Beşiktaş’ta İlk Hedef Pavlidis!

Yeni sezonda mutlaka santrfor almayı düşünen Beşiktaş, AZ Alkmaar'dan Pavlidis'in peşine düştü.

pavlidis 1

Bu sezon ligde ve Avrupa’da beklentilerin çok gerisinde kalan Beşiktaş, önümüzdeki sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Ligdeki son 8 maçında ve kupada Avrupa biletini kapmak için mücadele vermeye hazırlanan siyah beyazlılar, buradan istediği sonucu alması halinde transfer piyasasında daha etkin bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Başkan Hasan Arat ve ekibinin sezon sonu için neredeyse her mevki için oyuncu baktığı biliniyor. Kadrodaki birçok önemli isimle yollarını ayırmak isteyen yönetim, eksik mevkilerin tamamına iddialı hamleler yapmayı arzuluyor.

Transfer konusundaki iddiasını devre arasında net bir şekilde ispatlayan Beşiktaş yönetimi, Al-Musrati ve Muçi transferlerinin de devamını getirmek istiyor. Yaz aylarında aktif bir görünüm sergilemesi beklenen yönetim, transfer sürecinde teknik direktör Fernando Santos’un görüşlerine de sıklıkla başvuruyor. Portekizli teknik adamın görevine devam edip etmeyeceği belirsizliğini korusa da, Beşiktaş yönetiminin deneyimli teknik adamın futbol görüşüne saygı duyduğu ve her zaman bundan faydalanmak istediği biliniyor. Özellikle de savunma ve hücum rotasyonunun büyük ölçüde değişmesi gerektiğini yönetime ileten Santos, santrfor takviyesi için de birkaç oyuncuyu ön plana çıkardı.

Santrforda İlk Tercih Pavlidis!

Beşiktaş’ın bir süredir santrfor pozisyonuna net bir hamle yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Takımın genç yıldızı Semih Kılıçsoy’u kanat forvet rolünde konumlandırmak isteyen Fernando Santos, gol yollarında kendisini ispatlamış bir ismin kadroda yer almasını tercih ediyor. Ancak listedeki ilk ismin kanat forvet rolünde de başarılı işlere imza atabilmesi, Semih’in de santrforda değerlendirilme ihtimalini canlı tutuyor. Beşiktaş’ın yeni sezon için kadroya eklemek istediği ilk ismin, AZ Alkmaar’ın başarılı hücumcusu Vangelis Pavlidis olduğu iddia ediliyor.

3 sezondur AZ Alkmaar formasını terleten Pavlidis, son iki sezonunda gösterdiği performansla Avrupa’nın birçok devinin radarına girdi. Özellikle de bu sezon yakaladığı gol ortalaması, Yunan golcünün çok daha fazla talibinin olmasını sağladı. Bundesliga ve Serie A’dan önemli takımlar tarafından izlenen başarılı hücumcu, son günlerde Beşiktaş tarafından da yoğun bir şekilde takip ediliyor. Siyah beyazlı ekibin, sözleşmesinin son yılına girmeye hazırlanan 25 yaşındaki golcü için iddialı bir teklif sunması bekleniyor.

Pavlidis transferi için oldukça gerilimli bir transfer rekabetine girmeye hazırlanan Beşiktaş yönetimi, bu hamlesinde çok fazla rakibin gerisinde kalma ve hayal kırıklığı yaşama ihtimalini de değerlendiriyor. Yunan golcüyü listenin ilk sırasına ekleyen yöneticiler, Karabağ’dan Juninho ve Backa Topola’dan Pantovic’i de yakından takip ediyor. Skor gücü yüksek ve kanatlarda da rol alabilen hücumculara yönelen yönetim; önümüzdeki sezonun ana parçalarından biri olarak gördüğü Semih’i de, Fernando Santos’un yeni oyun kurgusunda mutlaka görmek istiyor. Siyah beyazlıların diğer transferlerinde de genç ve dinamik oyuncuların ağırlık kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Genç yaşta Yunanistan’dan Bochum altyapısına transfer edilen Vangelis Pavlidis, Alman ekibinde profesyonel kariyerine adım attı. Kısa süreli Borussia Dortmund II deneyimi sonrasında rotayı Hollanda’ya çeviren Yunan golcü, Willem II’da geçirdiği iki sezonda yıldızını parlatmayı başardı. 2021 yazında AZ Alkmaar’ın yolunu tutan Pavlidis, Hollanda’nın köklü ekibinde geçirdiği 3. sezonda ise adını tüm Avrupa’ya duyurmayı başardı. Bu sezon oynadığı 38 maçta 27 gol 4 asist kaydeden yıldız isim, takımının Eredivisie’de zirve hattına yakın kalmasını sağladı.

Exit mobile version