ABD, İran’ı Yendi ve Son 16’ya Kaldı: 1-0

Dünya Kupası B Grubu'nda, ABD ve İran karşı karşıya geldi. Bu maçta zafer ABD'nin oldu.

usa iran

Dünya Kupası‘nda grup aşamalarının son dönemecine girildi. Dün oynanan maçlarla birlikte, son 16 turunun ilk iki eşleşmesi belirlenmiş oldu. B Grubu’nun son maçında karşı karşıya gelen ABD ve İran da, galip gelenin tur biletini kapacağı bir mücadeleye çıktı. Beraberlik halinde İran’ın avantajlı konumda olduğu bu turda, geçmişte uzun yıllar boyunca karşı karşıya gelmiş iki ülkenin mücadelesi görüldü. Günümüzde dahi birbirinin zıttı ülkeler olarak yorumlanan Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasındaki mücadele; ilk yarıda gelen tek bir golle sonuca ulaştı.

Katar’da devam eden turnuvada başarı bekleyen ABD ve İran; aynı saatte İngiltere’nin liderliği garantilediği grupta ikincilik için mücadele verdi. İran’ın 1 veya 3 puan için, ABD’nin ise 3 puan için sahaya çıktığı mücadele; galibiyete daha çok ihtiyacı olan takımın lehine sonuçlandı. Maçın ilk yarısında her iki tarafın da pozisyonlar bulduğu ve sonuç alma yolunda önemli adımlar attığı görüldü. Ancak 38. dakikada Sergino Dest’in kafa topuyla gelen pası değerlendiren Christian Pulisic; takımının tek golünü kaydeden isim oldu.

Gol esnasında sakatlanan Chelsea’nin yıldız oyuncusu Pulisic, ikinci yarıda yerini Leeds United’dan Brendan Aaronson’a bıraktı. İkinci yarının başında Timothy Weah’la da bir gol bulan ABD; bu golün VAR’dan iptal edilmesi sebebiyle farkı açamadı. Maçın geri kalan süresinde İran’ın yoğun baskıları devam etse de, bu baskılardan istedikleri sonucu elde edemediler. Uzatma dakikalarında girdikleri bir pozisyonda penaltı bekleyen İranlı oyuncular, VAR’dan beklenen kararla karşılaşamadı. Kalan sürede de pozisyona giremeyen İran; milli marş söylememe olayıyla gündeme geldiği turnuvaya erkenden veda etmiş oldu.

ABD’nin Rakibi Hollanda!

TSİ 22:00’de başlayan mücadelelerde, B Grubu’nun son 16’ya kalan ekipleri belli olmuştu. İngiltere’yle beraber gruptan çıkan ABD; A Grubu’ndan gelen ekiplerle eşleşti. Grubun diğer maçını 3-0 kazanan İngiltere; A Grubu’nun ikincisi Senegal’le karşılaşacak. B Grubu’nda ikinciliği elde eden ABD ise; A Grubu’nu zirvede tamamlayan Hollanda’nın rakibi olacak.

TSİ 18:00’de oynanan maçlarda ise, A Grubu’nun sıralaması netleşti. Katar’ı 2-0’lık skorla mağlup eden Hollanda, A Grubu’nu zirvede tamamladı. Gakpo ve de Jong’un golleriyle skoru elde eden Portakallar, son 16 turunun ilk maçını ABD’yle oynayacak.

A Grubu’nda oynanan bir diğer maçta ise; Senegal ve Ekvador karşı karşıya geldi. 1 puanın Ekvador’a yettiği maçın senaryosunda, işler Güney Amerika ekibinin istediği gibi gitmedi.

İlk yarıda Ismaila Sarr’ın ağlara gönderdiği penaltı golüyle 1-0 öne geçen ve avantajı elde eden Senegal; maçın geri kalan kısmında ise skoru korumaya çalıştı. İkinci yarıda uzun bir süre eşitlik fırsatı arayan Ekvador, 67’de Caicedo’nun ayağından gelen golle beraberliği yakaladı. Ancak 70’te Senegal’in yıldız stoperi Kalidou Koulibaly, ülkesi adına gereken golü attı ve skor 2-1’e geldi. Ekvador’un sonraki çabaları sonuçsuz kaldı ve grubun ikinci sırasını Senegal aldı. Fenerbahçe’nin yıldız santrforu Enner Valencia, turnuvayı 3 golle tamamlamış oldu.

Exit mobile version