Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisindeki Aydoğdu Kimdir? Aydoğdu’nun Gerçek Adı Nedir?

TRT 1 ekranlarının sevilen tarihi dizisi Uyanış Büyük Selçuklu'da oynayan Aydoğdu ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik.

uyanış büyük selçuklu aydoğdu kimdir gerçek adı ne

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi özellikle tarihi kokusuyla izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Dizinin oyuncu kadrosunda daha önce birçok yapımda gördüğümüz bazı isimler de rol almaktadır. Özellikle Aydoğdu karakteri izleyicilerin oldukça merakını toplamış olan, fiziki yapısı ile benzersiz görünen bir oyuncu olarak karşımıza çıktı. Peki merak edilen Aydoğdu karakterini kim oynuyor?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisindeki Aydoğdu kimdir? Aydoğdu’nun gerçek ismi nedir? Uyanış: Büyük Selçuklu dizisindeki Aydoğdu karakteri Janbi Ceylan’dır. Dizide Sencer’in en yakın arkadaşlarından birisidir. Ayrıca Aydoğdu, Sencer ve Bozkuş ile beraber Niazmülmülk içinde birlikte eğitim almışlardır. Bu arkadaşları ile beraber Büyük Selçuklu Devleti’ne hizmet etmek amacıyla düşman içine sızarak bilgi toplama yöntemiyle devletlerine bağlıklıklarını ve hizmetlerini göstermişlerdir.

Uyanış: Büyük Selçuklu Aydoğdu – Janbi Ceylan Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisindeki Aydoğdu rolünü Janbi Ceylan oynamaktadır. Çerkes kökenli aileden gelen Janbi Ceylan 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşlarından itibaren Kafkas danslarına ilgisi bulunan ve koreografi, dövüş eğitmeni ve oyunculuk yeteneklerinin tümünü bulunduran Janbi Ceylan, eğitim hayatının ardından dansçı olarak memuriyete başlamıştır. Dünya genelinde Kanada, Ürdün, Moskova ve Ukrayna gibi birçok bölgede turnelere katılıp mesleğinde baş dansçılığa terfi etmiştir.

Janbi Ceylan, 1994-2002 yılları arasında Rusya – Adige Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Toğluluğu’nda dansçı olarak görev almıştır. Aynı zamanda atlara karşı ilgisinden dolayı bu alanda da kendisini geliştirip bazı sirklerde atlı akrobat olarak sahnelerde yer almıştır. 2005 yılında Türkiye’ye dönüş yapan oyuncu burada 2008 yılına kadar Nighy Of The Sultana Dans Topluluğu adı altında dansçılığa devam etmiştir.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin Aydoğdu karakteri Janbi Ceylan; 2011 yılından itibaren Türkiye’de bazı tiyatro, sinema ve dizi yapımlarında yer almaya başlamıştır. İşte oyuncunun rol aldığı yapımlardan bazıları;

Janbi Ceylan’ın Rol Aldığı Tiyatro, Dizi ve Filmler

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 31. bölümünde Aydoğdu şehit edilir. İşte Aydoğdu’nun şehit olduğu bölümden sahneler..

Exit mobile version