Bellingham’a Tüm Avrupa Talip!

Borussia Dortmund'un İngiliz yıldızı Bellingham için Avrupa'nın birçok devinden teklif gelmeye başladı.

bellingham1

Borussia Dortmund’un başarılı orta sahası Jude Bellingham, henüz 19 yaşında olmasına rağmen tüm devlerin listesinde üst sıralarda. Alman ekibinin orta sahasında iki yıldır üst düzey performans sergileyen İngiliz oyuncu; bu sezon da fark yaratan isimler arasında. Dortmund’un Haaland’ın satışı sonrasındaki bir numaralı projesi olan Bellingham; istikrarıyla da transfer etmek isteyenlerin gözdesi konumunda. İngiliz olmasıyla Premier Lig ekiplerinin gözlerini daha çok parlatan Bellingham; kendi ülkesinin dışında da oldukça popüler.

Yaz transfer döneminde Bellingham’ı isteyenlere yüksek meblağlardan kapıyı açan Borussia Dortmund ise; elindeki en potansiyelli ismi ucuza bırakmamayı hedefliyor. Oyuncunun 2025’e kadar kontratının olması ve herhangi bir serbest kalma maddesinin bulunmaması; Alman ekibinin transfer pazarlığında elini güçlendiriyor. Bu yaz resmi girişimleri kısa sürede geri çevirmeyi başaran Dortmund; 2023 yazında ise bu teklifleri kabul etmek durumunda kalabilir. İngiliz oyuncunun ayrılma isteğinde bulunacağı söylentileri yayılmaya başladı. Oyuncu ve menajeriyle satış konusunda mutabakata varılması durumunda, transfer dengelerini alt üst edecek hamle herhangi bir takım tarafından yapılabilir.

Jude Bellingham’ın ülkesi İngiltere’deki devlerden birinde forma giymek istediği tahmin ediliyor. Real Madrid’in de uzun süredir listesinde bulunan 19 yaşındaki orta saha; İspanyol devine henüz sıcak bakmıyor. Yıldızların İngiltere’de toplanmasını fırsat bileceği konuşulan Bellingham için; Chelsea, Liverpool ve Manchester United’ın devreye girmesi muhtemel. Orta sahada kattığı dinamizmin her takımda kullanılabilir seviyede olması, Bellingham transferini birçok dev ekip için zorunlu hale getiriyor. 2023 yılı başarılı oyuncu için karar senesi haline gelebilir.

Bonservisi 120 Milyon Euro!

Premier Lig‘deki dev ekiplerde, üst düzey orta saha hedeflemeleri uzun yıllardır yapılmakta. Chelsea ve Manchester City bir süredir orta saha arayışlarında denklemden çıkmıştı. Ancak Chelsea’nin yıldızlarının yaşlanması ve takımda gerekli görülen kan değişimi; Londra ekibinin bu transferde iddialı bir teklif yapmasının önünü açabilir. Öte yandan Liverpool ve Manchester United’da da önemli bir süredir orta saha takviyesi isteği var. Manchester United’ın bu sezon de Jong’u alamaması sonrası oluşan iki yönlü oyuncu boşluğu; Dortmund’a verilecek yüklü meblağlarla çözülebilir. Liverpool’un orta sahasının da bu sene bekleneni verememesi, Bellingham’ı birinci hedef haline getirebilir.

Yaz transfer döneminde Bellingham için hamle yapan tek dev ise Liverpool olmuştu. Jürgen Klopp’un büyük hamle yapmama isteğini dahi kıran bir performans sergileyen başarılı orta saha, Kırmızılar’ı 90 milyon euro seviyesine kadar çıkmasını sağladı. Ancak Dortmund yönetiminin 120 milyon euroda ısrar ettiği ve bu bedelden aşağısını kabul etmeyeceği konuşulmakta. Liverpool’dan da benzer bir talebi bulunan Dortmund; Haaland’ın görece düşük bir bedelle transfer olmasını bu hamleyle telafi etmeyi arzuluyor. İngiliz devlerinin tamamında girişilmesi beklenen Bellingham savaşının galibi; 2023 yazında netleşecek.

Birmingham City alt yapısından yetişen Jude Bellingham, İngiliz ekibinde 16 yaşında gösterdiği performansla yıldızını parlattı. 2020 yazında Borussia Dortmund’a 25 milyon euro karşılığında transfer olan Bellingham; oynadığı ilk sezondan kalitesini göstermeyi başardı. 2022 itibarıyla takımın değişilmez ismi konumuna gelen İngiliz orta saha; Alman deviyle tam 100 maçta forma giyme şansını buldu. Bu müsabakalarda 13 gol 18 asist yapan 19 yaşındaki oyuncu; şimdiden takımının en önemli ismi konumuna gelmeyi başardı.

Exit mobile version