Avrupa Futbolunda Türk Gecesi!

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden dört temsilcimiz, bu akşam grup maçlarında boy gösterecek.

fenerbahce kiev

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3. hafta maçları bugün oynanıyor. Ülke futbolunu Avrupa’da temsil eden 4 takımın tamamı, maçlarını bu iki kupada oynayacak. UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer alan Fenerbahçe ve Trabzonspor; gruptaki geleceklerine etki edecek maçlara çıkıyor. Fenerbahçe’nin grup liderliği, Trabzonspor’un da grup aşamaları sonrası için önemli gördüğü bu mücadeleler; ülke puanı açısından da kritik bir öneme sahip. Monaco deplasmanına çıkan Trabzonspor, alacağı her puanla ülkeye önemli katkı sağlayabilir. Fenerbahçe’nin AEK Larnaca’yı mağlup etmesi halinde ise, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’ye yaklaşma ihtimali epey azalacak.

Konferans Ligi’nde ise; Başakşehir ve Sivasspor’un maçları oldukça kritik. Hearts ve Fiorentina maçlarından galip ayrılan Başakşehir, Rigas Skola’dan da galibiyet alması halinde grup liderliği konusundaki iddiasını pekiştirecek. İlk 2 maçta 4 puan alarak beklentileri aşan Sivasspor ise; Kosova ekibi Ballkani’yi geçmesi halinde gruptan çıkma planlarını yoğunlaştıracak. Dört takımın da 2023’ü görmeyi hedeflediği Avrupa sezonu, ülkemiz futbolunun takipçilerine keyifli anlar yaşatabilir.

Avrupa Ligi’ndeki Monaco – Trabzonspor ve Konferans Ligi’ndeki Sivasspor – Ballkani maçları; TSİ 19:45’te başlayacak. İlk saat dilimindeki mücadelelerin ardından, 22:00’deki maçlara geçilecek. Bu dilimde ise Fenerbahçe – AEK Larnaca ve Rigas Skola – Başakşehir maçları oynanacak. Dört maçın tamamını EXXEN platformundan izlenebilecek. Ayrıca Başakşehir ve Sivasspor’un maçları, TV 8.5’tan ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Fenerbahçe, AEK Larnaca’yı Ağırlıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ve Rennes gibi zorlu ekiplere karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Fenerbahçe; Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden AEK Larnaca’yı konuk ediyor. İlk iki maçta 4 puan elde eden ve Larnaca karşısında favori konumunda olan Fenerbahçe; Jorge Jesus yönetiminde çıktığı mücadelelerdeki performans yükselişiyle takdir topluyor. Süper Lig’de de oynadığı oyunla taraftarlarını memnun eden sarı lacivertliler; 1 puan gerisinde olan rakibine karşı baskın çıkmak ve gruptan çıkma biletini büyük ölçüde garantilemek istiyor.

Fenerbahçe: Altay, Serdar, Gustavo Henrique, Szalai, Osayi-Samuel, İsmail, Crespo, Alioski, İrfan Can, Rossi, Batshuayi

AEK Larnaca: Piric, Christoforou, Milicevic, Tomovic, Angel Garcia, Pons, Oier, Gyurcso, Trichovski, Altman, Olatunji

Trabzonspor, Monaco Deplasmanında!

Avrupa Ligi H Grubu’nda yer alan Trabzonspor; Ferencvaros ve Kızılyıldız maçlarında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Ferencvaros karşısında beraberliği son anda kaçıran bordo mavililer; Kızılyıldız’ı ağırladığı mücadelede ise galibiyeti elinde tutmakta epey zorlandı. İki denk güç olarak göründüğü maçlardan 3 puan çıkartan Abdullah Avcı ve ekibi; grubun favorisi Monaco karşısında zor anlar yaşayabilir. Avrupa kupalarında iddialı olmak isteyen bir ekibin sahasına gelmenin zorluğu, Trabzonspor’un bu sezonki en önemli meydan okuması olabilir. Buradan alınacak 1 puan bile, Karadeniz devine tur kapılarını açabilir.

Monaco: Nübel, Vanderson, Disasi, Sarr, Henrique, Diatta, Fofana, Camara, Golovin, Embolo, Ben Yedder

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Vitor Hugo, Eren, Siopis, Hamsik, Trezeguet, Bakasetas, Djaniny, Gomez

Başakşehir’in Liderlik Savaşı Sürüyor!

Avrupa Konferans Ligi A Grubu’nda yer alan Başakşehir; grubun görece en gerideki ekibine konuk oluyor. Letonya’nın Rigas Skola ekibine karşı galibiyetten başka bir seçeneği düşünmeyen Emre Belözoğlu ve öğrencileri; ligde yakaladıkları form grafiğini Avrupa’da da kesintisiz bir biçimde sürdürmeyi hedefliyor. Hearts ve Fiorentina karşısında galip gelen taraf Başakşehir olmuştu. Bu maçtan alınacak galibiyet, İstanbul temsilcisinin grup liderliği ihtimalini epey arttıracak. Bu nedenle de turuncu lacivertlilerin bu sezondaki ilk hedef maçının Rigas deplasmanı olması bekleniyor.

RFS: Steinbors, Stuglis, Lipuscek, Vlaukin, Jagodinskis, Saric, Mares, Panic, Simkovic, Baiano, Friesenbichler

Başakşehir: Muhammed, Caiçara, Ndayishimiye, Touba, Hasan Ali, Biglia, Deniz, Mahmut, Aleksic, Serdar, Okaka

Sivasspor Ballkani’yi Konuk Ediyor!

Konferans Ligi G Grubu’nda mücadele veren Sivasspor; ilk iki maçta gösterdiği üstün savunma performansıyla birlikte iddialı bir konuma geldi. Slavia Prag’tan Sivas’ta puan koparmayı başaran temsilcimiz; formalarını kaybettiği Romanya deplasmanında ise galibiyeti kazanan taraf oldu. Grubun görece en zayıf takımı olan Ballkani’yi ağırlayacak olan Sivas; rakibine oranla çok daha fazla Avrupa tecrübesine sahip. Bu sezonla birlikte üst üste 3. kez Avrupa’da boy gösteren kırmızı beyazlılar; tarihinin en önemli Avrupa başarısını elde etmeye yaklaşıyor. Sivasspor’un burada alacağı galibiyet, gruptan çıkma olasılığını katbekat arttıracaktır.

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Appindangoye, Goutas, Uğur, Ulvestad, Charisis, Dia Sabi’A, Erdoğan, Gradel, Yatabare

Ballkani: Frasheri, Armend Thaçi, Dellova, Emerillahu, Gripshi, Sinani, Jashanica, Potoku, Korenica, Krasniqi, Rrahmani

Exit mobile version