Woody Allen Sinemayı Bırakma İddialarını Yalanladı!

Son günlerde Oscar ödüllü yönetmen Woody Allen'ın emekli olacağına dair çıkan iddialar, bizzat kendisi tarafından yalanlandı.

woody1

Ünlü yönetmen Woody Allen’la alakalı, son filminin çekimi sonrasında sinemayı bırakacağına dair iddialar konuşulmaya başlanmıştı. İspanyol basınında çıkan emeklilik iddialarıyla uzun bir aradan sonra gündeme gelen ABD’li yönetmen; ortaya çıkan söylentileri reddetti ve sinema filmi yapmayı sürdüreceğini açıkladı. İngiliz basınının bizzat yönetmene ulaşarak aldığı açıklamada; sinema kariyerini uzun bir süre daha devam ettirmek istediğine de yer verildi.

Bu yıl itibarıyla yeni filmi “Wasp 22″nin çekimlerine başlayacağı duyurulan başarılı yönetmen; çekimlerin yapılacağı Paris’te kısa bir röportaj verdi. Bu sayede sinemayı bırakacağına dair iddiaları kesin bir dille yalanlayan Woody Allen; yalnızca sinema filmlerinin sıklığını düşüreceğini belirtti. Uzun yıllardan beri yazı yazmaya olan tutkusuyla bilinen 86 yaşındaki yönetmen; ağırlığının büyük bir kısmını yazmaya vereceğini ve yeni bir roman için çalışmalara başladığını da röportajında açıkladı. Paris’te verdiği röportajda yapımına başlanacak filmle ilgili detaylar da aktaran Woody Allen; bu filmde önceki filmlerinin bir kısmını hatırlatacak detayların olacağının altını çizdi.

Wasp 22’de 2005 yapımı Match Point’teki tonun bir benzerini yakalamak istediğine değinen Woody Allen; heyecan verici, dramatik ve şeytani bir senaryonun filme aktarılacağını söyledi. Hayranlarının romantik komediler ve konuşkan karakterlerle hatırladığı bilinen ünlü yönetmen; sinemasının geneline yayılan bu tondan da vazgeçmeyeceğini belirtti. Wasp 22’yle birlikte 50. uzun metraj filmini çekecek Allen’ın yeni filminde hangi oyuncuların rol alacağı ise henüz belirlenmedi.

Woody Allen Emekli Olmayı Düşünmüyor!

Woody Allen’ın sinemayı bırakacağına dair haberlerin çıkma nedeni de, verdiği röportaj sayesinde öğrenildi. İspanyol basınına streaming platformlarına film çekmeyeceğini söyleyen Allen; bu cümlenin tamamen film çekmeme kararı olarak algılandığını ifade etti. Sinema deneyiminin kaybolmaması gerektiğini savunan ünlü yönetmen; bu nedenle filmlerinin tamamını sinemada yayınlamaya devam edeceğini söyledi. Film formatı dışındaki diğer içeriklerde ise dijital platformların düşünülebileceğinin de altını çizdi.

50. sinema filminin çekim hazırlıklarına devam eden 86 yaşındaki sinemacı; geçtiğimiz yıllarda Amazon’un platformu Prime Video’ya “Crimes in Six Scenes” isimli 6 bölümlük diziyi hazırlamıştı. Başarılı yönetmenin doğrudan streaming platformlarına film yapmama kararı ise; akıllara Allen’ın dönemdaşı Martin Scorsese ve Steven Spielberg gibi isimleri getirdi. Spielberg’ün de benzer bir karar aldığı bilinse de; Scorsese’nin sinemada gösterim şartıyla Netflix ve Apple TV’yle film yaptığı bilinmekte.

Woody Allen Kimdir?

1935 doğumlu ünlü yönetmen Woody Allen; 1965 yılından beri senaristlik ve 1966’dan beri yönetmenlik yapıyor. Yazdığı ve yönettiği filmlerin birçoğunda başrolü de üstlenen ABD’li sinemacı, özellikle de 70’li ve 80’li yıllarda yaptığı filmlerle büyük başarılar kazandı. Annie Hall, Hannah ve Kız Kardeşleri, Paris’te Gece Yarısı filmleriyle toplamda 4 Oscar kazanan Allen; onlarca kez da Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

90’lı ve 2000’li yıllardan bu yana adı skandallarla da anılan 86 yaşındaki yönetmen; üvey çocuklarından birini taciz ettiği iddiasıyla uzun süredir gündemde. Bu nedenle ABD sinema sektörünün dışlanan isimlerinden biri olan Allen, bir diğer üvey kızı Soon-Yi Previn’le ise 1997 yılında evlendi. Son yıllarda yaygınlaşan “Me Too” hareketiyle birlikte tepki çeken isimlerden biri olan Allen; en son filmi Rifkin’in Festivali’nde ünlü oyuncuların tamamından ret cevabını aldı.

Exit mobile version