Arjantin 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Finalde !

Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda finale yükseldi. Lionel Messi ve Julian Alvarez maça damga vurdu.

Arjantin Hirvatistan1 Habermeydan

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası ilk yarı final maçında Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Katar’ın Lusail Stadyumu’nda oynanan müsabakayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetti. Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0’lık skorla yenerek finale yükseldi.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Arjantin penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Lionel Messi, 34. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Arjantin, 39. dakikada Julian Alvarez ile bir gol daha buldu ve soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle girdi. Arjantin, ikinci devreye de iyi başladı. Karşılaşmanın 69. dakikasında Lionel Messi, çalımlarla sağ kanattan ceza sahasına girdi Alvarez’i gördü. 22 yaşındaki futbolcu da Messi’nin yaptığı asisti gole çevirerek durumu 3-0 yaptı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Arjantin, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılarak adını 2022 FIFA Dünya Kupası finaline yazdırdı. Lionel Messi, Arjantin formasıyla Dünya Kupası’nda 10 golle en çok gol atan vatandaşı Gabriel Batistuta’yı geçerek 11 golle rekorun tek sahibi oldu. Arjantinli yıldız bunun yanısıra Dünya Kupası’nda 25 maç ile Alman Lothar Matthaus’a ait olan Dünya Kupası’nda en çok maça çıkan oyuncu rekorunu da egale etti. Arjantin, Fransa-Fas karşılaşmasının galibiyle 2022 FIFA Dünya Kupası için karşılaşacak. Çeyrek finalde Brezilya’yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Hırvatistan ise 3.’lük maçına çıkacak.

Exit mobile version