Arda Güler transferinde mutlu son!

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Arda Güler'in sonraki satışında yer alan pay konusunda Fenerbahçe ile 2.5 milyon euro + kiralık oyuncu karşılığında anlaşma sağlandığını açıkladı.

Arda Guler Habermeydan

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş,”Transfer yasağı kalktı. İyi bir kadro kuracağız. Ligde kalacağımıza gönülden inanıyorum. Taraftarımız bize güvensin ve yanımızda dursun” dedi.

Arda Güler’in, Gençlerbirliği’nde bulunan Bonservisinin bir bölümü ile ilgili Ali Koç ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlayan Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, anlaşmanın detaylarını da paylaştı. Anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Akdaş, “Ali Koç’la anlaştık. Paket halinde bir anlaşma yaptık. 2,5 milyon avro alacağız. Ayrıca önerdikleri 7-8 oyuncu var. Biz, onların içinden işimize yaracak oyuncuları kiralık olarak bedava alacağız. Biz de 4 genç oyuncumuzu verdik. Bunların ikinci satışından da yüzde 15 alacağız”. dedi.

Arda Güler, Fenerbahçe’ye 400 bin lira bonservis bedeliyle transfer edilmişti. 200 bin lira peşin, 200 bin lira ilk resmi maçına çıktığında ödenmişti. Fenerbahçe ile sözleşmesi 2025’e kadar devam eden Arda’nın bonservisinin tamamını alan Fenerbahçe’liler derin bir nefes aldı. Arda Güler, ilk olarak Fenerbahçe A Takım’da Vitor Pereira döneminde şans buldu. Bulduğu kısıtlı dakikalarda yeteneğini gösteren Arda, taraftarın göz bebeği oldu. Fenerbahçe’de Arda Güler bu sezon ligde sadece 34 dakika süre aldı. Arda, 34 dakikaya 2 gol sığdırdı. Avrupa Ligi’nde çıktığı 4 maçta ise 1 gol atıp 1 asist üretti.

Exit mobile version