Beşiktaş, Cardona’nın Peşinde!

Yeni sezonda kadroyu baştan aşağı değiştirmek isteyen Beşiktaş, Las Palmas'tan Cardona'yı takip ediyor.

cardona 1

Yeni sezonun gelmesini adeta iple çeken Beşiktaş, uzun süredir çektiği galibiyet hasretini Süper Lig’deki Ankaragücü maçıyla sonlandırmıştı. Türkiye Kupası yarı finalinde de Ankaragücü’yle oynayan siyah beyazlılar, deplasmanda 0-0 berabere kalınan maçta gösterdiği performansla yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Takımın büyük bir kısmındaki sorunları gidermek için sezon sonunu bekleyen Beşiktaş yönetimi, transfer çalışmalarına erkenden başladı. İlk hedef olarak teknik direktör hamlesini yapmak isteyen Hasan Arat ve ekibi, sonraki süreçte ise yüklü bir bütçeyle transfer piyasasında aktif olmayı planlıyor.

Beşiktaş’ın yeni sezondaki transfer planlaması, yabancı sınırının daralmasının etkisiyle yapılmakta. Kiralanan ve kadro dışı bırakılan yabancıları da bulunan siyah beyazlı ekip, bu isimlerden birçoğunu gönderme veya satışa çıkarma kararı aldı. Devre arasında alınan Al-Musrati, Gedson, Rashica ve Muci haricindeki tüm yabancılarla yollarını ayırmayı düşünen yönetim, bu isimlerin yerine kalitesi veya potansiyeli yüksek figürleri eklemek istiyor. Önümüzdeki sezon mutlaka zirveye aday bir takım oluşturmayı düşünen Beşiktaş yönetimi, neredeyse her mevki için en az birer takviye yapmayı düşünüyor.

Siyah beyazlılarda gelecek isimlerin kaderi, gönderilecek oyunculara göre şekillenecek. Takımdaki yabancı havuzunun tamamına yakınını göndermeyi planlayan Beşiktaş yönetimi, ilk olarak savunma ve hücumdaki rotasyonu tamamen yenileyecek. Stoper hattını ve bekleri tamamen güncellemek isteyen yönetim, teknik direktörün de gelmesiyle birlikte bu bölgede radikal hamlelere imza atacak.

Savunma hattındaki yabancı ağırlığını kırmak isteyen Hasan Arat ve ekibi, özellikle de yüksek maliyeti ve sakatlıklarıyla göze çarpan Masuaku’yla yollarını ayırmayı planlıyor. Masuaku’nun yerine yerli bir sol bek alternatifi geliştiremeyen yönetim, yabancı hedeflerde ise listenin ilk sırasına Sergi Cardona’yı ekledi.

Las Palmas forması giyen ve kontratının son günlerini yaşayan İspanyol oyuncu Sergi Cardona, takıma maliyeti düşük ve kalitesi yüksek isimler getirmeyi hedefleyen Beşiktaş’ın listesine girdi. İspanyol basınında da duyulmaya başlayan bu iddia, siyah beyazlıların potansiyel odaklı yatırımlar da yapacağını gösteriyor. Las Palmas’ın orta sıralardaki direnişinde önemli katkıları bulunan Cardona, La Liga’nın önemli takımları tarafından da izleniyor. Önümüzdeki sezon hem ligde hem de Avrupa’da adından söz ettirmeyi arzulayan Beşiktaş, Cardona’ya kontratı üzerinden önemli bir yatırım yaparak transferi lehine çevirmeyi deneyecek.

Masuaku’dan boşalacak maaş bareminin önemli bir kısmını Cardona’ya vermeyi düşünen yönetim, 24 yaşındaki yıldızın sonraki satışından önemli bir kazanç bekliyor. Hücum özellikleri yüksek ve takıma katkı sağlayabilen bir sol bek olarak öne çıkan Cardona, sözleşme görüşmelerinde La Liga’daki takımları ön plana koyabilir. Ancak Beşiktaş’ın başarılı isme forma garantisi vermesi ve kısa vadede satış sürecini işletme sözünü vermesi durumunda, Cardona’nın yeni rotası İstanbul olabilir.

Gimnastic de Tarragona’da futbol hayatına başlayan Sergi Cardona, amatör kulüplerde edindiği tecrübenin ardından Las Palmas alt yaş takımlarına transfer edilmişti. 2021’den bu yana Las Palmas’ın A Takım’ında yer alan Cardona, özellikle de bu sezon yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çekti. Kanarya Adaları temsilcisinin en istikrarlı oyuncularından olan Cardona, bu sezon toplamda 32 maça çıktı ve 1 gol 2 asist kaydetti.

Exit mobile version