüyor.

Şenol Güneş Bir Adım Önde!

Geçtiğimiz Cumartesi günü olağanüstü gündemle toplanan Beşiktaş yönetimi, bu toplantıda Fernando Santos’un görevine son vermişti. Aynı toplantı esnasında yeni teknik direktör alternatiflerini de değerlendiren yönetim, yabancı isimlerin bir yıllık teklifleri değerlendirmediği sonucuna da vardı. Bu nedenle yerli teknik direktörler üzerine yoğunlaşan Beşiktaş’ın futbol yönetimi, takımın başına bir kez daha geçmeyi kabul edebilecek Sergen Yalçın ve Şenol Güneş isimlerini masaya koydu. Sergen Yalçın’ın şu anda Antalyaspor’u çalıştırması nedeniyle Şenol Güneş’in bir adım daha önde olduğu iddia ediliyor.

Bu sezonun ilk yarısını dolduramadan Beşiktaş’a veda eden Şenol Güneş’in, yeniden görevin başına geçme teklifine sıcak bakacağı konuşuluyor. Ancak tecrübeli çalıştırıcının bu süre zarfında Kore Milli Takımı’ndan teklif alma ihtimaline de yakın durduğu tahmin ediliyor. Kısa bir süre önce Kore basınına demeç veren ve yeniden Kore’de çalışma fikrine olumlu yaklaştığını söyleyen Şenol Güneş, Beşiktaş’tan önce Kore’nin teklif yapması durumunda siyah beyazlıları geri çevirmek durumunda kalabilir.

Şenol Güneş’in gündeminde Kore’nin de olması sebebiyle, Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın yeniden görevi devralma ihtimali de değerlendiriliyor. Şu anda Antalyaspor’un başında olan tecrübeli ismin, Beşiktaş’tan teklif gelmesi halinde Akdeniz ekibiyle yollarını ayıracağı öngörülüyor. Yeni sezonda da Antalya’da kalmak isteyen Sergen Yalçın’ın, yalnızca Beşiktaş için ayrılık fikrini gündeme getirebileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle yönetimin Mayıs ayında hem Şenol Güneş hem de Sergen Yalçın’a teklif götürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Beşiktaş’ın son şampiyonluğu elde eden Sergen Yalçın, şu anki şartlarda Hasan Arat yönetiminin de ideal profili olarak değerlendiriliyor. Yönetimin bir yıl sonraki kongreye iddialı bir biçimde gitmek istemesi ve bir yıldan fazla anlaşma yapmayacak isimler araması, Sergen Yalçın’ın öne çıkmasını sağladı. Ancak Şenol Güneş’in de geçmişte Beşiktaş’la elde ettiği başarılar ve son döneminde gösterdiği performans, ibrenin tecrübeli teknik adam yönünde kalmasına neden oluyor. Yabancı antrenör fikrini önümüzdeki sezon için rafa kaldıran yönetim, iki efsane çalıştırıcısından birini takımın başına getirebilir.

Exit mobile version