Angel Di Maria Arjantin’e Dönmek İstiyor!

Sezon başında transfer olduğu Juventus'ta sakatlıkları sebebiyle form tutamayan Di Maria, ülkesine dönmeyi düşündüğünü açıkladı.

dimaria 1

Bu sezon başında Juventus’la sözleşme imzalayan Angel Di Maria, birçok vatandaşının aksine Avrupa’da kalmak istemediğini ve yakın bir zamanda Arjantin’e döneceğini açıkladı. Geçmişte birçok Arjantinli oyuncunun sonraki kariyerlerine de Avrupa’da devam ettiğini belirten yıldız oyuncu, kendisinin aynı tasarrufta bulunmayacağını dile getirdi. Bu hayalini gerçekleştirmek için az zamanı kaldığını açıklayan Di Maria; çocukluk kulübü Rosario Central’de futbolu bırakmayı arzuladığını açıkça ifade etti.

Sezonun ilk yarısının büyük bir kısmını sakatlıklarla geçiren Angel Di Maria; takımı Juventus’ta istediği seviyeye çıkmayı başaramadı. Real Madrid, Manchester United ve PSG’de üst üste başarılı sezonlara imza atan Arjantinli yıldızın; bu sezonki düşüşü nedeniyle kariyerinin sonlarına geldiği düşünülmeye başlandı. Torino ekibiyle bir yıllık kontrat yapan tecrübeli kanat oyuncusu, önümüzdeki yıl itibarıyla yeni planlarını harekete geçirebilir. Kulübünde devam edip etmeyeceği belirsiz olan Di Maria; Arjantin’e dönme hayallerini gerçekleştirebilir.

34 yaşındaki yıldız, Arjantin’den gelen birçok vatandaşıyla ayrıldığını ve kendisinin ülkesine dönmeyi planladığını söyledi. En büyük hayalinin Rosario Central’e dönerek futbolu bırakmak olduğunu belirten yıldız oyuncu; ilerleyen dönemde bu hayalini zor da olsa gerçekleştireceğini ifade etti. Önceki röportajlarında takımın istikrarsızlığı nedeniyle mutsuz olduğunu da aktaran Di Maria; bu nedenle kariyerinin son evresi için net bir açıklamada bulunmadı. Rosario planını mutlaka yapacağını söyleyen Arjantinli hücumcu; Juventus’ta veya Avrupa’nın diğer ekiplerinde ne kadar oynamayı düşündüğünü açıklamadı.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer: Angel Di Maria

Futbolculuk kariyerine Rosario Central’de başlayan Angel Di Maria; kulüpte profesyonel olarak forma giydiği ilk yılda dikkatleri üzerine çekti. Dripling, hız ve pas yeteneğiyle kariyeri boyunca fark yaratan Arjantinli oyuncu; 2007 yılında 8 milyon euroya Benfica’ya imza attı. Benfica formasıyla 3 sezon boyunca top koşturan yıldız isim, Portekiz kariyerinde önemli başarılara imza attı. 2010 yılında ise Benfica’daki başarısının ödülünü Real Madrid transferiyle aldı. İspanyol devinde 4 yıl boyunca birçok önemli başarıya katkı sunan tecrübeli oyuncu, kariyerinin tek Şampiyonlar Ligi zaferini de burada elde etti. Real Madrid’den ayrılması ise, James Rodriguez için ayrılan büyük bütçeyi karşılama isteğiyle meydana geldi. 75 milyon euroya Manchester United’a giden Di Maria, buradaki tek sezonunda da bireysel başarısıyla dikkat çekti.

United’da takımın başarısının yükselmemesi sonrası ayrılma kararı alan Arjantinli hücumcu, 2015 yılında PSG’nin 63 milyon euro bonservis bedeli içeren teklifini kabul etti. 7 yıl boyunca Fransız devinde top koşturan Di Maria; burada gol ve asistleriyle birçok lig şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi finali deneyimi yaşadı. 2022 yazında kontratı sona ermesiyle birlikte Juventus’a geçen Di Maria; oynadığı 7 maçta 1 gol 4 asiste imzasını attı.

Exit mobile version