Ünlü YouTuber MrBeast Görme Sorunu Yaşayan 1.000 Kişiyi Tedavi Ettirdi

YouTube’un bireysel olarak en fazla aboneye sahip olan kanalı MrBeast, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan bin kişinin katarakt ameliyatını üstlendi.

MrBeast goz ameliyati habermeydan

MrBeast ismiyle tanınan, dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube üzerinde bireysel kanal olarak en çok aboneye sahip 24 yaşındaki Jimmy Donaldson, görme engelli ya da neredeyse görme engelli olan, ancak göz ameliyatı olmaya gücü yetmeyen bin kişinin katarakt ameliyatının masraflarını karşıladı. Servetini bu platformdan elde eden MrBeast, bu servetini insanlara yardım etmek için kullanıyor ve videosunu çekip yine bu platformda paylaşımlar yapıyor. Paylaştığı her video çok kısa bir sürede milyon izlenme alıyor.

MrBeast’in en yeni videosunda, kendisi farklı farklı yerlerden görme engeline sahip 1.000 insan buldu ve ameliyat yoluyla ilk kez dünyayı görmelerine yardımcı oldu. Hatta MrBeast, bu insanlardan bazılarına 10.000 dolar verdi. Söz konusu videoda hastaların ameliyattan önceki halleriyle, net bir görüşe kavuştukları operasyondan sonraki hallerine yer verildi.

MrBeast, doğumundan bu yana kısmen görme engelli olan ve bir go-cart kazasında neredeyse tüm görüşünü kaybeden Satchel adında bir gence ameliyattan sonra Tesla hediye etti.

See web sitesinde, kataraktın dünya çapında yaklaşık 65 milyon insanı etkilediğini ve bu vakaların yüzde 80’inde görme kaybının olabileceğini açıkladı. MrBeast ise konuyla ilgili, “Kataraktı tedavi etmek birçok hastalığa göre basit olsa da dünyanın yüzde 99’unun durumu tedavi etmek için sağlık hizmetine erişimi yok.” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version