Beşiktaş ve Fenerbahçe, Haftayı 5’er Golle Kapattı!

Pazar günü maçları olan iki İstanbul devi, oynadıkları müsabakalardan 5-2'lik skorla ayrıldılar!

bjk umr

Pazar akşamı Süper Lig‘de birbirinden eğlenceli maçlara sahne oldu. Günün ilk önemli maçı olarak görülen Beşiktaş – Ümraniyespor karşılaşması; siyah beyazlı ekibin yeni dönemin heyecanlı bir giriş yapmasını sağladı. Teknik direktör Şenol Güneş ile 2. dönemine başlayan Beşiktaş; tecrübeli teknik adamla olan ilk maçlarında 5-2’lik galibiyet aldı. Son sırada yer alan rakibini farklı deviren siyah beyazlılar; önümüzdeki hafta oynayacakları Galatasaray derbisi öncesinde motive edici bir üç puanı hanesine yazdırmış oldu.

Şenol Güneş’in Farklı Siftahı!

Maçın başından sonuna Beşiktaş’ın üstünlüğü net bir biçimde görülmekteydi. Ümraniyespor’un kontrataklarla karşı koymaya çalıştığı mücadelede, siyah beyazlıların hücum hattında yakaladığı uyumun etkisi kısa sürede ortaya çıktı. Beşiktaş’ın yeni kadrosuyla ilk maçına çıkan Şenol Güneş, çift forvetli bir sistemi denedi ve istediği skor kapasitesine ulaşmış oldu. Beşiktaş’ta ikinci dönemini yaşayan bir diğer isim olan Cenk Tosun, yaptığı 2 gol 1 asistle yıldızlaştı. Ligdeki ilk maçına vodafone Park’ta çıkan ve seyircisiyle tekrar buluşan Şenol Güneş ise; hem takımı hem de taraftarı motive edici bir başlangıç yapmayı başardı.

Maçın ilk yarısı 2-1 Beşiktaş üstünlüğüyle tamamlanmıştı. İlk yarıdaki gollerin sahibi Beşiktaş’ta 5. dakikada Cenk Tosun ve 33. dakikada Wout Weghorst; Ümraniye’de ise 45’te Del Valle oldu. İkinci yarıya hızlı giren siyah beyazlı ekip, Tayyip Talha Sanuç’un 48’de attığı golle farkı 2’ye çıkardı. 57’de Avounou’nun bulduğu golle skor 3-2’ye geldi. Beşiktaş’ın bu noktada tedirginliğinin arttığı görülse de, ilk yarıda golleri bulan golcülerin sayesinde farkın 1’e inme problemi ortadan kalkmış oldu. 62’te Cenk ve 78’de Weghorst’un attığı goller; 7 gollü maçın skorunu 5-2 olarak tayin etti.

Fenerbahçe’de Gollü Maçlar Serisi Sürüyor!

Beşiktaş’ın maçından çok kısa bir süre sonra, Fenerbahçe’nin İstanbulspor’la olan karşılaşması start aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadele, binlerce Fenerbahçe taraftarının katılımıyla gerçekleşti. İlk yarıda oyun üstünlüğünü çok kısa bir sürede ele geçiren Fenerbahçe, pozisyon sıklığını da bu sayede artırdı. Devreyi 2-0 önde tamamlayan sarı lacivertliler, maç sonucunda ise kalesinde 2 golle karşılaştı. Ancak ikinci yarıda da Jesus ve ekibinin golü düşünen oyunu, skorun 5-2 olmasını sağladı.

Batshuayi ve İrfan’ın golleriyle ilk yarıyı tamamlayan Fenerbahçe; ikinci yarıda ise Szalai’nin pas hatası sonrasında Topalli’nin attığı golü kalesinde gördü. İstanbulspor’un golünün hemen ardından Batshuayi’yle farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe; 67. dakikada bir kez daha Topalli’yi savunma arkasına kaçırdı ve skorun 3-2’ye gelmesine neden oldu. Jorge Jesus’un, İstanbulspor’un 2. golünden hemen önce yaptığı değişikliklerin sahaya yansıması ise uzun sürmedi. Önde presini daha da keskinleştiren sarı lacivertli ekip; 86 ve 88’de Valencia ve Batshuayi’nin ayağından gelen gollerle skoru 5-2 yaptı. Bu sayede de Fenerbahçe’nin bir İstanbul deplasmanı daha farklı galibiyetle sonuçlandı.

İstanbulspor deplasmanından 5-2’lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, en yakın rakibi Adana Demirspor’un 3 puan önünde liderliğini sürdürdü. Birçok rakibine göre maç eksiğinin olması ise, Jesus ve öğrencilerinin avantajlarından bir diğeri olarak öne çıktı. Üst üste 4. lig galibiyetini alan sarı lacivertliler; Dünya Kupası öncesinde ligi lider tamamlama hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu. Öte yandan maçı hat-trick yaparak tamamlayan Michy Batshuayi ise, kariyerinin en önemli maçlarından birini oynamayı başardı. Fenerbahçe’yi ağırlayan İstanbulspor ise, teknik direktör Fatih Tekke’yle çıktığı ilk maçtan boynu bükük ayrılmak durumunda kaldı.

Exit mobile version