2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz Uruguay’ı 2-0 mağlup etti

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Portekiz ile Uruguay karşı karşıya geldi. Mücadele Portekiz'in 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Portekiz bu sonuçla puanını 6'ya yükselterek adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Portekiz Uruguay Habermeydan

2022 FIFA Dünya Kupası’nda futbol heyecanı devam ediyor. H Grubu ikinci maçında Portekiz -Uruguay ile Katar’ın Lusail Stadı’nda karşı karşıya geldi. 88.668 futbolseverin canlı olarak izlediği maçta gülen taraf 2-0’lık skorla Portekiz olurken, grupta 2’de 2 yaparak adını son 16’ya yazdırmayı başardı. Mücadelenin ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç başladığı gibi 0-0 beraberlikle tamamlandı. İkinci yarının 54. dakikasında Portekiz’de Fernandes topu sol kanattan kale önüne ortaladı. Topa iyi yükselen Cristiano Ronaldo kafayla dokunmak istese de top kalecinin solundan ağlarla buluştu. FIFA golü önce Cristiano Ronaldo’ya yazarken, yapılan incelemeler sonrası gol Fernandes’e yazıldı. Karşılaşmada son bölüme girilirken tüm kozlarını sahaya süren Urugay’da forma giyen Trabzonspor’un golcüsü Maxi Gomez 72’de oyuna girdi. Topla ilk buluşmasında kaleye oldukça sert vuran Gomez topu direğe nişanladı. Maçın 90. dakikasında Portekiz penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu ilk golün sahibi Bruno Fernandes kullandı ve durumu 2-0’a getirdi. Maçta 9 dakika uzatma verilirken 90+8. dakikasında Bruno Fernandes direğe takıldı. 

GALATASARAY’LI MUSLERA VE TORREIRA YEDEK

Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızları Muslera ve Torreira Portekiz karşısında forma şansı bulamadı. Uruguay’ın bir diğer yıldızı Luis Suarez mücadeleye 73. dakikada dahil oldu. Alınan bu skorla Portekiz 2’de 2 yaparak puanını 6’ya yükseltti ve son 16’ya yükselmeyi garantiledi. Uruguay ise 1 puanla son sırada kaldı. Portekiz gruptaki son maçını Güney Kore ile oynarken, Uruguay ise son maçını Gana ile oynayacak.

Exit mobile version