Süper Lig’de şampiyonluk yarışı tüm hızıyla sürmekte. Ancak Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla birlikte ligin seyri tamamen yön değiştirebilir. Fenerbahçe’nin ligden çekilme fikrini gündeme getirmesi ve bu fikri 2 Nisan’da kongre üyelerinin oyuna sunmasıyla devam etmesi beklenen süreç, yarışta 2 puan önde olan Galatasaray’ın erkenden şampiyonluğunu ilan etmesine neden olabilir. Öte yandan transfer planlamalarına da milli ara itibarıyla hız veren Süper Lig’in dev ekipleri, yeni sezon için kuracakları kadrolarda birçok kez benzer isimlere listelerinde yer vermekte.
Geçtiğimiz yaz birçok kez gündemde yer bulan transfer rekabetleri, futbolun olmadığı dönemde taraftarların heyecanını yeniden arttırmasını sağlamıştı. Dusan Tadic ve Alexander Djiku için Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin rekabete girdiği; Wilfred Zaha ve Sebastian Szymanski için ise Galatasaray ve Fenerbahçe’nin karşı karşıya geldiği konuşulmaktaydı. İsimleri geçen tüm oyuncular Türkiye’ye ayak bastı. Ancak her rekabette olduğu gibi, transfer rekabetinde de bir sevinen ve bir üzülen taraf olduğu görüldü. 2024 yazının da benzer şeylere gebe olacağını söylemek mümkün.
İlk Transfer Rekabeti Cedric Soares Olabilir!
Beşiktaş ve Galatasaray, Ocak ayında sağ bek planlamasında değişiklik yapmak durumunda kaldı ve yeni isimlerle kontrat imzaladı. Sacha Boey’in 30 milyon euroya Bayern Münih’e gidişi sonrasında Serge Aurier’de karar kılan sarı kırmızılılar, Fildişili oyuncuyu henüz hiçbir maçta sahaya süremedi. Valentin Rosier’in disiplin problemleri nedeniyle gönderilmesinin ardından Jonas Svensson’u renklerine bağlayan Beşiktaş ise, Norveçli oyuncudan yalnızca 6 kez giyebildi. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray’ın sağ bek takviyelerinden memnun kalmamasıyla birlikte, her iki dev ekibin de bu bölge için araştırmalara başlayacağı netleşmişti.
İtalyan basınında ortaya çıkan iddialara göre, Beşiktaş ve Galatasaray’ın sağ bek pozisyonu için düşündüğü ilk ismin Cedric Soares olduğu öngörülüyor. Arsenal’la olan kontratının son aylarını geçiren ve Kuzey Londra deviyle sözleşme imzalamayacağına kesin gözüyle bakılan Portekizli sağ bek, Avrupa’nın birçok önemli kulübü tarafından izleniyor. Türkiye’nin iki dev ekibinin dışında İspanya, Fransa ve İngiltere’den de talipleri olduğu belirtilen tecrübeli oyuncu; yeni sezonda rotasının ne yönde olacağına henüz karar vermedi.

İtalyan basınının yaptığı haberle birlikte ülkemiz basınında da gündeme gelen Cedric Soares, her iki takım için de ideal profil olarak görülüyor. Beşiktaş’ın lider bir oyuncu araması, Galatasaray’ın ise sağ bekteki sorunu gidermek istemesi; Soares’in her iki takım için de elzem bir oyuncu olabileceğini gösteriyor. Nisan veya Mayıs ayında Soares’in kapısını çalmaya hazırlanan Beşiktaş ve Galatasaray, deneyimli oyuncunun kadrolarına katılması için uzun vadeli planlar sunmak durumunda kalabilir. Galatasaray’ın her halükarda Şampiyonlar Ligi elemesine kalması en büyük avantajı görülse de, Beşiktaş’ın sıfırdan kuracağı kadroda Soares’in edinebileceği yer de başarılı ismi siyah beyazlı formaya yaklaştırabilir.
Sporting Lizbon altyapısında yetişen ve burada profesyonel olan Cedric Soares, ülkesinde yıldızını parlattı ve kısa sürede Avrupa devlerinin radarına girdi. 2015’te Southampton’a 7 milyon euro karşılığında transfer olan tecrübeli isim, 2019’daki 6 aylık Inter deneyimi haricindeki sürecin tamamını İngiltere’de geçirdi. 2020’de Arsenal’a katılan başarılı oyuncu, İngiliz ekibinin rotasyonundaki önemli isimlerden biri oldu. Geçtiğimiz sezon 5 aylığına Fulham’a kiralanan Soares, bu yıl ise Arsenal’a veda etmeye hazırlanıyor.














