Avrupa Kupalarında Türk Takımları Şov Yaptı: 4 Maçta 3 Galibiyet 1 Beraberlik

Dün akşam 4 Türk takımı birden Avrupa maçına çıktı. 3'ü iddialı galibiyetler alırken, biri ise zorlu deplasmandan beraberlik kopardı.

rennesfb

Bu sezon Avrupa kupalarında boy gösteren takımlarımızın tamamı Perşembe akşamı sahaya çıkıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki birbirinden zorlu sınavları, tüm Türkiye’nin merakla beklediği sonuçlar haline geldi. Bu iki devle birlikte, Başakşehir ve Sivasspor’un mücadeleleri de başarılarıyla birlikte ilgi çekmeye başladı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde boy gösteren iki Türk temsilcisi de, kendilerinden beklenenden çok daha yüksek bir performansla turnuvaya başladı. Dört takımımız da Avrupa kupalarındaki grup maçlarının ikincisini dün akşam oynadı.

Dört temsilcimizden üçü, Perşembe gecesini galibiyetle kapattı. 3 puanı oldukça başarılı oyunlarla elde eden Türk takımları, uzun süredir problem teşkil eden ülke puanı konusunda önemli bir kazanım elde etti. Puan kaybeden tek takım olan Fenerbahçe ise; zorlu bir deplasmandan çıkardığı 1 puanla gruptan çıkma iddiasını artırdı.

Fenerbahçe Son Anda Puanı Kaptı: 2-2

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 2. maçında Fenerbahçe, grubun favorisi konumundaki Rennes’e konuk oldu. Roazhon Park’taki tribünlerin karşısında performansıyla takdir toplayan sarı lacivertliler; Fransız deviyle başa baş bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda net bir pozisyondan yararlanamayan ve ilk başta gol olarak verilen pozisyonu VAR’dan dönen temsilcimiz; ilk devreyi 0-0 beraberlikle kapattı.

İkinci devrede ofsayt taktiği işlemeyen Fenerbahçe, yalnızca iki dakika arayla kalesinde iki gol gördü. 52’de Terrier ve 54’te Majer’in golleriyle üstünlüğü yakalayan Rennes; Fenerbahçe’nin skoru dengeleme çabasına karşı koyamadı. 60. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ayağından gelen nefis golle farkı 1’e indiren temsilcimiz; maçın geri kalan süresinde de puan veya puanlar için mücadele etti. 83. dakikada İrfan Can’a tokat atan Hamari Traore kırmızı kart görürken; Fenerbahçe ise 10 kişi kalan rakibine daha çok yüklenme imkanı buldu. 90. dakikada Enner Valencia’nın düşürülmesiyle penaltı kazanan sarı lacivertli ekip; yine Valencia’nın vuruşuyla skoru dengeledi. Kalan sürede galibiyet için şans bulamayan Jorge Jesus ve ekibi; kritik bir puanı cebine koyarak İstanbul’a döndü.

Trabzonspor Siftahı Yaptı: 2-1

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor ve Kızılyıldız; Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi. İlk maçından mağlubiyetle ayrılan bordo mavili ekip; bu maçta ise oynadığı oyunun seviyesini yükseltmeyi başardı ve gruptaki ilk puanlarını aldı. İlk yarı itibarıyla üstünlüğünü hissettiren Trabzonspor; Marek Hamsik’in ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. Devreyi bu skorla tamamlayan Trabzon; güçlü rakibi karşısında oyunuyla da takdir gördü.

İkinci yarıda da set oyunu pratiklerini başarıyla uygulayan bordo mavililer; rakibin kırmızı kartıyla üstünlüğünü daha da artırdı. 68. dakikada ise Trezeguet’nin ayağından gelen gol, Trabzonspor’un galibiyete bir adım daha yaklaşmasını sağladı. Bu golün ardından skoru korumaya odaklanan bordo mavililer, 89. dakikada Nikolic’in ayağından gelen gole engel olamadı ve mücadele 2-1 tamamlandı.

Başakşehir ve Sivas’tan Dev Galibiyetler!

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu’nda mücadele eden Başakşehir; grubun en zorlu takımı olarak değerlendirilen Fiorentina’yı ağırladı. Ligde de oldukça formda olan İstanbul ekibi, Konferans Ligi’nde de üç tur birden atlamasıyla dikkat çekmişti. Grup aşamalarında da iddiasını koruyan temsilcimiz; İtalyan devini 3 golle mağlup etmeyi başardı. Fiorentina’nın eski teknik direktörü ve maçın oynandığı stada ismi verilen Fatih Terim’in de tribünde olduğu mücadele; 3-0 gibi net bir skorla temsilcimiz lehine tamamlandı. Başakşehir’in gollerini Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore kaydetti.

Konferans Ligi G Grubu’nda yer alan Demir Grup Sivasspor, Romanya’nın Cluj ekibine konuk oldu. Romanya’ya indiği havaalanında formaları kaybolan temsilcimiz, rakibin temin ettiği beyaz formaları giyerek sahaya çıktı. Cluj’un çok daha baskın bir oyun sergilediği maçta, Sivasspor’un savunma performansı sayesinde üç puan ülkemize geldi. 27’te çizgiden top çıkaran Sivas savunması, bir dakika sonra elde edilen penaltı pozisyonunun başlamasını sağladı. Sonrasında gelen penaltıyı gole çeviren Max Gradel, kırmızı beyazlıların gruptaki puanını 4’e çıkartan galibiyeti getirdi. Tek golle 3 puanı alan Sivasspor; gruptan çıkma konusunda iddialı bir konuma geldi.

Exit mobile version