Benzema, Real Madrid tarihine geçti!

benzema

Real Madrid geçtiğimiz haftalarda La Liga şampiyonluğunu garanti altına almıştı. Los Blancos ekibi dün akşam Levante’yi evinde ağırladı. Bol golle sonuçlanan maç 6-0 tamamlandı.

Maçın ilk golü henüz 13. dakikada Ferland Mendy tarafından geldi. Karim Benzema 19. dakikada attığı golle durumu 2-0’a taşıdı. Rodrygo 34. dakikada farkı açtı. Vinicius Junior ise 45, 68 ve 83. dakikalarda attığı gollerle maçı kapattı.

Real Madrid’in attığı altı gol de birbirinden şıktı. Ancak bu gollerden bir tanesi kulübün tarihine geçti. İlk yarıda attığı golle fileleri havalandıran Karim Benzema adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Benzema, Raul’un koltuğunu elinden aldı

Levante maçında attığı golle Real Madrid kariyerindeki 323. golüne imza atan Karim Benzema, kulübün eski yıldızı Raul Gonzalez’in unvanını elinden aldı. Şimdiye kadar Raul, takımın en golcü ikinci oyuncusu olarak anılıyordu. Ancak dünkü maç, tecrübeli ismi üçüncü basamağa attı.

Benzema şimdi ise birincilik için yarışıyor. Real Madrid tarihinin en golcü ismi Cristiano Ronaldo şu anda zirvede. Benzema’nın şimdiki hedefi ise Los Blancos formasıyla 451 gole imza atan Portekizli yıldızı geçmek olacak.

En çok gol atan Fransız futbolcu

34 yaşındaki forvet kariyerinin toplamında ise 425 gol attı. Bunlardan 323 tanesi Real Madrid içindi. 66 golü Lyon hanesine, 36’sını ise Fransa Milli Takımı adına yazdı. Böylelikle tecrübeli isim, eski futbolcu Thierry Henry’nin toplam 411 gol rekorunu geçerek tarihin en yüksek gollü Fransız oyuncusu haline geldi.

Exit mobile version