Yılmaz Özdil Kimdir? Sözcü’den Ayrıldı Mı?

Son günlerde Sözcü TV'deki göreviyle gündeme gelen Yılmaz Özdil, dünden bu yana da ayrılık iddialarıyla konuşuluyor.

yilmaz ozdil 1

Uzun yıllardır gazeteciliğiyle ve köşe yazarlığıyla sadık bir hayran kitlesi elde eden Yılmaz Özdil; geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Sözcü TV’nin de genel yayın yönetmeni olmuştu. Katıldığı ilk canlı yayında Altılı Masa’da yaşanan gerginlikle alakalı sözler sarf eden Özdil; bu sözler sebebiyle birçok farklı kesimden tepki çekmişti. Geçmişte de birçok kez hayran kitlesi haricinde tepkilerle karşılaşan ve bu dönemlerde de popülerliğini arttıran Yılmaz Özdil, özellikle de kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan kesimin en popüler figürlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Yılmaz Özdil kimdir? Kaç Yaşında? Sözcü TV’den ayrılacak mı? Bu ve benzeri pek çok sorunun yanıtı, ilerleyen paragraflarda okuyucuyla buluşuyor.

Yılmaz Özdil’in Hayatı

2 Ocak 1965 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Yılmaz Özdil; günümüzde İzmir denince akla gelen ilk figürlerden biri oldu. Köşe yazarlığı kariyerinin büyük bir kısmında İzmir’i övdüğü yazılarıyla da çok konuşulan Özdil, şehirde de önemli bir hayran kitlesine sahip. Çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir’de geçiren Yılmaz Özdil, liseyi de İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdi. Sonrasında Ege Üniversitesi’nde Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik bölümünden mezun olan Özdil; uzun yıllar boyunca yalnızca gazetecilik mesleğini icra etti.

Yeni Asır Gazetesi’nde muhabirlik yaparak gazeteciliğe başlayan Yılmaz Özdil, 1994 ve 1995 yıllarında ise Milliyet’in ve Sabah Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğü görevlerini üstlendi. Sabah’ta 1999’a kadar görev alan Özdil, sonrasında Fatih Çekirge’nin genel yayın yönetmenliğindeki Star Gazetesi’nin kuruluşunda yer aldı. Kısa süreli Star macerasında birçok sansasyonel manşet atan ve bu manşetlerle kamuoyunda hala olumsuz bir şekilde anılan Özdil; Star’dan hemen sonra yeniden atv ve Sabah’a döndü. atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini de uzun yıllar devam ettiren Özdil; o dönemde bir yandan da Sabah’ta yazmaktaydı.

atv ve Sabah’ın TMSF’ye devri sonrasında Hürriyet Gazetesi’ne geçen Yılmaz Özdil; kariyerinin en popüler dönemlerine Hürriyet’te adım atmıştır. Ülkemizin sol ve Atatürkçü kesiminde karşılık bulmayı başaran Özdil, aynı dönemde televizyon kariyerine de devam etti. Uğur Dündar’la birlikte Star TV Ana Haber Bülteni’ni yapan tecrübeli isim; bu görevi de Uğur Dündar ayrılana kadar sürdürdü. 2014 yılında Hürriyet Gazetesi’nden istifa eden Özdil, aynı yıl içerisinde Sözcü Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

2023 yılında Sözcü TV ile televizyona dönen Özdil, burada kısa bir sürede yoğun tepkilerle karşılaştı ve ayrılma kararı aldı.

Yazarlık Kariyeri

Köşe yazarlığı tecrübesinde uzun yıllardır çekirdek bir kitleyi korumayı başaran Yılmaz Özdil; Hürriyet ve Sözcü’de bu kitleyle birlikte hareket etmeye devam etti. Yazılarından oluşan kitaplarla yazarlık kariyerini farklı bir mecraya taşıyan Özdil, sonrasında ise Atatürkçü okurlarına özel kitaplar tasarlamaya başladı. 2018’de yazdığı Mustafa Kemal kitabıyla çokça konuşulan ünlü gazeteci; bu kitabın özel bir versiyonunun 1881 tane basılması ve 2500 TL’den satılmasıyla da çokça tepki çekti.

Exit mobile version