Yılmaz Morgül Kimdir? Canlı Yayında Neden Ağladı?

Türk Sanat Müziği'nin önemli seslerinden Yılmaz Morgül, uzun bir aranın ardından bugün ekranlarda sevenleriyle buluştu.

yilmaz 1

2000’li yıllardan bu yana magazin programlarının aranan simalarından olan Yılmaz Morgül; bu süreçte hakkında söylenen pek çok farklı iddiayla gündeme gelmişti. Yakın dönemde Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasına dahi katılan ünlü müzisyen, bir süredir ekranlardan uzak kalmaktaydı. Bugün itibarıyla yeniden izleyicisiyle ekranlar aracılığıyla buluşan Morgül, sevenleriyle acı bir haberi paylaştı. Geçmişte birçok kez canlı yayında ağladığı bilinen Yılmaz Morgül; bu sefer de haklı bir nedenle ağlamaktaydı.

Yılmaz Morgül kimdir? Canlı yayında neden ağladı? Kaç yaşında? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Yılmaz Morgül’ün Hayatı

14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul’un Beykoz semtinde dünyaya gelen Yılmaz Morgül, Rize Çayeli kökenli bir ailenin mensubu. 1980’li yıllardan itibaren müzik kariyerine adım atan Yılmaz Morgül; genç yaşta musiki dersleri aldı ve Adana’da sahneye çıkmaya başladı. 90’lı yıllarda ise ünlü müzisyenin şöhrete adım attığı yıllar yaşanmaktaydı. Döneminin en önemli isimleriyle aynı sahneyi paylaşan Morgül, 1995 yılında ilk albümü Elveda İstanbul ile müzik piyasalarındaki yerini aldı.

Elveda İstanbul albümünde yer alan Bahçevan, Kız Sen Kimsin? ve albümle aynı adı taşıyan şarkı; müzik piyasasında önemli bir dinleyici kitlesi yakaladı. Hayran kitlesini albümüyle birlikte genişletmeyi başaran Morgül, albümden bir yıl sonra ise cilt kanserine yakalandı. Yedi yıl boyunca kanser tedavisi gören ünlü isim, hastalığını atlatırken de müzik çalışmalarını sürdürdü. Cilt kanseri ile alakalı yaşadığı sıkıntı, Survivor yarışmasında da sakal tıraşı olmasıyla yeniden gündeme gelmişti. Yarışmada özel izinle tıraş olduğu bilinen ünlü müzisyen, Survivor’daki performansıyla 2016 yılının en popüler figürlerinden biri olmuştu.

2000’li yıllarda da oldukça aktif bir müzik kariyeri sürdüren Yılmaz Morgül; bu süreçte birçok albüm ve single çalışmasıyla dinleyicisiyle buluştu. Sahnelerde de aralıksız olarak yer almayı sürdüren Morgül, 30 yılı aşan kariyeriyle en tecrübeli isimlerden biri haline geldi. Bir dönem yaşı ile alakalı sorulan sorularda 1982’li olduğunu söyleyen Morgül, eski arkadaşı Onur Akay’ın 80’li yıllardan paylaştığı bir fotoğraf ile bu iddiasını yalanlamak durumunda kalmıştı. 1964 doğumlu olan Morgül, geçtiğimiz ay 59 yaşına girdi.

2021 yılında Fatih Ürek’in yerine bir haftalığına Gelinim Mutfakta’yı sunan Yılmaz Morgül, Survivor ve magazin programları haricinde ilk televizyon deneyimini bu şekilde yaşadı. Sunuculuk performansıyla da beğeni toplayan ünlü isim; bugün itibarıyla yeniden ekranlarda görüldü. Canlı yayın esnasında göz yaşlarını tutamayan Morgül, uzun yıllardır beraber yaşadığı annesi Fatma Morgül’ü yılbaşı gecesinde kaybettiğini açıkladı.

Exit mobile version