Beşiktaş ile Trabzonspor Yenişemedi: 2-2

Süper Lig'in 10. haftasında karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Trabzonspor; vodafone Park'tan birer puanla ayrıldı.

bjkts1

Ligin 10. haftası, ülke futbolunun en önemli rekabetlerinden birine sahne oldu. vodafone Park’ta karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Trabzonspor; zirve yarışında tutunabilmek adına aradıkları 3 puanı elde edemedi. 2-2 berabere kalan iki dev ekip; gollü maçlarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Beşiktaş’ta bu sonuç taraftar nezdinde kabul edilemez bir konuma geldi ve teknik direktör Valerien Ismael için istifa etmesi yönünde sloganlar atıldı. Monaco’yu 4 golle geçen Trabzonspor ise, önemli bir deplasmandan puan alarak çıkmayı başardı.

Trabzon Attı, Beşiktaş Yakaladı

Maçın ilk dakikaları, her iki takım için de birbirini test etme niteliğindeydi. Bu süreçte Beşiktaş’ın pres odaklı bir oyun tarzı yakaladığı görülürken, Trabzonspor’un ise geriden pasla çıkmaya çalıştığı bir oyun planı olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş’ın preslerden pozisyon bulamadığı ilk dakikalarda, Trabzonspor’un elde ettiği korner skoru değiştirdi. Bakasetas’ın kullandığı korner atışına altıpas içerisinde kafayı vuran Maxi Gomez, bordo mavili ekibi 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk net pozisyonunu gole çeviren Trabzon; deplasmanda önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Trabzonspor’un golünden sonra ise Beşiktaş’ın daha net ataklar yaptığı görüldü. 24. dakikada Wout Weghorst’un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Uğurcan Çakır topu kurtardı. Seken topta vuruş yapan Dele Alli ise, fırsatı değerlendiremeyen bir başka isim oldu. Bu pozisyondan 4 dakika sonra ise Beşiktaş’ın golü geldi. Ghezzal’ın Rosier’i ceza sahasına kaçırdığı pas, golün habercisi oldu. Rosier’in içeri yolladığı topa dokunan ve kaleye gitmesine engel olamayan Jens Stryger Larsen; rakibinin ilk golünü kendi kalesine atarak yazdırdı.

Beşiktaş’ın golünden sonra oyunda dengeli bir yapı hakimdi. Her iki tarafın da eldeki taktiksel planla hareket ettiği bu dakikalarda; Trabzonspor’un sürpriz bir şekilde ayağına gelen pozisyon filelerle buluştu. 36. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı taç atışı sonrası topla buluşan Masuaku, savunmaya çevirmek istediği topu boşluğa gönderdi. Bu boşluktan faydalanan Trezeguet ise; ceza sahasına girdiği gibi şutunu çekti ve golle buluştu. Bordo mavilileri 2-1 öne geçiren Mısırlı oyuncu, takımının ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı.

İkinci Yarıda Beşiktaş Hakim

Maçın ikinci yarısında Beşiktaş’ın oyun üstünlüğü artarken, Trabzonspor’un ise kontrollü bir oyunu tercih ettiği görüldü. Ancak ikinci devrede de ilk net pozisyon Trabzonspor’dan geldi. Josef’in verdiği hatalı pas sonucunda topu kazanan Umut Bozok, ceza sahasının sol çaprazında bulunan Enis Bardhi’ye pas attı. Bardhi’nin attığı şut ise, kalenin hemen yanından dışarı çıktı. Savunma koordinasyonu probleminden bir pozisyon daha veren Beşiktaş; sonraki dakikalarda ise yaptığı presin karşılığını aldı.

Ghezzal’ın 45’te sakatlanmasıyla oyuna giren Nathan Redmond; topu Weghorst’la buluşturmak adına orta açtı. Kafaya yükselen Weghorst’un çektiği şut ise direkte patladı. Ancak bu topa hemen yükselen ve gelişine vuran Cenk Tosun, Beşiktaş’ın 2. golünü kaydetti. Bu golle skoru belirleyen Cenk Tosun, Beşiktaş’taki 3. döneminde ilk golünü atmayı başardı. 70. dakikada gelen gol, skoru tayin eden gol oldu ve maç 2-2 sona erdi.

Maçın son dakikalarında ise beklenmedik bir olay yaşandı. 90+6. dakikada topla ilerleyen Gedson Fernandes, Yusuf Yazıcı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Ali Şansalan’ın kararıyla sarı kart gören Yazıcı, VAR’ın uyarısı sonucunda direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Oyuna sonradan giren milli oyuncu, takımının son saniyelerde 10 kişi kalmasına yol açtı.

Beşiktaş’ın bu maçla birlikte puanı 19’a, Trabzonspor’un ise 18’e yükseldi. Skordan ve oyundan memnun olmayan Beşiktaş taraftarları, teknik direktör Valerien Ismael’i istifaya çağırdı. Beşiktaş’ın puan kayıplarıyla giden bu zorlu yolculuğu, Hatayspor deplasmanında sona erdirmeye çalışacak. Trabzonspor ise, bir sonraki hafta evinde Sivasspor’u konuk edecek.

Exit mobile version