16 Yaşındaki Endrick, 60 Milyon Euro’ya Real Madrid’de!

Brezilya futbolunun en önemli genç yeteneği olarak gösterilen Endrick; rekor bonservis bedeliyle Real Madrid'e imza attı.

endrick1

Son günlerde birçok transfer dedikodusuyla adı anılan Real Madrid; en çok konuşulan hamlesini tamamladığını resmen açıkladı. Brezilya’nın Palmeiras kulübünde forma giyen 16 yaşındaki Endrick; 60 milyon euro karşılığında İspanyol devine imza attı. Genç santraforla uzun vadeli bir kontrat yapan Real Madrid; futbol otoritelerinin büyük yıldız olmasını beklediği Endrick’e 2024 yazında kavuşacak.

Brezilya’da gösterdiği başarılı performansla tüm scoutların radarına takılan Endrick; ülke futbolunda geleceğin en büyük yeteneği olarak gösterilmekte. Çok genç yaşta A Takım’a çıkan ve golleriyle takımına destek olan Endrick; Real Madrid’le birlikte birçok devi de peşine takmıştı. Barcelona ve PSG’nin de uzun bir süredir takibe aldığı 16 yaşındaki yıldız; bu yöndeki yatırımlarıyla uzun yıllardır Brezilya futbolundan yetenek çıkartan Real Madrid’in teklifini kabul etti. Son yıllarda genç yatırımlarına yönelen dev ekip; Brezilya’ya yaptığı yatırımları daha da arttırmayı planlıyor.

Real’in Transfer Başarısı

Geçmişte Martin Ödegaard transferiyle başlayan genç oyunculara yatırım yapma sürecinden verim almayı başaran Real Madrid; Brezilya’dan kadrosuna kattığı Vinicius Jr. ve Rodrygo gibi isimler sayesinde, geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Yatırımı başlattığı Ödegaard’dan da 35 milyon euro bonservis elde eden başkent ekibi; transfer yönetimi konusundaki başarısını sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bu sezonun başında Tchouameni’yi alan Real, geçtiğimiz sezon ise Camavinga’yı almış ve yaş ortalaması yüksek olan orta sahasını gençleştirmişti.

Endrick hamlesiyle birlikte ileri uçtaki gelecek planını da hazırlayan İspanyol devi; Karim Benzema’nın ayrılacağı veya futbolu bırakacağı senaryoların tamamını sorunsuz aşmayı hedefliyor. La Liga’da bu yıl da zirveyi bırakmayan ekip; alt yapısından yetiştirdiği isimlerle de ülke futboluna katkı sunmakta.

Endrick İçin 60 Milyon Euro Ödendi!

Brezilya ekibi Palmeiras’a 60 milyon euro ödemeyi kabul eden Real Madrid; bu bedelin 35 milyon euroluk kısmını peşin, geriye kalan kısmını ise taksitle ödeme planında anlaşma sağladı. Başarılı oyuncunun serbest kalma bedelini vadeli olarak karşılayan Real; genç yıldızla 2027’ye kadar kontrat yaptı. 2024’e kadar Palmeiras’ta kalması kararlaştırılan Endrick’in; kariyerinin geri kalan 3 yılında da Real Madrid forması giyeceği netleşti. Ayrıca kontrat içerisinde, 3 yıllık sözleşme uzatma maddesine de yer verildi.

Real Madrid’in sosyal medya hesaplarından duyurulan transfer detaylarında, genç yıldız Endrick’in sözlerine de yer verildi. 16 yaşındaki yıldız; Real Madrid’e katılana kadar Palmeiras için elinden geleni yapacağını, kendisini bu günlere getirdiği için kulübüne minnettar olduğunu söyledi. 2024’e kadar daha fazla gol ve daha fazla şampiyonluk için çalışacaklarını açıklayan Endrick; Real Madrid bünyesine katılmaktan dolayı da mutlu olduğunu ifade etti. Bu sezon Brezilya Ligi’nde 7 maça çıkan Endrick, 3 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Exit mobile version