Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu vefat etti

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Kayhan Yildizoglu vefat etti habermeydan

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu vefat etti.

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, vefat haberiyle sevenlerini yasa boğdu. Selena dizisinde “Yüce Majeste” karakteri ile akıllara kazınan Kayhan Yıldızoğlu, İstanbul’da 90 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefatını kızı Sibel Aybar duyurdu. Sibel Aybar, babasının ölümü nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, Kayhan Yıldızoğlu’nun ölüm sebebinin yaşlılık olduğunu belirtti.

Kayhan Yıldızoğlu’nun kızı Sibel Aybar, babasının cenazesinin Pazartesi günü öğlen namazına müteakip Levent’ten kaldırılacağını duyurdu. Aynı zamanda, babasının vasiyeti doğrultusunda defnedileceği yeri açıkladı. Sibel Aybar, Kayhan Yıldızoğlu’nun cenazesinin annesiyle birlikte Feriköy’deki mezarlıkta toprağa verileceğini belirtti.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 28 Mayıs 1933 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Çerkes asıllı bir ziraat mühendisi, annesi ise Giritli bir öğretmendi. 1955 yılında yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olarak çalışmaya başladı.

Oyunculuğa tesadüfi bir şekilde Muhsin Ertuğrul’un eksik evraklarını tamamlaması üzerine oyunculuk seçmelerine çağrılmasıyla başladı. Haldun Taner’in yönlendirmesiyle 1966 yılında ilk filmine imza atan Yıldızoğlu, Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser, yardımcı rollerde oynadı. Şener Şen ile birlikte Cihangir’de bir dairede 3,5 yıl beraber yaşadı.

Kayhan Yıldızoğlu, 150’den fazla filmde rol almış ve ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. Özellikle “Selena” dizisinde canlandırdığı Yüce Majeste lakaplı karakterle tanınmıştır. Oyuncu, Suna Yıldızoğlu ile bir evlilik yaşadı.

Exit mobile version