Arsenal, Ferdi İçin Fenerbahçe – Olympiakos Maçındaydı!

Arsenal'ın scout elemanları, Fenerbahçe'nin yıldız ismin Ferdi Kadıoğlu'nu dün akşam oynanan Olympiakos maçında izledi.

ferdi 1

Dün akşam Fenerbahçe ve Olympiakos, Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmalarını 1-0 galip bitiren sarı lacivertliler, penaltı atışlarında 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Yunanistan’daki maçın 3-2 kaybedilmesi sonrasında turu İstanbul’da almayı hedefleyen Fenerbahçe, bu yıl Avrupa kupaları için kurduğu hayale ulaşamadı. Süper Lig’de Galatasaray’la kıyasıya bir yarış içerisinde olan İsmail Kartal ve ekibi, sezonun son 6 haftasında ligde zafer elde etmeye çalışacak.

Hem lig hem de Avrupa’da bu sezon iddialı performanslara imza atan Fenerbahçe, bu sayede kadrodaki birçok ismin yıldızını parlatmayı başardı. Sezon sonunda yaklaşık 100 milyon euroluk bonservis bedelini kulübün kasasına koymak isteyen sarı lacivertlilerin yöneticileri, teklif gelen yıldızların büyük bir kısmı için görüşme masasına oturmaya razı. İsmail ve İrfan Can gibi önemli oyuncuların takımda kalması için ısrar etmesi beklenen yönetim, geçtiğimiz sezondan bu yana scout ekiplerini peşine takan Ferdi için aynı ısrarı göstermekte zorlanabilir.

Arsenal, Ferdi’nin Peşinde!

Sezon başından bu yana istikrarlı performansını koruyan ve Milli Takım’da da sol bek pozisyonunun garanti ismi haline gelen Ferdi Kadıoğlu, dün akşamki Olympiakos maçında da başarılı bir performans ortaya koydu. Bu sezon birçok maçta scout ekipleri tarafından dikkatle takip edilen milli oyuncu, bu maçta da Arsenal’ın scoutlarının gözlemi altındaydı. Bu sezon yaşadıkları bek krizini Ferdi’yle çözmekte kararlı olan Arsenal’ın profesyonelleri, Mayıs ayından itibaren Fenerbahçe’nin kapısını yüklü tekliflerle aşındırabilir.

Ferdi Kadıoğlu’nun Arsenal’ın yeni sol beki olacağına dair iddialar, son zamanda İngiliz basınında da geniş yer buldu. Scout ekiplerinin Olympiakos karşılaşmasını izlemesiyle birlikte daha da netleşen bu durum, 24 yaşındaki yıldızın sarı lacivertlilere veda etme olasılığını da epey yükseltti. Geçtiğimiz sezon da Napoli ve Milan gibi ekipleri Fenerbahçe’yle şampiyonluk kazanmak için reddettiği bilinen başarılı oyuncu, bu yaz ise şampiyonluk konusuna bakmaksızın ayrılma fikrine yaklaştı. Özellikle de gelen dev ekiplerin de forma garantisi verme ihtimalinin artması, Ferdi’nin 6 sezonluk Fenerbahçe macerasını sonlandırmasına yol açabilir.

Fenerbahçe’yle 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Ferdi’nin, sarı lacivertliler açısından rekor bir rakama transfer olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Arsenal’ın transfer pazarlıklarını 25 milyon eurodan başlatacağı konuşulsa da, Fenerbahçe’nin minimum 30 milyon euroluk bir teklifi kabul etmesi bekleniyor. Ferdi’nin satış sürecinde yönetim değişse de benzer bir pazarlık sürecinin devam edeceği öngörülüyor. Ali Koç döneminin ilk transferlerinden olan Ferdi, takımının tarihine kazandıracağı rakamla da geçmeye oldukça yakın.

2018’den bu yana Fenerbahçe formasını giyen Ferdi Kadıoğlu, NEC Nijmegen’de futbola başlamış ve buradan sarı lacivertlilere geçmişti. İlk döneminde forma şansı bulmakta zorlanan 24 yaşındaki yıldız, sağ-sol bek pozisyonuna geçtiği süreçte ise takımın en üst düzey oyuncularından biri haline geldi. Bu sezon sarı lacivertli formayla 45 maç oynayan milli oyuncu, toplamda 3 gol 4 asiste imza attı.

Exit mobile version