Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Beşiktaş, deplasmanda 10 kişi kaldığı ve 1-0 geriye düştüğü mücadelede Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Besiktas deplasmanda Fenerbahceyi 4 2 yendi Habermeydan

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Beşiktaş, deplasmanda 10 kişi kaldığı ve 1-0 geriye düştüğü mücadelede Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 58 ve 62’nci dakikalarda Cenk Tosun, 75’inci dakikada Redmond ve 90+1’inci dakikada Aboubakar kaydetti. Fenerbahçe’nin karşılaşmadaki golleri ise 41’inci dakikada penaltıdan Valencia ve 90+5’inci dakikada İrfan Can Kahveci’den geldi.

Fenerbahçe’de Valencia, 53’üncü dakikada bir penaltı atışından faydalanamadı. Ayrıca Beşiktaş’ta Welinton 51’inci dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş, derbide gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanacak Fatih Karagümrük karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

Oyuna sonradan giren Redmond 3 asist, 1 golle muhteşem bir performans ortaya koydu ve Fenerbahçe’yi adeta tek başına yıktı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 54 puanda kaldı, Beşiktaş ise 52 puana yükseldi. Sarı lacivertliler ile farkı 2 puana düşüren Kartal, liderlik yarışını bırakmadı.

Maçın 38. dakikasında Arda Güler, ceza sahası içinde Onur Bulut’un müdahalesi ile düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi.

Maçın 41. dakikasında topun başına geçen Valencia, topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

İkinci yarının 51. dakikasında Arda Güler’in pasıyla savunma arkasına sarkan Valencia, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Welinton’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını işaret ederken, Welinton’u ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Maçın 53. dakikasında kazanılan penaltı atışında bir kez daha topun başına geçen Valencia’nın vuruşunda top kale direğine çarparak dışarı gitti.

Karşılaşmada 58. dakika oynanırken oyuna sonradan giren Redmond’un ortasına iyi yükselen Cenk Tosun maça denge getiren golü attı:1-1

Maçın 62. dakikasında Beşiktaş, Redmond’un pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk Tosun, kaleci Altay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşmanın 75. dakikada Beşiktaş, Salih Uçan’ın pasında topla buluşarak rakiplerini geçen Redmond’un ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-3.

90+1. dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Redmond’un ara pasıyla savunma arkasına sarkan Aboubakar’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Altay’ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-4.

Maçın son dakikalarında 90+5. dakikasında ceza sahasına doğru hareketlenen İrfan Can’ın yayın üstünden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 2-4.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti.

 

 

Exit mobile version