Beşiktaş, Kostic İçin Nabız Yokluyor!

Yeni sezon öncesinde büyük bir transfer operasyonu yapmak isteyen Beşiktaş, Juventus'tan Kostic'i kadrosuna katabilir.

kostic 1

Beşiktaş’ta taraftarlar ve yönetim ligin bitmesi için adeta gün sayıyor. Ligde bu sezon hayal ettiği konumların hiçbirine ulaşamayan Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda ise son kupa ihtimalini değerlendirmek için çaba sarf edecek. Kadronun büyük bir kısmını göndermeyi düşünen ve yerlerine kaliteli isimler eklemek isteyen yönetim, transfer çalışmalarına erkenden başladı. Fernando Santos’un ayrılmasıyla birlikte teknik direktör planlamasını daha ön planda tutan siyah beyazlılar, takımın yeni sezonki sorumlusunun tayin edilmesi sonrasında oyuncu havuzundaki isimlerle görüşmeler yapacak.

Takımdaki oyuncuların büyük bir kısmının verimsiz görünmesi ve önceki yıllara oranla çok daha geriye gitmesi, Beşiktaş’ta transfer planlamasının çok daha büyük ölçekli olacağını gösterdi. Şubat ayında Al-Musrati ve Muci transferleriyle bu yöndeki ilk adımlarını atan siyah beyazlı ekip, yaz aylarında ise çok daha detaylı bir transfer harekatı yapacak. İlk 11’in ve kulübenin tamamına yakının güncellemek isteyen başkan Hasan Arat ve ekibi, Mayıs ayının gelmesiyle birlikte girişimlerini hızlandırmayı hedefliyor. Teknik direktör seçiminin bir an önce tamamlanmasıyla birlikte hızlanması beklenen transfer süreci, Beşiktaş için sürpriz yıldızların takıma katılma ihtimalini de beraberinde getirecek.

Önümüzdeki sezona bu sezondan yalnızca birkaç oyuncuyu koruması beklenen Beşiktaş, kadroyu şampiyonluk yarışına katılacak seviyeye yükseltmek için yoğun bir çalışmanın içerisinde. Takımlarıyla olan kontratları biten ve ayrılık planları yapan tüm yıldızları inceleyen yönetim ve scout ekipleri, siyah beyazlılara gün aşırı farklı oyuncu listeleri getiriyor. Bu listeler içerisinde ağırlıklı olarak genç yıldızlara yöneleceği tahmin edilen siyah beyazlılar, birkaç mevkide ise tecrübeli figürleri tercih edebilir.

Beşiktaş, Kostic Hamlesinde İddialı!

Beşiktaş’ın yeni sezonda hücuma katacağı tecrübeli ismin Filip Kostic olacağı iddia ediliyor. Son iki sezondur Juventus formasını giyen Sırp sol kanat, Torino ekibinin gireceği dönüşüm sürecinde gönderilecek isimlerden biri olarak değerlendiriliyor. Allegri yerine Thiago Motta’yı takımın başına getirmeye hazırlanan Juve, genç çalıştırıcının sistemine uymayan Kostic’i de gönderilecek isimler arasına eklemeyi düşünüyor. 31 yaşındaki oyuncunun da yaz aylarında kendisine kulüp arayacağı ve uzun vadeli bir kontratı tercih edeceği öngörülüyor.

Beşiktaş yönetiminin de Kostic için risk alarak 3 yıllık kontrat sunabileceği konuşuluyor. Ancak yönetimin bu kontrat planını kiralama yolu üzerinden geliştireceği ve yönetimin değişmesi halinde farklı bir aksiyon alınma ihtimalini de masaya koyabileceği iddia ediliyor. Beşiktaş’ta yönetimin ve futbol sorumlusu Samet Aybaba’nın mercek altına aldığı deneyimli yıldız, eski kulübü Eintracht Frankfurt’un teklif yapmaması halinde rotasını Türkiye’ye doğru çevirebilir.

Futbola Radnicki 1923’te başlayan Filip Kostic, kısa sürede yıldızını parlattı ve ilk Avrupa deneyimini Groningen’de yaşadı. Groningen’deki 2 sezonluk deneyimiyle Alman futbolunun dikkatini üstüne çeken yıldız isim, 2014 yazında 6 milyon euro karşılığında Stuttgart’a geçti. Stuttgart’taki 2 yılının ardından 14 milyon euroya Hamburg’a giden Kostic, 2018’de ise Eintracht Frankfurt’a transfer oldu. Frankfurt’ta UEFA Avrupa Ligi kazanan kadronun en önemli isimlerinden olan Sırp yıldız, 2022 yazında Juventus’un yolunu tuttu. Juve kariyerinde toplamda 83 maça çıkan Kostic, 3 gol 15 asist kaydetti.

Exit mobile version