Ünlü şarkıcı Halil Sezai’ye hapis şoku

Tuzla'da komşusunu darp ettiği için hapis cezası alan ünlü şarkıcı Halil Sezai, sahne aldığı bir mekanda komşusu Hüseyin Meriç'e söylediği sözler sebebiyle ikinci kere davalık oldu. Ünlü şarkıcı, 'Hakaret' suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Halil sezai dava habermeydan

Ünlü şarkıcı Halil Sezai, 15 Eylül 2020 tarihinde Tuzla’da komşusunu darp ettiği gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezası almıştı. Olaydan bir yıl sonra sahne aldığı bir mekanda, “Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir daha ki sefere inşallah. Hak etti” sözleri nedeniyle “alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıktı. Halil Sezai savunmasında, “O gün de dinleyicilerime konuşma yaptım. Müşteki ile aramızda önceki bir olaydan kaynaklı husumet bulunmaktadır. Aramızdaki bu olay yargı aşamasına taşınmıştı. Bu olaydan bahsederken dinleyicilerimden biri ‘boş ver abi’ şeklinde konuştu. Ben de o sırada yanıt verdim. Amacım hakaret etmek değildi. Suçsuzum” dedi. Tek celsede davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Halil Sezai’yi “alenen hakaret” suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Cezada indirim uygulamayan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

Duruşma sonrası açıklama yapan şarkıcı Halil Sezai, “1 sene önce konserde bir konuşmamdan dolayı ‘hakaret’ davası açıldı. Biz bu durumlara alıştık. Çünkü bir şiir yazıyorum ‘yok beni tehdit etti’. Klip çekiyorum ‘beni öldürmeye teşebbüs etti’. Bir şarkı sözü paylaşıyorum, dava oluyor. Gelip gidiyoruz işte. Aslında çok fazla şey söylemek isterim ama bana yasak var, söyleyemiyorum. Zamanı geldiğinde açıklayacağım zaten” dedi.

Darp edilen komşu Hüseyin Meriç ise, “Mahkemenin kararına saygılıyım. 4 ay hapis cezası verildi. Şahıs yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyor. Bu hatayı tekrar yapacaktır. Bu bana karşı ya da başkasına karşı olur. Şu an verilen karardan memnunum” diye konuştu.

Exit mobile version