Arjantin ve Fransa Grup Liderliğini Kaptı!

Dünya Kupası'nda C ve D Grubu maçları tamamlandı. Arjantin ve Fransa, 6'şar puanla gruplarını zirvede bitirdi.

arg pol

2022 Dünya Kupası‘nda heyecan tüm hızıyla sürüyor. Dün akşam oynanan maçlar sonrasında C ve D Grubu maçları tamamlandı. Bu maçların bitimiyle birlikte, kupadaki iki son 16 turu eşleşmesi daha netleşmiş oldu. TSİ 18:00 seansında Fransa ve Avustralya’nın tur biletini kaptığı kupada; TSİ 22:00 seansında ise Arjantin ve Polonya’nın bir üst turda yer aldığı senaryo ortaya çıktı. Her iki gruptan da favori ekiplerin zirvede bitirdiği görülse de; birer mağlubiyet alarak gruptan çıkmaları adeta soğuk duş etkisi yarattı.

Fransa ve Avustralya D Grubu’ndan Çıktı!

18:00’de başlayan Tunus – Fransa maçı, yüksek beklentilerle ekran karşısına geçenleri şoka uğrattı. Fransa’nın gruptan çıkmasının kesinleşmesi sebebiyle yedek kadroyla sahada yer alması; tur biletini almak isteyen diğer ekiplerin senaryolarında değişiklik olması ihtimalini ortaya çıkardı. Ancak her iki maçtan da en beklenmedik sonuçların alındığı görüldü.

Tunus ve Fransa’nın mücadelesinde galip gelen taraf Kuzey Afrika ekibi oldu. Yedekte yer alan oyuncularının tamamına yakınını sahaya süren Fransa; turnuvanın ilk anından bu yana takım savunmasıyla övgü alan Tunus’a karşı pozisyon bulmakta zorlandı. 58. dakikada Wahbi Khazri’nin attığı golle 1-0 öne geçen Tunus; bu skorla maçı tamamlamayı başardı ve gruptan çıkma ihtimalini önemli ölçüde arttırdı. Ancak grubun diğer maçından gelen skor; Tunus’un hayallerinin yıkılmasına ve gruptan çıkamamasına yol açtı.

Avustralya ve Danimarka’nın karşı karşıya geldiği maçta ise; Danimarka’nın üretkenlik problemi mücadelenin seyrini bir kez daha değiştirdi. Fransa karşısında da bu problemin getirdiği mağlubiyetle sahadan ayrılan Danimarka; Avustralya’nın kompakt savunma anlayışında da benzer bir sonuçla karşılaştı. 60. dakikada Matthew Leckie’nin attığı golle 1-0 öne geçen Avustralya, geri kalan dakikalarda ise bu skoru savunmayı başardı. Fransa’ya averajla geçilmek durumunda kalan okyanus ekibi; ikinci sıradan tur biletini kaptı.

Arjantin, İlk Maça Rağmen Lider Çıktı!

Kupanın akşam seansında ise, Arjantin’in gruptaki kaderi merakla beklenmekteydi. Lionel Messi ve arkadaşlarının karşısına çıkan Polonya; Robert Lewandowski önderliğinde aldığı 4 puan sayesinde grupta liderdi. Ancak Arjantin karşısında ortaya koydukları oyun, neredeyse grup ikinciliğini dahi kaybetmelerine neden olmaktaydı. Polonya karşısında gücünü gösteren ve ikinci yarının ilk dakikaları itibarıyla skor üstünlüğünü de alan Arjantin; Suudi Arabistan kazasını telafi etmeyi başardı ve grup lideri olarak turnuvadaki yolculuğuna devam etti.

46. dakikada Mac Allister ve 67. dakikada Julian Alvarez’in attığı gollerle maçı 2-0 kazanan Tangocular; kazanma iddiasıyla geldikleri kupada yoluna devam etti. 39. dakikada penaltı kazanan ve topun başına geçen Lionel Messi ise; Polonya’nın kalecisi Szczesny’i geçmeyi başaramadı. Ancak turnuvada üst üste beşinci kez gruptan çıkma başarısı gösteren efsane isim; bu alandaki ender başarılardan birini gösterdi. Grubu ikinci tamamlayan Polonya ise, Meksika’yı averaj farkıyla geçmiş oldu. Meksika’nın bir gol daha atabilmesi halinde üst tura çıktığı tabloda Polonya; şans faktörünü de yanına alan takımlar arasında görülmekte.

C Grubu’nu lider bitiren Arjantin, son 16 turunda D Grubu’nu ikinci bitiren Avustralya’yla eşleşti. Turnuvanın birbirinden farklı sürprizlerine imza atan iki ekip; 3 Aralık’ta çeyrek final için mücadele verecek. D Grubu’nun lideri Fransa ise; C Grubu’nda averaj farkıyla ikinciliği elde eden Polonya’yla karşılaşacak. 4 Aralık’ta karşılaşacak olan iki Avrupa ekibi; kupa yolculuklarında önemli bir virajı geçmeye çalışacak.

Exit mobile version