Beşiktaş Dele Alli Transferinde Sona Yaklaştı!

Transfer döneminde yıldız takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş, İngiliz yıldız Dele Alli'yi getirebilir.

alli1

Yeni sezonda oynadığı ilk iki maçta beklentileri karşılayamayan Beşiktaş; sezonun geri kalanında problem yaşamamak adına elindeki oyuncu havuzunu genişletmek istiyor. Özellikle orta sahadan hücuma geçişte sıkıntılar olduğunu tespit eden yönetim ve teknik heyet; bu bölgeye transfer yapılması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Savunmaya da en az bir takviye yapması beklenen siyah beyazlı ekip; hem yerli hem yabancı isimleri izleme ve teklif sürecine aldı. Dün itibarıyla ortaya atılan bir isim; Beşiktaş taraftarının heyecanlanmasına neden oldu.

Süper Lig‘deki ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un transferde sükseli isimlerle anlaşması; Beşiktaş’ın da harekete geçmesinin önünü açtı. Özellikle orta sahada rakiplerinin gerisinde kaldığını düşünen yönetim; teknik heyetten aldığı raporla yeni bir oyun kurucu ihtimalini değerlendirmeye başladı. Transfer döneminin son günlerine gelinmesi sayesinde sürpriz isimler için de hamle yapma ihtimalini düşünen Beşiktaşlı yöneticiler; İngiliz oyun kurucu Dele Alli’nin temsilcileriyle temasa geçti. Yeni sezonda Everton’da beklediği forma şansını alamayan tecrübeli oyuncu; Ağustos ayı tamamlanmadan Beşiktaş’a imza atabilir.

Son iki haftadır Dele Alli için Everton yöneticileriyle temaslarına devam eden yönetim; oyuncunun kiralanması için anlaşma zemini bulmayı başardı. 26 yaşındaki on numarayı bir sezonluğuna kiralamak isteyen yönetim; Everton cephesinden bu konuda onay aldı. Takımdaki maaş yükünü düşürmek ve en kısa zamanda Alli’yi göndermek için bu teklife olumlu bakan Everton yönetimi; oyuncunun da anlaşmaya yanaşması halinde transferi resmen onaylayacak. Satın alma opsiyonuyla kiralanması beklenen İngiliz yıldızın, Avrupa’da boy göstermemesine rağmen Beşiktaş’ta oynama fikrine olumlu yaklaştığı iddia ediliyor.

Dele Alli İçin Gedson Referansı!

Yeni sezonda Beşiktaş forması giymesi için çaba sarf edilen Dele Alli’nin, siyah beyazlı ekibe yalnızca yüksek sürelerle oynamak istediği için transfer olacağı konuşuluyor. Dünya Kupası sürecinde yetenekleriyle bir takımda fark yaratmayı arzulayan yıldız oyuncu; Beşiktaş’ın isteği sonrasında eski takım arkadaşlarından tavsiyeler aldı. Tottenham’da beraber oynadıkları Gedson Fernandes ve Kevin N’Koudou’yla temasa geçen Alli; her iki oyuncudan da olumlu referanslar aldı. Özellikle de Beşiktaş formasını bu sezon giyen Gedson’un, takımı şampiyon yapmak adına Alli’nin kilit faktör olacağını söylediği iddia ediliyor. Bu sözler üzerine tecrübeli on numaranın Beşiktaş fikrine sıcak baktığı öngörülüyor.

Beşiktaş’a transfer olması halinde, siyah beyazlı ekibin yıllık 2.2 milyon euro maaş ödemesi yapması bekleniyor. Dele Alli’nin maaşının üçte birine denk gelen bu rakam, Everton’ın şu anda pazarlık masasında tuttuğu tek kalem olarak öne çıkıyor. İngiliz ekibinin oranı %50’ye çekerek 3.3 bandını görmek istediği bilinse de, Beşiktaş’ın da bu rakamda sabit kalmak istediği ve transferi bu şekilde arzulamak istediği konuşuluyor. İngiliz basınına da yansıyan Dele Alli iddiasının, kısa bir süre içerisinde gerçeğe dönüşmeye yakın olduğu tahmin ediliyor.

Futbolculuk kariyerine MK Dons’ta başlayan Dele Alli; alt liglerde gösterdiği ivme sayesinde kısa bir sürede Premier Lig’in yolunu tuttu. 2015 yılında 6.6 milyon euroya Tottenham’a transfer olan İngiliz orta saha; takımında kısa sürede büyük bir etki bıraktı. İlk sezonunda şampiyonluk yarışı heyecanı yaşayan Alli, takımda kaldığı 6.5 sezon içerisinde kupa kaldırma şansını yakalayamadı. 2019’da oynanan Şampiyonlar Ligi finali ve sonrasındaki süreç ise; Alli’nin düşüş dönemi olarak yorumlanıyor. 2022 Ocak’ta bedelsiz olarak Everton’a gönderilen 26 yaşındaki orta saha, Merseyside ekibindeki 13 maçının tamamını boş geçti.

Exit mobile version