2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fas tarih yazdı! Fas – 1 Portekiz – 0

2022 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Fas, Portekiz'i 1-0 yendi ve yarı finale yükseldi. Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Fas Portekiz1 Habermeydan

Katar’ın Al Thumama Stadı’nda oynanan, Arjantinli hakem Facundo Tello’nun yönettiği maçta Fas ile Portekiz karşı karşıya geldi. Fas, 42. dakikada Youssef En-Nesyri’nin golüyle Portekiz karşısında 1-0 öne geçti. Portekiz, 45. dakikada gole yaklaştı. Bruno Fernandes’in şutu üst direkten geri döndü. Maçın ilk yarısı Fas’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Fas, İkinci yarıda çok iyi bir savunma yaptı ve Portekiz’e gol şansı vermedi.

Portekiz’de, ikinci yarının 51. dakikasında maça yedek kulübesinde başlayan Cristiano Ronaldo, Ruben Neves’in yerine oyuna dahil oldu. Fas karşısında etkili olamayan süperstar son 2022 FIFA Dünya Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Maçın 57. dakikasında Beşiktaşlı Romain Saiss, sakatlandı sahayı sedye ile terketti. Fas’ta Walid Cheddira, 90. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın sonunda 8 dakika uzatma verildi. Uzatma dakikalarında her iki takım gol bulamayınca, maçın skoru 1-0 Fas’ın galibiyeti ile sonuçlandı. Fas bu sonuçla adını yarı finale yazdırdı. Fas Milli Takımı müsabaka sonunda büyük sevinç yaşadı.

Tarihte yarı final gören ilk Afrika takımı olan Fas’ın yarı finaldeki rakibi İngiltere-Fransa maçının galibi olacak.

 

Exit mobile version