Barcelona, Hakan Çalhanoğlu’nun Golüyle Yenildi: 1-0

Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında Inter, Barcelona'yı Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle 1-0 yendi.

inter barcelona hakan 1

Şampiyonlar Ligi‘nde 3. hafta maçları başladı. Bu mücadeleler içerisinde birçok sürpriz skor ve başarılı performans yer alırken; izleyicilerin ana odağının Inter ve Barcelona arasında oynanan maçta olduğu görüldü. C Grubu’nda boy gösteren İtalyan ve İspanyol devleri; gruptan çıkma adına oldukça kritik bir müsabakaya çıktı. Grubun ilk maçında Bayern Münih’in farklı kazanması; her iki ekibin de grup ikincisi olma ihtimali arttırma hedefiyle sahaya çıkmasına yol açtı. Maçı evinde oynama avantajına sahip olan Inter; grup aşamasının ilk yarısında ikinci sırayı devraldı. Tek golle galip gelen Milano devi, Avrupa’da bir sezon daha üst tur deneyimlemeyi planlıyor.

Maçın 90 dakikası görece az pozisyonla tamamlandı. Ligde zor bir dönemden geçen Inter, Avrupa performansı sayesinde taraftarının gönlünü aldı. Barcelona karşısında topa sahip olma oranı %28’e kadar gerileyen İtalyan ekibi; pozisyona girme konusunda ise rakibine benzer bir oran yakaladı. 5 şuttan 2’sinde kaleyi tutturan Inter; rakibi Barcelona’dan yalnızca 2 şut daha az attı. Simone Inzaghi’nin tartışılmaya başlandığı dönemde gelen Barça galibiyeti; Inter’de sezonun çalkantılarla geçmeyeceğini gösterdi. 3 maçta 3 puanda kalan Barcelona ise; üst sıralar için zamana ihtiyaçları olduğunu kanıtladı.

Inter – Barcelona mücadelesinde tek golü atan isim, milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu oldu. Federico Dimarco’nun pasında topla buluşan yıldız oyuncu, yolladığı düzgün şutla kaleyi buldu ve topu ağlara gönderdi. 85. dakikada yerini Kristijan Asllani’ye bırakan 28 yaşındaki orta saha; Şampiyonlar Ligi’nin en kritik gollerinden birini kaydetme başarısını gösterdi. Milli Takım formasıyla İngiltere’ye tek golü atan isim unvanını da taşıyan Hakan; Barcelona’ya attığı galibiyet golüyle de taraftarlarına önemli bir sevinç yaşattı.

Napoli’den Tarihi Fark, Bayern’den 5 Gol!

Şampiyonlar Ligi’nin en kritik mücadelesi Inter ve Barcelona arasında geçse de, grup aşamalarındaki diğer maçlarda da birbirinden ilginç ve kritik sonuçlar ortaya çıktı. D Grubu’ndaki ilk puanlarını dün akşam kazanan Olympique Marsilya, grup lideri Sporting Lizbon’u 4-1 mağlup etti. Milli oyuncumuz Cengiz Ünder’in de 62 dakika forma giydiği mücadele, Fransız ekibinin gruptan çıkma ihtimalini önemli ölçüde arttırdı.

B Grubu’nda mücadele veren Club Brugge ise; dün akşam gruptaki en ciddi rakibini de geride bıraktı. Atletico Madrid karşısında 2-0 galip gelen Belçika ekibi; puanını 9’a çıkardı ve gruptan çıkma konusunda 1 numaralı favori haline geldi. Barcelona ve Inter’in grubunda ise, liderlik koltuğu Bayern Münih’in oldu. Viktoria Plzen’e 5 gol atan Bavyera ekibi; puanını 9’a yükseltti ve psikolojik üstünlüğü ele geçirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde Salı akşamının en büyük sürprizi ise Hollanda’da yaşandı. Hollanda’nın dev ekibi Ajax; gruptaki iddiasını sürdürebilme mücadelesi vermek için evinde Napoli’yi ağırladı. Ancak Napoli’nin oyun gücü, Ajax’ın beklentilerinin çok daha üzerindeydi ve Napoli’nin grup liderliği 6 golle tescillendi. İlk maçında Liverpool’u 4-1 yenen Napoli; Hollanda devini tarihi bir skorla mağlup etti. Avrupa’nın gündemindeki sol kanat oyuncusu Kvitcha Kvaratskhelia’nın 1 gol 1 asistle oynadığı maçta; Fenerbahçe’den transfer edilen Kim Min-jae de 90 dakika forma giydi. 6-1’lik mağlubiyet sonrasında, Ajax’ın Devler Ligi’ndeki bu sezonunun büyük ölçüde tamamlandığı öngörülüyor.

Exit mobile version