Arjantinli Taraftarlar: Messi’yi Sakatlayanın Hayatı Tehlikeye Girer!

Arjantin'in taraftar gruplarından Ultras, Messi'yi Dünya Kupası öncesinde sakatlayan futbolcunun hayatının tehlikede olacağını açıkladı.

argentina1

1986 yılından bu yana Dünya Kupası kazanamayan Arjantin, 36 yıllık hasreti Katar’da sona erdirmek istiyor. Kupaya giden yolculukta en büyük yıldız olarak; son 15 yıldır olduğu gibi, yine Lionel Messi görülmekte. Arjantinli futbol efsanesiyle ilk Dünya Kupası’nı kazanmayı hayal eden Arjantinli taraftarlar; geçtiğimiz yılki Copa America zaferiyle birlikte bu kupaya çok daha inanmış bir şekilde gelmekte. Kariyerinin ilk Dünya Kupası’nı hedefleyen Lionel Messi ise; ülkedeki en büyük iki futbol figüründen biri olmanın hakkını vermeyi amaçlıyor.

Bu süreçte yıldız oyuncunun da kupaya yoğun bir şekilde hazırlandığı ve takımı Paris Saint-Germain’den kupa öncesindeki son maçta forma giymemek istediği dahi gündeme geldi. Messi’nin bu sezonki formu ve kupayı kazanma isteğini gören Arjantinli taraftar grubu Ultras; efsane ismin kupaya gelene kadar sakatlanmamasını arzuluyor. Messi’nin kupada oynayabilmesi adına sakatlık yaşamaması için tedbir alma ihtiyacı duyan taraftarlar; yıldız ismi kupa başlayana kadar sakatlayacak herhangi bir futbolcunun olmamasını, aksi halde hayatının tehlikeye gireceğini açıkça belirtti.

Ultras taraftar grubu; Messi’nin başına bir şey gelmesi durumunda, sakatlayan futbolcuyu doğrudan tehdit ettiklerini açıkladı. 36 yıldır Dünya Kupası kazanmayan ülkede bunu başarabilecek tek ismin Messi olduğunu düşünen taraftarlar; onun eksikliği durumunda yıldız futbolcuyu sakatlayanı açıkça karşılarına aldıklarını söyledi. Bu açıklamanın bir uyarı değil, tehdit olduğunu da net bir biçimde ifade etti. Messi’nin kendileri için kıymetini açıklayan taraftar grubu; “Herkes O’na göre dikkatli davransın.” sözüyle de futbolcuları tehdit ettiklerini bir kez daha vurguladı.

1986’dan Beri Devam Eden Özlem: Dünya Kupası

Arjantin futbol tarihinde yalnızca 2 Dünya Kupası bulunmakta. 1978 ve 1986’dan bu yana kupaya uzanamayan Latin ülkesi; kupa zaferini son tattığı dönemde Diego Armando Maradona’nın yıldızlıktan efsaneliğe geçişini canlı bir şekilde izlemişti. Meksika’da yaşanan bu başarının hemen ardından 1990’da finale yükselen Arjantin; bu kupada ise penaltılarda Batı Almanya’ya boyun eğmek durumunda kaldı. Maradona’nın tarihi performanslarından birine daha sahne olan bu kupa, uzun yıllar boyunca Arjantin’in Dünya Kupası’ndaki en büyük başarısı olarak konumlandı.

1994’te Maradona’nın yaşadığı doping skandalı sonrasındaki birkaç Dünya Kupası’nda başarısız olan Arjantin; 2006 ve 2010’da Lionel Messi’nin sahneye çıkmaya başladığı kupalara tanıklık etti. 2006’da genç yetenek olarak dahil olan Messi, 2010’da ise takımın beklentileri karşılayamaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı. 2014 Dünya Kupası ise; Arjantinli efsanenin Maradona’yla kıyaslanmasındaki başlıca unsur olarak görülmekte. Final maçında Almanya’ya karşı istediği skoru elde edemeyen Arjantin; uzatma dakikalarında Mario Götze’nin attığı golle sahadan mağlup ayrıldı ve 24 yıl sonra kupayı yine aynı ekibe kaybetti. Ülkesiyle final görme başarısında boynu büyük ayrılan Lionel Messi ise; kupa boyunca gösterdiği performansı kupayla taçlandıramamış oldu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Arjantin’in kadro kalitesinin katlanarak artması ise; Lionel Messi ve arkadaşlarının bu yılki kupada fark yaratma ihtimalini ortaya çıkardı. 2021 Copa America’yı Brezilya’yı yenerek müzesine götüren Arjantin; Lionel Messi’nin kaptanlığındaki son Dünya Kupası’nı kazanmaktan başka bir çare görmüyor. Katar’da yapılacak kupada, Arjantinli taraftarların yoğun bir biçimde destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version