Ahmet Nur Çebi’den Kayserispor’a: Kendilerine çekidüzen versinler, burası Beşiktaş

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kayserispor'dan kadrolarına kattıkları Onur Bulut transferiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Çebi, kendisine yöneltilen eleştiriler ve Türk futbolundaki gündemde olan tartışmalı konular ve olaylarla ilgili de konuştu.

Ahmet Nur Cebiden Kayserispora Kendilerine cekiduzen versinler burasi Besiktas Habermeydan

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kayserispor‘dan kadrolarına kattıkları Onur Bulut transferiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Çebi, kendisine yöneltilen eleştiriler ve Türk futbolundaki gündemde olan tartışmalı konular ve olaylarla ilgili de konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşlarımız için yapılacak organizasyonlar için konuşan Çebi, 6 okul inşa edeceklerini söyledi. Beşiktaş Kulübünün antrenörlerinin ve sporcularının bölgedeki gençler için seferber olduğunu belirten Çebi, Milli takım maçları için verilen arada geliri depremzedelere bağışlanması için Azerbaycan ve Almanya’dan takımlarla maç düzenleyebileceklerini ifade etti.

Başkan Çebi, kendisine yöneltilen eleştiriler ve Türk futbolundaki gündemde olan tartışmalı konular ve olaylarla ilgili de konuştu. Çebi, Kayserispor’dan transfer edilen Onur Bulut hakkında konuşulanlar için “Gereksiz yere gevezelik etmeyin” yorumu yaptı ve sert ifadeler kullandı. Kayserispor cephesi, Onur Bulut’un sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin yasal olmadığını ve Beşiktaş’ın ödediği 1 milyon Euro’nun kabul edilemez olduğunu söylüyordu.

Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Bir sokağa girdim Hatay’da, sokak kapalıydı. Yanımdaki arkadaş ‘başkanım buradan hemen çıkmamız lazım. Arabanın gitmesiyle bile binalar çökebilir’ dediğinde ürperdiğimi hatırlıyorum. Koca koca binalar, cadde kapanmış, yarısı yıkılmış. Bir sokaktı orası. Çıkmak zor oldu. Geriye dönemedik, biraz panikledik. Oradaki insanların saniyelerce nasıl acı çektiğini, nasıl ızdırap çektiğini hayal ettim. Allah bir daha yaşatmasın. Özellikle Hatayspor’un sahasına giderken iki okulun üst üste çökmüş olması, isimlerini vermeyeceğim. Bu deprem gündüz olsaydı o çocuklarımı maalesef belki yanımızda olmayacaktı. Öyle bir yıkılmış ki, yapışmış yere hiçbir şey yok yani. Kampanyamızın nedeni çocuklar aklımdaydı. Okulla başlamamızın nedeni de budur.”

“Ben eski hakemlerle ilgili kötü bir yorum yapmıyorum”

“Hakemlerle ilgili görüşlerimde hiçbir değişiklik yok. Seneler evvel ne söylediysem, bir sene önce ne söylediysem aynı şeyleri söylemeye devam edeceğim. Çok basit. Hakemler yenilenmeli. Eskilerin yerine genç arkadaşlar gelmesi lazım. Yenilerle genç arkadaşlarla devam etmenin gerekliliğini söyledim. Eski hakemler dediğimiz bir öncekilerin kötü olduğu, yanlış olduğu anlamına gelmiyordu. Herkes, her şeyi cımbızla çektiği gibi nasıl organize ediyorsa öyle organize ettiler. Ben eski hakemlerle ilgili kötü bir yorum yapmıyorum. İyi olanlar, kötü olanlar iç içe geçmiş olabilirler. Başarılı olanlar, hata yapanlar yapmayanlar, bunların yerine yenileri gelsin, yeni bir hakem dünyası yaratalım talebinde bulunmuştum. O talebim devam ediyor. Kişisel olarak hiçbir hakemle bireysel olarak açıklama yapmayı uygun görmüyorum. Lütfen genç hakemlerimize yol verelim. Artık onların da işin içerisinde olduğu düzen kuralım.

Hep eskilerin koltukları bırakmadığı bir düzene, bu hakemlikte de geçerli, her türlü geçerli, karşıyım. Yeni insanlar, yeni enerjiler her zaman daha iyidir. Eski hakemlerimizin yıpranmışlıkları var. Yaşanmışlıkları var. Bunlar Türk futboluna negatif yansıyor.”

“Onur Bulut transferi bizim için normal”

“Onur Bulut transferi bizim için normal, etik bir transfer olmaktan başka bir şey değildir. Kayserispor’lu yöneticiler haklı olduklarını düşünüyorlarsa, gidecekleri makamlar bellidir. Gereksiz yere gevezelik etmelerini, Beşiktaş camiasını küçük düşürücü tarzda ifadelerde bulunmalarını doğru bulmuyorum. Kendilerine çekidüzen versinler, burası Beşiktaş. Hakkınız, hukukunuz varsa adalet orada. Dilekçenizi verirsiniz. Bir şekilde kamuoyu yaratmak adına gelişigüzel konuşmak doğru değil. Bir futbolcu giderayak size 1 milyon Euro kazandırıyorsa ve bunu yapmak için bir kağıt parçasına imza atıyorsa ona saygı duymanız gerekir. Emekçinizdir, futbolcunuzdur. Bir şekilde onu odaya sokarak kumpas kurmak yakışır bir şey değildir. Yöneticilik ve başkanlık, bulunduğunuz camialarda babalık ve ağabeylik yapmanızı gerektirir. Emekçi bir çocuğun, bir futbolcunun hakkına hukukuna bir şekilde yanlış yöntemlerle tecavüz etmek ahlaki değildir.”

“Ben sessiz kalmaya çalıştım”

“Önce ağabey ve baba olmayı becereceksiniz, sonra da insan olarak etik olmayı becereceksiniz. Üçüncüsü, hakkınızı ararken gereksiz yere başkasına zarar verecek sonu belli olmayan konuda yorumda bulunmayacaksınız. Ben sessiz kalmaya çalıştım ama madem sordunuz, benim içimde yaradır. Orada bir dur bakalım. O kadar değil. Hukuk orada, git orada çözebiliyorsan çöz. Haklı olan çok konuşmaz arkadaşlar, gereğini yapar.”

Play-off konusu

Ayrıca Çebi, Play-off konusunda da, “Play-off konusunu da tartışalım, ligden çekilen takımların durumunu da tartışalım. Birilerinin menfaati için bir gecede karar alamazsınız. Bu karar alınması hiç doğru değildi. Yaptıkları açıklama da, beni kamuoyunda zor durumda bırakan bir açıklamadır” yorumunu yaptı.

Exit mobile version