2022 FIFA Dünya Kupası’nda İkinci Finalist Fransa

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa, Fas'ı 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. Mbappe'li Fransa, finalde Messi'li Arjantin'le kozlarını paylaşacak. Fas ise üçüncülük maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Fransa Fas1 Meydanhaber

Katar’ın Al Bayt Stadı’nda oynanan ve Meksikalı hakem Cesar Ramos’un yönettiği mücadelede Fransa ile Fas karşı karşıya geldi. Müsabakanın hemen başı 5.dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Griezmann’ın pasında Kylian Mbappe vuruşunu yaptı top savunmadan döndü. Yaşanan karambol sonrasında top sol çaprazda Theo Hernandez’de kaldı. Theo Hernandez zor bir açıdan güzel bir vuruşla topu Fas ağlarına gönderdi ve durumu 1-0’a getirdi. Fransa,17. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun topta ceza alanına giren Olivier Giroud, sol çaprazdan sert vurdu ancak top direğe çarpıp auta gitti. Fransa 36. dakikada önemli bir gol fırsatını daha değerlendiremedi. Tchouameni önünde bulduğu topu ceza sahasındaki Giroud’ya aktardı. Bu oyuncunun penaltı noktası civarından attığı şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı Fransa’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Fas, ikinci yarıya çok baskılı başladı. Bu baskı maçın 70. dakikasına sürdü. Tehlikeli pozisyonlar da bulan Fas rakip savunmayı bir türlü aşamadı. Fransa, 70. dakikada Dembele ile sağ taraftan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Fransa’yı rahatlatan gol 79. dakikada geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Mbappe çalımlarla dört Faslı oyuncunun arasından arka direğe çıkardığı topu oyuna yeni giren Kolo Muani tamamladı ve Fransa 2-0 öne geçti. Bu golle Fas’ın umutları tamamen kırıldı. Maçı 2-0 kazanan Fransa ikinci finalist oldu. Kalan bölümde oyunu kontrol eden Mbappe’li Fransa, sahadan 2-0 galip ayrılarak tarihinde 4. kez final biletini aldı. Mbappe’li Fransa, finalde Messi’li Arjantin’le kozlarını paylaşacak.

18 Aralık Pazar günü saat 18.00’de oynanacak Arjantin-Fransa finalinde kupa sahibini bulacak. 17 Aralık Cumartesi günü ise saat 18.00’de Fas ile Hırvatistan üçüncülük maçına çıkacak.

 

Exit mobile version