Beşiktaş’ta 3 Bomba Birden!

Ocak ayında kadro gücünü arttırmak için arayışlarını sürdüren Beşiktaş, 3 yıldızı kadrosuna katmaya çok yaklaştı.

carvalho 1

Geçtiğimiz Cumartesi günü Pendikspor’dan aldığı 4 gollü yenilgiyle sarsılan Beşiktaş, sezonun geri kalanını ve yeni sezonu kurtarabilmek adına transfer çalışmalarını hızlandırdı. Aralık ayından bu yana gönderilecek isimlerin şartlarını inceleyen ve 3 yabancısıyla yollarını ayıran Beşiktaş yönetimi, Ocak ayının bitiminde çok daha güçlü bir kadroyla sahaya çıkmayı arzuluyor. Maliyeti düşük ve kadronun katma değerini yükseltecek isimlere öncelik veren yönetim ve teknik heyet, kısa bir süre içerisinde 3 oyuncuyla anlaşma imzalayabilir.

Sezon başından bu yana sahada beklentileri karşılayamayan Beşiktaş, birkaç ay içerisinde birçok şeyi tamamen değiştirdi. Şenol Güneş’in yönetiminde başlayan sezonda Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe’nin yönetiminde de birçok maça çıkıldı. Pendikspor karşılaşmasında 2. kez Beşiktaş’ın başında yer alan Fernando Santos ise, Aralık ayında göreve gelen Hasan Arat yönetiminin ilk önemli hamlesi oldu. Fernando Santos ve Beşiktaş’ın futbol yönetiminin transfer konusunda yaptığı görüşmelerin sürdüğü biliniyor. Kadroda olması gerektiği düşünülen birçok oyuncuyu yönetime ileten Santos, ilerleyen günlerde yeni isimleri takıma monte etmeye çalışacak.

İlk İmza Oliver Torres’ten Gelebilir!

Ocak ayı transfer dönemini Jonas Svensson’un transferiyle açan Beşiktaş, Norveçli oyuncunun gelmesiyle birlikte sağ bek sorununu çözüme ulaştırdı. Stoper, ön libero ve oyun kurucu takviyeleriyle iskeleti yeniden kurmayı hedefleyen siyah beyazlılar; forvet ve kanat transferlerinde ise Aboubakar ile Ghezzal için verilecek son kararı bekliyor. Oyun kurucu transferini çok daha ön planda tutan Fernando Santos, takımın ileride istediklerini yapabilmesi adına bu bölgenin boş bırakılmaması gerektiğini yönetimle paylaştı.

Sevilla’da forma giyen Oliver Torres’in listenin ilk sırasına alan Beşiktaş yönetimi, sezon sonunda sözleşmesi bitecek İspanyol yıldız için Endülüs ekibiyle pazarlıklarını sürdürüyor. Oxlade-Chamberlain’in sakatlığıyla birlikte bu bölgede alternatifsiz kalan siyah beyazlı ekip, Oliver’i renklerine bağlayarak orta alan kurgusunda istediği yapının ilk ayağını tamamlamanın peşinde. Forma garantisi verilmesi sayesinde Beşiktaş’a sıcak bakan Oliver ise, takımların arasındaki pazarlığın tamamlanmasını bekliyor. Beşiktaş’ın İspanyol oyuncuyu bedelsiz olarak renklerine bağlamaya çalıştığı, en kötü senaryoda da 1 milyon euro civarında bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu konuşuluyor.

Carvalho İçin Pazarlıklar Sürüyor!

Oyun kurucu transferinin yanı sıra ön libero takviyesini de gündemde tutan Beşiktaş yönetimi, Hadziahmetovic’in sakatlığıyla bu transferi daha da ön plana çıkardı. Fernando Santos’un kadroda görmeyi çok istediği William Carvalho için Real Betis’le görüşmelerini sürdüren siyah beyazlılar, makul bir bonservis bedeli ve makul bir maaş baremini yakalamaya çalışıyor. Betis’i 3-4 milyon euro civarında bir bonservis bedeline ikna etmeye çalışan yönetim, Portekizli yıldızın maaşını da 3 milyon euro seviyesinin altına indirmeyi hedefliyor.

Stopere Mina Bombası!

Stoper pozisyonunda da mutlaka bir takviye yapılması gerektiğini düşünen Beşiktaş, bu bölgede ise Yerry Mina’yı listenin ilk sırasına ekledi. Fiorentina’da bekleneni veremeyen ve sezon sonunda ayrılmaya hazırlanan tecrübeli savunmacı, kulüplerin anlaşması durumunda Beşiktaş’ın yolunu tutabilir. İtalyan ekibine 1 yıllık kontratla transfer olan Kolombiyalı yıldız, Fiorentina’nın maaş yükünden kurtulma isteğinin artması halinde bedelsiz olarak Beşiktaş kadrosuna katılabilir. Beşiktaş’ın da bu ihtimali kovaladığı ve çalışmalarını bu yönde yaptığı öğrenildi.

Exit mobile version