Beşiktaş, Yusuf Yazıcı’yı Bekliyor!

Yeni sezonda iddialı hamleler yapmak isteyen Beşiktaş, milli oyuncu Yusuf Yazıcı'yı transfer etmeyi hedefliyor.

yusuf 1

Bu sezon lig tablosunda istikrarlı bir konuma gelmeyi başaramayan Beşiktaş, önümüzdeki sezonun hazırlıklarına erkenden başladı. Yeni sezonda büyük hedeflere yelken açmak isteyen siyah beyazlılar, Başkan Hasan Arat ve ekibinin önderliğinde Avrupa ve Dünya’da birçok önemli oyuncuyu izliyor. Bir yandan da azalan yabancı sınırını gözeterek hamle yapmayı düşünen yönetim, eldeki yabancıların büyük bir kısmıyla yollarını ayıracak. Takıma kısa sürede katkı verebilecek ve maliyeti düşük isimler arayan Beşiktaş yönetimi, hem yabancı hem de yerli transferde bu hedefi ön şart olarak koymuş durumda.

Teknik direktör Fernando Santos’un da görüşlerine başvurarak transfer planlamasını yürüten Beşiktaş, önümüzdeki sezon yabancı hamlelerinde iddialı bir performans sergileyebilir. Öte yandan Santos’un geleceği de belirsizliğini korurken, Türkiye Kupası’nın alınması durumunda deneyimli teknik adamla yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Santos’un önerdiği profildeki oyuncuları inceleyen ve futbolun şu anki sorumlusu Samet Aybaba’dan gelen raporları değerlendiren yönetim; eldeki birçok farklı alternatifin en iyilerini, yaz aylarının ilk yarısında mutlaka kulübe kazandırmak istiyor.

Yabancı transfer konusunda hummalı bir çalışma içerisine giren Beşiktaş yönetimi, yerli transferinde ise en üst seçeneklerin tamamını zorlamak istiyor. Süper Lig ve Avrupa’daki yerli havuzunu dikkatle inceleyen yönetim ve scout ekibi, listenin ilk sırasına transfer piyasasında en çok adı geçen Türk oyuncuyu ekledi. Lille’le olan kontratını yenilemeyen ve sezon sonunda ayrılmak isteyen Yusuf Yazıcı, Beşiktaş’ın transfer piyasasındaki en önemli hedefi haline geldi. Milli oyuncunun transferi için çalışmalara erkenden başlayan yönetim, Yusuf için birçok dev ekiple mücadeleye girişebilir.

Fransa Ligue 1’deki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan ve sonraki süreçte beklediğini bulamayan Yusuf Yazıcı, bu sezon ise yeniden yükselişe geçti. Fransız ekibinin üst sıralarda kalmasını sağlayan isimlerden biri olan milli yıldız, yakaladığı çıkış sayesinde birçok Avrupa devinin radarına girmeyi başardı. İtalya Serie A ve La Liga’dan önemli kulüplerin Yusuf Yazıcı’ya sözleşme önermesine kesin gözüyle bakılıyor. Avrupa’dan gelebilecek teklifleri aşmak isteyen Beşiktaş yönetimi ise, deneyimli oyuncuya uzun vadeli bir kontrat ve takımın liderliğini sunmayı planlıyor.

Yusuf Yazıcı’nın da kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği biliniyor. Türkiye’de yalnızca Trabzonspor formasını terleten başarılı on numara, Lille’deki çıkışı sayesinde bu hedefini gerçekleştirebilir. Ancak oyuncunun özel hayatında Türkiye’ye dönmesini gerektiren durumların yaşanma ihtimali de epey yüksek. Yusuf’un İstanbul’a dönme ihtimalinin olduğunu da değerlendiren Beşiktaş yönetimi, yeniden yapılandırmayı düşündükleri kadroda liderlik rolünü Yusuf Yazıcı’ya teslim etmeye razı. Yerli havuzuna önemli bir katkı sağlayacağı öngörülen tecrübeli isim, Beşiktaş’la temasa geçmesi halinde diğer devlerin de ilgisini çekebilir.

2019’da Lille’e katılan Yusuf Yazıcı, öncesindeki kariyerinde ise yalnızca Trabzonspor formasını terletti. Lille’deki ilk yılında Ligue 1’i kazanan yıldız oyuncu, sonraki süreçte ise kulübün teknik kararlarına uyum sağlayamadı. CSKA Moskova ve Trabzonspor’da istikrarlı kiralık dönemler geçiren Yusuf Yazıcı, bu sezonki Lille kariyeriyle de dikkatleri üzerine çekti. Bu sezon toplamda 36 maça çıkan Yusuf, 10 gol 3 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version