Avrupa’da Türk Gecesi: 4 Galibiyet Birden!

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde mücadele eden Türk takımlarının tamamı haftayı galibiyetle kapattı.

aek fb

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 4. hafta maçları tamamlandı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayan Türk temsilcileri; Kupa 2 ve Kupa 3’te kendilerini göstermeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda ilerleyen dört temsilcimiz de, 4. haftayı galibiyetle kapatmayı başardı. Avrupa kupalarında bu sezonki gidişat ve ülke puanının kaderi için son derece önemli olan bu galibiyetler; Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde iki takımımızın 2023’ü görmeyi garantilemesini sağladı.

Trabzon’dan Monaco Zaferi: 4-0

Türk temsilcileri arasında en önemli skoru alan Trabzonspor oldu. Geçtiğimiz hafta 3-1 mağlup olduğu Monaco’yu evinde ağırlayan bordo mavililer, farklı bir galibiyetle Avrupa Ligi’ndeki iddiasını sürdürdü. Monaco galibiyetiyle puanını 6’ya yükselten Trabzonspor, ikili averajda ve genel averajda yakaladığı üstünlük sayesinde 2. sıraya çıktı. Trabzonspor’un bir sonraki rakibi, Sırbistan’da karşılaşacağı Kızılyıldız olacak.

Fransız devini 4-0 mağlup eden Abdullah Avcı ve ekibi; ilk yarının sonunda Malang Sarr’ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. 48’de Bakasetas’ın kornerini kafayla kaleye yollayan Vitor Hugo ise farkı ikiye çıkardı. 57. dakikada Enis Bardhi’nin ceza sahasının hemen önünden kullandığı serbest vuruş ise; farkın 3’e çıkmasını sağlayan şut oldu. Çok kısa bir süre zarfında net bir skor elde eden Trabzonspor; 69. dakikada Trezeguet’nin vuruşuyla farkı 4’e yükseltti ve skoru tayin etti.

Fenerbahçe Turu Kaptı: 2-1

UEFA Avrupa Ligi’nde B Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde AEK Larnaca’ya konuk oldu. Karagümrük maçında oynayan birçok ismin yedekte beklediği mücadelede, takımın geleceği olarak görülen Arda Güler’in ilk 11’de yer aldığı görüldü. Savunma oyunuyla dikkat çeken rakibini 2-1’le geçen Fenerbahçe, grup maçlarının 4. haftasında bir üst turu garantiledi. Puanını 10’a yükselten sarı lacivertliler; bir sonraki hafta Fransız ekibi Rennes’le Kadıköy’de liderlik mücadelesi verecek.

Maçın büyük bir kısmını dengeli bir oyunla geçirmeyi planlayan Jorge Jesus ve ekibi; ilk yarıda bulduğu pozisyonlarla galibiyet havasının yakın olduğunu gösterdi. 16’da Alioski’nin pasında Joao Pedro’nun yaptığı temiz vuruş, Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. İkinci yarının başlarında Trichovski’yle skoru dengeleyen AEK; Fenerbahçe’nin değişiklikleri sonrasında karşılık veremedi. Osayi-Samuel’in ortasını elle kesen AEK savunması, penaltının kazanılmasını sağladı ve Batshuayi’nin penaltı vuruşu ağlarla buluştu. 86. dakikada Valencia’nın kullandığı diğer penaltı ise kaleci Piric’e takıldı. Grupta liderliğini sürdüren Fenerbahçe; sonraki maçlarda da bu avantajını elinde tutmaya çalışacak.

Başakşehir’den Liderlik Sinyali: 3.-0

Bu sezon Avrupa kupalarında en istikrarlı ilerleyişi gösteren Türk takımı olarak öne çıkan Medipol Başakşehir; dün akşam oynadığı maçla da bu fikri güçlendirmeyi başardı. Konferans Ligi A Grubu’nda yer alan temsilcimiz; Letonya ekibi Rigas Sloga’yı 3-0 mağlup etti ve bir üst tura yükselmeyi garantiledi. 4 maçta 10 puan toplayan Başakşehir, bir sonraki maçta Fiorentina deplasmanında liderliğini garantilemeye çalışacak. Turuncu lacivertlilerin beraberliği dahi liderliği kesinleştirecek.

Maçın ilk dakikalarından itibaren baskın bir oyun ortaya koyan Başakşehir; rakibinin savunma oyunu anlayışını kırmak için mücadelesini sürdürdü. İlk maçta bunu başaramayan temsilcimiz, bu maçta ise 11. dakikada istediğini elde etti. Okaka’nın pasını sert bir şutla değerlendiren Deniz Türüç, takımını 1-0 öne geçirdi ve Avrupa sınavının başarılı geçmesini sağlayan ilk isim oldu. 45’te Berkay’ın kullandığı korneri kafayla tamamlayan Okaka, farkı 2’ye yükseltti. 72’de Traore’nin şutundan dönen topu kaleye gönderen Okaka, kendisinin 2. ve takımının 3. golüyle skoru belirledi.

Sivas, Kosova’da Geri Döndü: 2-1

Konferans Ligi G Grubu’nda yer alan temsilcimiz Sivasspor; evinde mağlup olduğu Ballkani’yi deplasmanda devirmeyi başardı. İç sahadaki maçta rakibine 4-3 yenilen Sivas; bu maçta ise 1-0’lık mağlubiyetten geri döndü ve 2-1 galip geldi. Aldığı bu galibiyetle gruptaki puanını 7’ye çıkaran Sivasspor; gruptan çıkma ihtimalini oldukça yükseltti. 2. haftada mağlup ettiği Cluj’un averajla gerisinde yer alan kırmızı beyazlılar, grupta 2. sırayı elde etti. Sivas’ın bir sonraki maçı ise, Romanya’da tek golle geçtiği Cluj’la oynanacak.

36. dakikada Thaqi’yle 1-0 öne geçen Ballkani; ilk yarıyı bu golle birlikte kapatmayı başardı. Maçın büyük bir kısmını savunma yaparak geçiren Kosova ekibi, 72. dakikaya kadar dayanabildi. Hakan Arslan’ın altı pas önünde vurduğu kafayla skoru dengeleyen temsilcimiz; oyunu da lehine çevirmeyi başardı. 80. dakikada ise Uğur Çiftçi’nin şutundan dönen topu tamamlayan Karol Angielski, skoru tayin eden isim oldu. Sivas’taki ilk golünü atan Angielski, Türk takımlarının 4’te 4 yapmasına vesile oldu.

Exit mobile version