Beşiktaş Tek Devrede 3 Puan Aldı: 3-1

Süper Lig'in 4. haftasının son maçında Sivasspor'u ağırlayan Beşiktaş; 3 puanı 3 golle aldı.

bjksvs1

Spor Toto Süper Lig’de 4. hafta maçları tamamlandı. Haftanın son maçını oynayan Beşiktaş ve Sivasspor; vodafone Park Stadı’nda karşı karşıya geldi. Her iki tarafın da galip gelebilmek için önemli anlar yakaladığı mücadelede, kazanan taraf net bir skorla Beşiktaş oldu. Siyah beyazlıların ilk yarıda gösterdiği performans takdir toplarken; bu skorla birlikte liderliğe yükselmesi de taraftarlarını sevince boğdu. 4. maçında 3. galibiyetine imza atan Beşiktaş; yeni sezondaki sınavlarından birini daha rahatça geçti.

İlk Yarıda Beşiktaş Galip!

Bu sezonki diğer maçlarda da olduğu gibi, maçın ilk dakikalarında net bir Beşiktaş üstünlüğü görülmekteydi. Baskın ve tempolu oyunuyla Sivasspor’a karşı üstünlük sağlayan siyah beyazlı ekip; baskısının karşılığını yalnızca 12 dakikada alabildi. N’Koudou ve Weghorst’un yaptığı organizasyonla Muleka’yı bulan top, genç yıldızın gelişine şutuyla birlikte ağlarla buluştu. Siyah beyazlı formayla gollerine devam eden Kongolu hücumcu, bu maçta da eşitliği bozan isim oldu. Golden sonra da baskılı oyununu sürdüren Beşiktaş, kaleyi yoklama çabalarına devam etti. Sivasspor’un yalnızca kontratak denemelerinin olduğu bu dönemde, oyun üstünlüğü de tamamen Beşiktaş’ın oldu.

29. dakikaya gelindiğinde ise skoru güncelleme sırası yine Beşiktaş’taydı. Sağ bek Valentin Rosier’in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Wout Weghorst; siyah beyazlıların maçtaki üstünlüğünü pekiştirdi. İkinci golün ardından tempoyu yavaşlatma yoluna giden Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael; oyun üstünlüğünü paslarla ve rakibe göz açtırmayacak savunma dizilimiyle sağlamayı planladı. Top kullanımındaki üstünlüğü uzun bir süre daha elinde tutmayı başaran Beşiktaş; ilk yarının son dakikalarında da heyecanlanan taraf olmayı başardı.

41. dakikada Salih Uçan’ın frikiğiyle kaleyi yoklayan Beşiktaş; 42. dakikada kazandığı kornerle farkı 3’e çıkardı. Masuaku’nun kullandığı kornere yükselen Jackson Muleka; topu omzuyla ağlara yolladı ve skoru 3-0’a getirdi. 45+1’de N’Koudou’nun girdiği net pozisyonun gole dönüşmemesi ise, taraftarları ilk yarıda üzen tek husus oldu. Devreye 3-0 önde giren Beşiktaş; galibiyeti büyük ölçüde garantilemişti.

İkinci Yarıda Sivas Zorladı!

Maçın ikinci yarısında 3-0’lık üstünlüğü korumaya çalışan Beşiktaş; rakibin kendi seviyesine çıkamamasını da lehine kullandı ve birbiri ardına pozisyonlar yakaladı. Öte yandan farkı eritmeye ve maça tutunmaya çalışan Sivasspor; eldeki bütün kozlarını kullanmaya başladı. Beşiktaş’ın da tempoyu düşürmesiyle birlikte oyundaki varlığını hissettiren kırmızı beyazlılar; kontrataklardan buldukları pozisyonlarla kaleyi yokladılar. Maçın son dakikalarına dek skoru koruyan Beşiktaş; 86’da skoru tayin eden golün gelmesine engel olamadı.

86. dakikada Max Gradel’in gönderdiği pası kontrol eden Dia Saba; sert bir şutla topu ağlara yolladı ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetmiş oldu. 88’de N’Jie’yle de net bir pozisyon yakalayan Sivasspor; bu fırsattan yararlanamadı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Galibiyeti elde eden Beşiktaş ise; bu skorla birlikte liderlik koltuğuna oturdu. Ligdeki doğal rakiplerinin 3 puan önünde konumlanan siyah beyazlı ekip; 4 maçta 10 puan toplama başarısını gösterdi. Ayrıca takımın bu sezonki flaş transferi Dele Alli de sahada yer alan isimlerdendi. İlk maçında ortalama bir oyun sergileyen İngiliz oyun kurucu; taraftarların yoğun desteğiyle karşılaştı. Oyundan alınırken de alkışlarla karşılanan 26 yaşındaki Dele Alli; siyah beyazlı ekibin taraftarlarında büyük bir heyecan uyandırdı.

Beşiktaş’ın bir sonraki maçı, Ankara’da Ankaragücü karşısında olacak. Sivasspor ise evinde Fatih Karagümrük’ü konuk edecek.

Exit mobile version