Beşiktaş’ta Şenol Güneş 5 Transfer Hedefi Koydu!

Beşiktaş'taki ikinci dönemine adım atan Şenol Güneş, takımdaki yetersiz noktaları gördü ve devre arasında 5 transfer istedi.

senol1

Geçtiğimiz günlerde Valerien Ismael’le yollarını ayıran ve teknik direktörlüğe Şenol Güneş’i getiren Beşiktaş; şampiyonluk yarışında var olabilmek adına birçok yeni hamleyi göze almış durumda. Ümraniyespor maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken siyah beyazlı ekip; Galatasaray karşısında aldığı mağlubiyetle birlikte, takımın genel kalitesi hakkında şüphe uyandırdı. Teknik direktör Şenol Güneş’in tespit ettiği eksikleri temin etmeyi planlayan Beşiktaş yönetimi; Ocak ayı transfer dönemini beklenenden çok daha yoğun geçirebilir.

Galatasaray karşısında alınan mağlubiyetin ardından, Beşiktaş kadrosundaki birçok noktada alternatif eksikliği olduğu net bir şekilde görüldü. Rosier’in ve Masuaku’nun sakatlığında seviyenin düşmesini, bir önceki maçta oyun kurucu mevkiinde oynayan Dele Alli’nin oyunda bekleneni verememesini, stoperdeki ikiliden birinin olmamasında çıkan sıkıntıları ve daha birçok problemi tespit eden Şenol Güneş; transfer sürecinin daha aktif geçmesini talep etti. Takımdaki alternatifleri arttırmayı ve kendi stiline uygun oyunu yerleştirmeyi isteyen tecrübeli antrenör; bu sebeple devre arasında 5 takviye istedi.

Galatasaray derbisinden sonra Antalyaspor’u ağırlayacak Beşiktaş; sonrasında ise bir aylık Dünya Kupası arasına girecek. Takımın bu süreçte kampa girmesi ve sezonun geri kalanına daha formda bir giriş yapması hedeflenirken; Şenol Güneş ve ekibinin de transferde istenen profildeki oyuncular hakkında bir liste oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Takımın kenardan gelen isimlerinden katkı alamadığını düşünen Güneş; bu nedenle yedek kulübesine de fark yaratacak hamleler yapmayı planlıyor. Ana rolde katkı sunacak oyuncuların da eklenmesine olumlu bakan teknik heyet; belirtilen mevkilerde Ocak ayında çıkabilecek her ihtimalin değerlendirilmesini isteyecek.

Transferde İlk Hedef Kanatlar!

Şenol Güneş’in yönetime sunacağı rapordaki ilk transfer hamlelerinin kanatlara yapılması bekleniyor. Nathan Redmond’ın beklenen seviyeye çıkmaması, N’Koudou’nun sakatlıkları ve Ghezzal’ın henüz takıma dönememesi gibi sebepleri değerlendiren Şenol Güneş ve teknik heyeti; kanat alternatifi olarak bir oyuncunun eklenmesi için araştırmalara başladı. Rosier’in düşüşe geçtiği anlarda devreye girebilecek bir sağ bek, Masuaku’nun arkasını doldurabilecek bir sol bek eklemesi de isteyen Güneş; Galatasaray maçındaki problemleri yeniden yaşamak istemiyor.

Kanatlardaki eksikleri daha ön planda gören Beşiktaş teknik heyeti; orta alanda ve stoperde de birer hamle için çalışmalarına hız verdi. Stoper tandemindeki Saiss-Tayyip ikilisinde istikrarın yakalandığını düşünen teknik heyet; bu ikiliye alternatif olabilecek herhangi bir oyuncunun takıma katılmasına olumlu yaklaşıyor. Wellinton ve Montero’nun antrenmanlarda gösterdiği performanstan memnun olmayan Şenol Güneş; yerli bir transferle buradaki sorunun çözüleceğini öngörüyor. Orta alanda ise Dele Alli’nin yerine getiremedi hücum görevlerinde başarılı olabilecek bir isim aranacak. İngiliz yıldızın ise devre arasında Everton’a dönmesi için çareler aranacak.

Galatasaray’a karşı 2-1 mağlup olan Beşiktaş; rakibine karşı reaksiyon verememesi nedeniyle eleştirilerin odağına oturmuştu. Bu durumu değiştirmek isteyen Şenol Güneş ve ekibinin; hedeflenen 5 transferde de çıtayı yüksek tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version