Beşiktaş ve Fenerbahçe Yenişemedi: 0-0

Süper Lig'in 8. haftasında karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Fenerbahçe; sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

bjkfb1 1

Spor Toto Süper Lig‘in 8. haftasında, uzun bir süredir beklenen derbilerden biri oynandı. Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi ağırladığı mücadele; her iki takımın da skor bulamaması sonucunda 0-0 bitti. Sahasında beraberlik alan Beşiktaş, zirve yarışındaki iddiasına kaldığı yerden devam etti. vodafone Park’tan 1 puanla ayrılan Fenerbahçe ise; ligde ve Avrupa’da başlattığı yenilmezlik serisini sürdürdü. Her iki takım da şampiyonluk yarışında iddialı olacağını ispatlarken; özellikle de savunmada gösterdikleri başarılı performanslarla takdir topladılar.

En Ciddi Pozisyon Beşiktaş’ın!

Maçın tamamına yakını, her iki taraf için dengeli bir oyuna sahne oldu. Pozisyon sayısı taraftarların beklediğinden çok daha az oldu. İlk dakikalarda Enner Valencia’nın ayağından çıkan şut kalenin yanından dışarı çıktı ve ilk pozisyonu değerlendiremeyen taraf Fenerbahçe oldu. Miguel Crespo’nun şutundan dönen topu da tamamlamak isteyen Ekvadorlu golcü, ofsayt gerekçesiyle bu amacına ulaşamadı.

Fenerbahçe’nin pozisyonları sonrasında birkaç fırsat yakalamayı başaran Beşiktaş; Salih’in ceza sahasına yolladığı topun devamında, Tayyip Talha’nın kafa vuruşunu gole çeviremeyişiyle ilk net atağını yaptı. İlk yarının sonlarında Muleka’nın ceza sahasında Weghorst’la buluşturduğu top da ağlarla buluşmadı. Her iki takımın da istediği senaryonun gelişmemesi, ilk yarının golsüz beraberlikle geçmesine neden oldu.

İkinci yarının ilk dakikalarında da üstün olan taraf Fenerbahçe’ydi. Duran top kullanımı sonrasında seken topu kontrol eden ve şutu çeken Attila Szalai; 56. dakikada Fenerbahçe’nin en tehlikeli atağındaki ana isim oldu. Direğin yanından dışarı giden top, Fenerbahçe taraftarlarını epey üzdü. Maçın geriye kalan bölümünde Beşiktaş’ın pozisyonları yoğunluk kazanırken, Fenerbahçe hücumu ise beklentilerin altında kaldı.

Maçın son dakikalarında Ghezzal ve Rosier’in ortalarıyla kaleyi bulmaya çalışan Beşiktaş; bu ortaların birkaçında amacına çok yaklaştı. 78. dakikada Ghezzal’ın tehlikeli ortasında vuruşu yapamayan Weghorst; topun kaleci Altay’la buluşmasına seyirci kaldı. 87’de ise Rosier’in ortasını kaleye gönderen Weghorst; topu ağlarla buluşturamadı ve direğin yanından gitmesini seyretti. 89’da Ghezzal’ın kullandığı serbest vuruşa yükselen Hollandalı forvet, bu sefer de topun direkten dönmesine engel olamadı. Maçın en net pozisyonunu bu şekilde yakalayan siyah beyazlı ekip; bu pozisyon sonrasında da aradığını bulamadı. Uzatma dakikalarında da beklentileri karşılayamayan mücadele; 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Jesus’un İlk Derbisi Berabere Bitti!

Türkiye’deki ilk derbisinden 1 puan alan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus; maç sonrasında yaptığı açıklamalarda takımının oyununu değerlendirdi. Milli ara sonrasındaki kondisyon problemlerinin bir kısmını yaşadıklarını vurgulayan Jesus; dengeli bir mücadeleden kazasız ayrıldıklarını belirtti. Öte yandan maçın akışını değiştirmek adına yaptıkları değişikliklerden sonuç alamadığını söyleyen Portekizli çalıştırıcı; değişiklikler sonrasında taktiksel açıdan geri gittiklerinin de net bir şekilde görüldüğünü aktardı.

Ev sahibi Beşiktaş’ta ise Valerien Ismael’in de galibiyeti kaçırdığına üzüldüğü görüldü. Maç sonu açıklamalarında kazanmayı çok istediklerini dile getiren Fransız çalıştırıcı; rakiplerinin ofsayt taktiğini ve savunma kurgusunu aşamadıklarını açıkladı. Beşiktaş’taki geleceği hakkında sorulan soruları da yanıtlayan Ismael; iyi işler yapmaya çalıştıklarını ve ekibine güvendiğini belirtti.

Bu maçla birlikte puanını 15’e yükselten Beşiktaş; önümüzdeki hafta Giresunspor deplasmanına çıkacak. Maç eksiğiyle birlikte 14 puana yükselen Fenerbahçe ise; evinde Fatih Karagümrük’le karşılaşacak.

Exit mobile version