Ballon d’Or 2022 Karim Benzema’nın Oldu!

Futbolda yılın en iyi oyuncusuna verilen Ballon d'Or ödülü, Real Madrid'in yıldız ismi Karim Benzema'ya gitti.

benzema ballon dor 1

1956’dan bu yana France Football dergisinin düzenlediği Ballon d’Or ödülü, bu yılki sahibini buldu. Büyük ödül, erkek futbol alanında Real Madrid’in yıldız santrforu Karim Benzema’nın oldu. Kadınlarda ise Barcelona’nın İspanyol orta sahası Alexis Putallas üst üste ikinci kez büyük ödüle ulaştı. Fransa’nın başkenti Paris’teki Chatelet Tiyatrosu’nda düzenlenen ödül töreninde, futbola dair birçok ödül de yeni sahipleriyle buluştu. Ancak gecenin en çok merak edileni olan yılın futbolcusu ödülü, bu dalda favori gösterilen isme verildi.

Geçtiğimiz sezon Real Madrid’in mucizevi geri dönüşlerle kazandığı Şampiyonlar Ligi zaferinin baş aktörü olan Benzema; aynı zamanda takımının La Liga şampiyonluğunda da büyük bir etki yaratmıştı. Ligde gol krallığına ulaşan Fransız santrfor; kariyerinin altın sezonuna imza attı. Bu sayede 34 yaşında Ballon d’Or kazanma sevincini yaşayan Benzema, geçen sezon oynadığı 46 maçta 44 gol atma başarısını göstermişti. Geçmişte takım arkadaşları Cristiano Ronaldo ve Luka Modric’in Ballon d’Or sevinçlerine tanıklık eden yıldız oyuncu, bu ödüle kariyerinde ilk kez ulaşabildi.

Ballon d’Or ödülünü yaptığı oylama sonucunda belirleyen France Football dergisi, Benzema’nın ardından gelen isimleri de açıkladı. Bu sezon Liverpool’dan Bayern Münih’e transfer olan ve eski takımını Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan isimlerden Sadio Mane; sıralamada 2. oldu. Manchester City’nin uzun yıllardır saha içi lideri olarak bilinen Belçikalı Kevin De Bruyne ise; Ballon d’Or sıralamasında 3. sırayı elde etti. Bu isimlerden hiçbiri büyük ödüle geçmişte de ulaşamamıştı. Ödülü kazanan isimlerden yalnızca Cristiano Ronaldo’nun oylamadaki adaylardan olduğu bilinmekteydi. Portekizli süperstar, bu yılki Ballon d’Or sıralamasında 20. olabildi.

Yılın Kulübü Manchester City Oldu!

Ballon d’Or’da oyuncu mevkilerine ve kulüplere özel tanımlanan ödüller de sahiplerini buldu. Yılın kulübü ödülünün Manchester City’e gitmesi ise, futbol kamuoyunu şaşırtan başlıca unsur oldu. Real Madrid’in gösterdiği performans nedeniyle, otoriteler tarafından favori gösterildi bu ödülde; City’nin kazanması en büyük sürpriz olarak yorumlandı.

2022 yılının en iyi forvetinin aldığı Gerd Müller ödülü, Bayern Münih’ten Barcelona’ya transfer olan Robert Lewandowski oldu. Polonyalı forvetin yerine yine Benzema’nın bu ödülü kazanması beklense de; Lewandowski’nin iptal edilen Ballon d’Or ödülünde favori olması sebebiyle burada bir kez daha ödüllendirildiği öngörülüyor. Özel ödüller arasında yer alan Socrates ödülü Sadio Mane’ye giderken; yılın genç oyuncusu ödülü ise Barcelona’nın 18 yaşındaki yıldızı Gavi’nin oldu. Yılın kalecisine verilen Lev Yashin ödülü ise Real Madrid’de üstün bir performans sergileyen Thibaut Courtois’ya verildi.

Ballon d’Or’da büyük ödülü kazanan Karim Benzema; ödülünü Real Madrid ve Fransa Milli Takımı’nın bir başka efsanesi olan Zinedine Zidane’ın elinden aldı. Futbolda uzun yıllar boyunca idolü olarak gördüğü ve yıllarca teknik direktörlüğünü yapan Zidane’dan ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Benzema; çok genç yaştan beri vazgeçmeden çalıştığını ve hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Özellikle de Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’den ayrılması sonrasında çok daha fazla çaba sarf ettiğini aktaran 34 yaşındaki yıldız; zor zamanlar geçirdiğini ve her şeyi atlattıktan sonra bu ödüle layık görülmekten büyük bir sevinç duyduğunu açıkladı.

Exit mobile version