Avrupa Kupalarında 5. Türk Gecesi Bu Akşam!

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde 4 Türk takımı, birbiri ardına zorlu mücadelelere çıkacak.

rennes fb

Futbolda Türk takımlarının Avrupa yolculuğu tüm hızıyla sürüyor. Şampiyonlar Ligi’nden UEFA Avrupa Ligi’ne gerileyen Trabzonspor ve Fenerbahçe; grup aşamalarında başarılı performanslara imza atıyorlar. Fenerbahçe’nin gruptan çıkması 4. hafta itibarıyla kesinleşti. Trabzonspor’un ise önünde iki maçlık zorlu bir süreç bulunmakta. Ülke puanı için çok kritik bir konuma gelen Avrupa Ligi grupları, ilk 4 haftada dahi önemli puanlar kazandırdı. Her iki temsilcimizin de, yükselme hedefini sürdürdüğü ve daha da önemli noktalara gelmek istediği biliniyor. Fenerbahçe’nin Rennes’le liderlik maçına çıkacağı 5. hafta maçlarında, Trabzonspor ise Kızılyıldız karşısında gruptan çıkmak için avantaj arayacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise, her iki temsilcimiz de beklentilerin üzerine çıktı. Antwerp’i eleyerek gruplara kalan Başakşehir; Fiorentina, Hearts ve Rigas’ın grubundan lider çıkmaya çok yakın. İtalya deplasmanında puan alması dahi liderliği garantilemesine yetecek. Sivasspor ise 4 maçta 7 puan toplayarak büyük bir sürprize imza attı. Slavia Prag ve Cluj’un grubunda fark yaratan Yiğidolar; kupada Şubat veya Mart’ı görmek adına ellerinden geleni yapacaklar.

Fenerbahçe, Liderlik İçin Rennes’i Ağırlıyor!

Süper Lig’de son olarak bir diğer Avrupa kupaları temsilcimiz Başakşehir’i mağlup eden Fenerbahçe; lig formunu Avrupa’ya da taşımayı başardı. Jorge Jesus yönetiminde rotasyonu başarıyla uygulayan sarı lacivertliler; Rennes’le oynadığı ilk maçta başarılı bir performans ortaya koymuş ve beraberliği son dakikada elde etmişti. Evinde de aynı performansı göstermek isteyen Fenerbahçe; bu maçla birlikte grup liderliğini netleştirmeyi amaçlıyor.

Saat 19:45’te başlayacak mücadele, EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe: Altay, Serdar Aziz, Gustavo, Szalai, Osayi-Samuel, Arao, Crespo, Lincoln, İrfan Can Kahveci, Valencia, Batshuayi

Rennes: Mandanda, Assignon, Wooh, Theate, Meling, Bourigeaud, Ugochukwu, Majer, Terrier, Kalimuendo, Gouiri

Trabzonspor’un Gruptan Çıkma Mücadelesi Sürüyor!

Avrupa Ligi grubunda Monaco galibiyetiyle hayata dönen Trabzonspor; elde ettiği müthiş skorun devamını tur atlayarak getirmeyi hedefliyor. Trabzon’daki maçta 2-1 mağlup ettiği Kızılyıldız’a konuk olan Abdullah Avcı ve ekibi; ligde de istikrarlı bir tablo çiziyor. Şampiyonluk unvanını korumayı ve Avrupa kupalarında iddialı olmayı amaçlayan Karadeniz devi; Sırbistan’ın dev ekibini mağlup ederek gruptaki iddiasını sürdürmeye çalışacak.

Bordo mavililerin Avrupa sınavı saat 22:00’de başlayacak ve EXXEN’de canlı olarak yayınlanacak.

Kızılyıldız: Gorjan, Gobeljic, Erakovic, Dragovic, Rodic, Sanogo, Kanga, Mitrovic, Ivanic, Katai, Pesic

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Vitor Hugo, Eren, Gbamin, Hamsik, Trezeguet, Bakasetas, Bardhi, Umut

Başakşehir Liderliğe Bir Adım Uzakta!

Hem ligde hem de Avrupa’da istikrarlı bir savunma profili gösteren Başakşehir; Konferans Ligi grubunda liderliğin peşinde. İlk maçta rakibini 3-0 mağlup eden turuncu lacivertliler, rövanşta ise en az beraberlik hedefiyle Floransa’ya adım attılar. Emre Belözoğlu ve ekibi; hedefe tam anlamıyla ulaşmak ve ülkemizi son 16’da temsil etmek adına bu maçta da takım oyununun kalitesini göstermeyi planlıyor.

Saat 19:45’te başlayacak bu dev maç, EXXEN ve TV 8.5’ta naklen yayınlanacak.

Fiorentina: Terracciano, Dodo, Milenkovic, Martinez, Biraghi, Bonaventura, Amrabat, Duncan, Kouame, Saponara, Arthur

Başakşehir: Volkan, Caiçara, Ndayishimiye, Duarte, Lima, Biglia, Deniz, Mahmut, Aleksic, Serdar, Okaka

Sivasspor, Gruptan Çıkmak Adına Cluj’u Konuk Ediyor!

Konferans Ligi G Grubu’nda Cluj’un bir averaj gerisinde 2. sırada yer alan Sivasspor; deplasmanda yendiği rakibini sahasında ağırlıyor. Bu maçı kazanmasıyla birlikte gruptan çıkması büyük ölçüde kesinleşecek olan temsilcimiz; yıllardır alışılagelmiş kontratak oyunuyla skora ulaşmaya çalışacak. Rıza Çalımbay ve ekibi; üç sezondur aralıksız olarak girdikleri Avrupa yolunda ilk defa Şubat ayını görmeyi arzuluyor.

22:00’de başlayacak bu kritik eşleşme, EXXEN ve TV 8.5’ta canlı yayınıyla izleyiciyle buluşacak.

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Caner, Goutas, Uğur, Charisis, Hakan, Erdoğan, Sabi’A, Gradel, Yatabare

CFR Cluj: Scuffet, Manea, Yuri, Kolinger, Camora, Deac, Adjei-Boateng, Muhar, Petrila, Malele, Janga

Exit mobile version